RTX 2080 ve AMD Ryzen 2700X Sıcaklıkları

zwartan

Decapat
Katılım
23 Temmuz 2018
Mesajlar
66
Merhabalar, Gigabyte RTX 2080 ve AMD Ryzen 2700X(stok fan ile) kullanıyorum. Kasa olarak NZXT H500 kullanmaktayım. Sistemi yeni topladım gördüğüm sıcaklıklar normal mi?

Sıcaklık.jpg
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Ben de ayni sistemi kullaniyorum tek farki sivi sogutmayla kullaniyorum. CPU'da 65 dereceyi gecmedim hic 3 saatlik yük altinda bile. GPU tarafinda ise maksimum 72 derece gördüm.

4K cözünürlükte kullaniyorum sürekli.
 
Ben de ayni sistemi kullaniyorum tek farki sivi sogutmayla kullaniyorum. CPU'da 65 dereceyi gecmedim hic 3 saatlik yük altinda bile. GPU tarafinda ise maksimum 72 derece gördüm.

4K cözünürlükte kullaniyorum sürekli.
4K'da normal ya olsun o kadar. Ne ağır testlerden geçip onaylandı bu ekran kartları rahat olsun herkes.
 
GPU sıcaklığı iyi ama CPU az yüksek geldi bana. Hayırlı olsun. Kasanın hava akış hızını arttırırsanız, elbette bir miktar daha düşer.

Üstteki fanı öne alıp deneyin bakalım. Olmadı öne ek bir fan daha alırsınız.

Bu arada Ryzen işlemcilerde XFR'dan dolayı sıcaklığı daha fazla raporlama durumu vardı. Ona da bir bakarsanız iyi olur.
 
GPU 'nun markasına göre değişir, 60 dereceden sonra fan açma özelliğini komple kapat bu sayede sıcaklıkları 62 derece civarında tutabilirsin. İşlemcin o kullanım oranına göre gerçekten aşırı sıcak çalışıyor.
 
2K çözünürlük bütün ayarlar ultrada. Kasada 2 adet fan var arkada ve üstte, 2 fan da havayı dışa üflüyor. Fanlardan birisini öne intake olarak alsam daha mı iyi olur?
Tabi söylediğine göreyse öyle yapmalısın. İçeri temiz ve serin hava girişi olması şart. Olmaz dersen yan kapağı çıkar koy kenara benim yaptığım gibi. Biraz toz alıyor ama ayda bir bakımını yaparım tozunu falan alırım o zaman sıkıntı olmuyor. Senin sistemine ve kasaya da öne 2x120mmlik güzel sıvı soğutma radyatörü gider işlemcin için. O zaman kaymak olur senin PC.
 
Sistemi toplarken Ryzen 2700X in stok soğutucusunun oyun konusunda bir sıkıntı yaşatmadığını duyduğum için soğutucu almamıştım. Sıvı soğutucu almak gerekecek anlaşılan. Soğutucu olarak önereceğiniz model var mı?
 
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı