Askere gitmeme 2 sene kaldı

Katılım
19 Temmuz 2016
Mesajlar
1.006
Makaleler
4
Çözümler
4
Yer
İstanbul, İzmir, Antalya, Moskova
Askere giden abilerime birkaç soru sormak istiyorum:

1. Askere gidince kas yapabilir miyim? 1.85 boyum ve 53 kilom var.
2. Askere gitmeden önce biz istediğimiz yeri seçebiliyor muyuz? Şahsen ben direkt olarak doğuya yakın bir yer istiyorum. Askerlik anım olsun diye.
3. Kendimi gece nöbetlerine yazdırabilir miyim? Gece bir çok insandan daha hızlı kalkarım ve daima hazırım.
4. Rambo gibi fotoğraf nasıl çektirilir. Ben şahsen en ağır makineliyi elime alıp fotoğraf çektirmek istiyorum. Ayrıca fotoğraf tahimen kaç lira?
5. Çevremdeki büyükler devamlı anlatırlar. Komutana şöyle dedim. Ona böyle dedim astım, kestim şeklinde. Böyle bir şey yapan var mı?
7. Askerlikte hayaller ve gerçekler nedir?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Sakin ol şampiyon. Gerçek bir askerlik yapmayacaksın. 2 nöbet tutup, mutfakta patates, soğan soyarsın en fazla.

Gerçek askerliği yapanlar sınır ötesinde, sınır içinde terör örgütleriyle çarpışan profesyonel birlikler.

Bir Er Askere bunları yaptırmazlar.

Rambo olmak istiyorsan, Amerika'ya gidip vatandaşlık al. Paralı askerlik yap.
 
80 lerde 90 larda yapılan askerlik ile şu anki askerliğin alakası yok. Amaç sözde aynı, vatani görev fakat vatana hizmet için ağaca 1 saat selam verebilirsin. Gitme demiyorum kesinlikle git fakat şunu unutma vatanını, ülkesini düşünmeyen senden üst rütbeli dinsiz kitapsız kişiler karşına çıkabilir. Benim en çok zorlanacağım durum bu olacak tecili dün yaptırdım yoksa geçen sene kağıtlar gelmişti. İstediğin yeri de seçemiyorsun kim demişse istemediğin bir bölge çıkabilir yani.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Sakin ol şampiyon. Gerçek bir askerlik yapmayacaksın. 2 nöbet tutup, mutfakta patates, soğan soyarsın en fazla.

Gerçek askerliği yapanlar sınır ötesinde, sınır içinde terör örgütleriyle çarpışan profesyonel birlikler.

Bir Er Askere bunları yaptırmazlar.

Rambo olmak istiyorsan, Amerika'ya gidip vatandaşlık al. Paralı askerlik yap.
Demek böyleymiş. Vay be...
80 lerde 90 larda yapılan askerlik ile şuan ki askerliğin alakası yok. Amaç sözde aynı, vatani görev fakat vatana hizmet için ağaca 1 saat selam verebilirsin. Gitme demiyorum kesinlikle git fakat şunu unutma vatanını, ülkesini düşünmeyen senden üst rütbeli dinsiz kitapsız kişiler karşına çıkabilir. Benim en çok zorlanacağım durum bu olacak tecili dün yaptırdım yoksa geçen sene kağıtlar gelmişti. İstediğin yeri de seçemiyorsun kim demişse istemediğin bir bölge çıkabilir yani.
Aslında istemediğim bir bölge yok. Her taraf vatan toprağı. Ben sadece hard mod istiyorum :)
O kilo ve boyla askere almazlar, 1 yıl erteleme alırsın.
Hocam 1 yıl erteleme nasıl oluyor? Kilo mu almam gerekiyor? Bir de ortalama kaç kilo olmam gerekir?
 

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı