Enes Batur'a Bir Darbe Daha

3c61731d58203ab68115743877873ba53120694f.jpeg


Türkiye'nin en yüksek aboneli Youtuber'ları arasında bulunan Enes Batur'a bir darbe geldi. "Enes Batur Hayal Mi Gerçek Mi" filminin ikinci çekimleri iptal edildi. Geçen sene çıkarmış olduğu filmin başarısı azımsanacak kadar değil. 12 haftada 1 milyon 483 bin 848 kişi tarafından izlenmişti. Mart ayında katıldığı bir televizyon programında Hayal Mi Gerçek Mi filminin ikisinin çıkacağını söyleyerek hayranlarına müjdeyi vermişti.

Enes Batur 20 Ekim'de kanalında yayınladığı bir video nedeniyle şu an soruşturma başlatılmış durumda. Bu nedenle filmin çekimleri iptal oldu. Bakalım Enes Batur'un üstünde olan kara bulutlar ne zaman dağılacak.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Enes Batur'un hayranı veya destekçisi değilim hatta pek sevmem ancak onun suçlu olduğunu düşünmüyorum. Ütü yüzünden dava edilmek olayı aslında saçma. Orada bir mizah var ancak o mizahı ben anlamadım çünkü araştırmaya çekindim. Muhtemelen saçma bir mizah. Enes Batur'u dava edip, onun kanalını kapatma çabası saçma. Onun yerine çocukların ailelerinin çocuklarını denetlemesi lazım. Enes Batur'un varolması, aileler için birer tehdit olmalıdır ki aileler çocuklarını iyi denetleyebilsin. :)Şimdi Enes Batur giderse, aileler yeterince çocuklarına dikkat edemeyecek...

Biraz teknik dillerle örnek vereyim;

Örneğin siz güç tasarruflu bir işlemcinin genel olarak 1 GHz'de çalıştığını düşünün. O işlemcinin daha yüksek hızlarda çalışması için, o işlemciyi ayıltacak ve kendine getirecek bir işlem yapılması lazım. İşlemciye yük bindirmemiz lazım ki, frekansını yükseltsin, kendini yükseltsin...

Demek istediğim şey şu; Ortada bir risk veya korku yaratacak şeyler ne kadar çoksa, insan kendisine o kadar dikkat etmeye özen gösterecektir.
 
Son düzenleme:
Bunları hak ediyor.
Enes Batur sırf saçma davranıyor diye onu suçlamak adına onun yaptığı "Kamera arkası" videolarına "Sahte, bu sonradan yapıldı." diyerek kendilerini kandırmaları da adil değil yalnız. Amcasına yaptığı şaka videosunun orijinali ile, kamera arkası videolarını karşılaştıralım. Eğer kameranın durduğu pozisyonda herhangi bir fark yoksa, sahte değildir. Ayrıca Enes Batur bu kadar yargılanıyor ama yurtdışındaki çocuklara yönelik YouTuber'ların ne tür içerikler ürettiğini siz biliyor musunuz? O kadar sapıkça, iğrenç içerikler var ki bazen... Yabancı ülkelerdeki o küçük çocuklar HowToBasic, Filthy Frank ve Markiplier vs. izliyor. Ülkemiz herşeyi gözünde büyütmeye hazır olmuş. Kanunlar abartılıyor.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Umarım azalarak biter. O yaşlardaki çocuklara üzülüyorum.
Enes Batur gibiler sadece bu ülkeye özgü birşey değil. İnan bana. Türk ailesi sadece fazla denetleyici ve endişeli. Bu ülke öyle bir ülke. Yurtdışındaki aileler niye çocuklarına kusan adamları, dünyanın en kötü örneklerini gösteren videoları izletmeye izin veriyorlar? Bunu hiç düşündünüz mü? Eğer Enes Batur bu yaptığı ufak şeyler yüzünden suçlu sayılacaksa, yurtdışındaki YouTuber'lar en az 50 kere düşünsün bence. Çünkü onlarında yakında dava edileceği anlamına gelmesi lazım. Herşey adil olmalıdır. "Burası Türkiye, burada olacaksa olur." tarzı şeylerle gelmeyin bana. Dünya burası dünya. Biz insanları bir araya bağlayan bir gezegendeyiz.
 
Biz dünyanın git gide karamsarlaştığı çağlara doğru ilerliyoruz. İnsanlar istediği kadar bu ve bu gibi insanlara karşı dava açsın, kazanma ihtimali düşük. İnternet ortamı git gide kara olmaya devam edecek. Bu tüm dünya için geçerlidir. 2007 Yılından bu yana internet ortamında takıldığım için çok iyi biliyorum. İyi bir hayat için internet değil, gerçek hayatı yaşamalısınız. İnternet ortamı asla disiplinli bir ortam olamayacaktır. İnternet çıkmadan önce bu konu üzerinde çalışmalar ve kurallar getirilseydi, o zaman internet ortamı genel olarak disiplinli ve temiz bir çevreye sahip olabilirdi ancak çok geç. Şu an milyarlarca internet kullanıcısı var aktif olarak ve internet günümüzde bu şekilde şekillendirildi. Bunu geri çevirmek, milyarlarca kullanıcının olduğunu düşünürsek, imkansızdır. İnternete giren disiplinli bir insanın karşısına geyik sever adamda çıkabilir, dünyanın en pislik adamı da... Birisi adama "Lol" yada "Lmao" yazar, ortalama adam ise ne dediğini anlamayabilir. Yada birisi disiplinli bir adama hertürlü küfürü anonim hesaplarla saydırır, adam ise onu dava etmek ister ama edemez. Etse dahi kazanamaz. Neden mi? Bu tür insanlar milyarlarca var internette. Sayamayız. Dünyanın uğraşması gereken daha ciddi dertler var zaten. Ben geçmişte internette insanlar tarafından sanal zorbalığa uğramış bir insanım ve insanları çok iyi tanıyorum.
 
Son düzenleme:
Bu çocuğun kitlesi 8-15 yaş arasında ergenlerdir ve bundan adım kadar eminim. Henüz gelişmek çağında olan çocukların büyük keyifle izledikleri bir YouTuber. Etrafımda ki çoğu çocuk bunun yaptığı hareketleri yapıyor ve hiç biri mantıklı hareketler değil. Bunun savunulacak bir tarafı yok. Başarısı var mı belki ama bu iş aklı başında olan bir insan için başarı sayılmaz.

O kadar küçük çocuklar ki bir videonun altına yorum tam hatırlamıyorum ama şöyleydi

"Enes abi annem seni izlemememi istemediği için onunla kavga ettim şuan seni izliyorum".

Yazık çok yazık..
 
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı