LOL Rank nasıl yükseltilir?

Lig atlamak malesef sadece sana bağlı olan birşey değildir.
Lig atlamak tamamıyla sana bağlı olan bir şeydir. Burada insanlar sana yardımcı olmak için uzun uzun şeyler yazmış. Ama arkadaşlar inanın bana, eğer motivasyon açısından değilse, bu kadar uzun yazılara düşüncelere gerek yok :) Lig atlamak çok kolaydır ya da zordur demiyorum. Ancak hani hep bunun konuları her yerde açılıyor. İnanın gerek yok bu kadar uzun düşüncelere...
Kusura bakmayın konuda 4 sayfa var, 4 sayfanın 4 sayfasını da okumaya üşendim konu lig atlamak olunca :D

Öncelikle, kesinlikle benim dediğim en doğru bu dediklerimi uygulayacaksın demiyorum. Ama şunu bil ki bu kadar uzun düşüncelere gerek yok. Şimdi bırak LOL'ü falan mesela. Bana bir tek kişilik oyun söyle. Mesela simulatör oyunlarından rasgele bir oyun örneği vereyim ben. Farming Simulatör mesela yani atıyorum :)

O oyunda tarlaya yanlış bir şey ekince, gelip sana birisi sövüyor mu? Hayır çünkü tek kişisin kimse sövmüyor bir şey demiyor. Hatanı anlayıp ''Aa yanlış yaptım düzelteyim'' diyorsun.
Peki neden, online olan bir oyunda ille de Chat'e bakma gereksinimi duyasın ki?

Eğer bir PRE. bulabilirsen buluyorsun. O birlikte oyuna girdiğin kişi, senin 1 ölmene, 3,5 ölmene sayısı hiç önemli değil. Ölmene sövüyorsa, direkt onunla PRE girmeyi bırakıyorsun. Diyelim ki buldun anlaşabildiğin birini. NOT: PRE şart değil. Bulursan daha eğlenceli olur.

Kendinize taktikler belirliyorsunuz. Aynı bir futbol maçı gibi. Mesela sen MİD olursun o Jungle. Böylece eğer oynamasını bilirseniz, diğer laneler kötü oynasa bile Roam/Gank atarak kurtarabilirsiniz o koridorları da.

Ve sana hiç bir yerde (en azından ben daha hiç görmedim) göremeyeceğin bir öneride bulunayım.
Kendini yormadan, gözlerini geliştir. Demek istediğim ekrana sabit bakma. Ekranın her noktasına bakmayı bil. Nasıl Malphite oynarken, takım savaşı başlatmak için ulti atman gerekiyorsa, ya da basit bir örnek vereyim. Herhangi bir şampiyon oynarken Q yeteneğinin çalışması için "Q" tuşuna basman gerekiyor değil mi? W-E-R için de geçerli bu. Basmazsan çalışmazlar.

Sağ alttaki harita var ya hani. İşte o da, senin ölmeme/kaçma Skill'in :) Hep söylüyorum sol alttaki Chat'e değil sağ alttaki haritaya bakın diye. Gözlerini geliştir demem biraz da bunun içindi. İkide bir haritaya bakmalısın. "Ee bu kadar yazı bunun için miydi niye boş yapıyorsun karakter taktiği vermedin hiç?" diyeceğini sanmıyorum, ama diyecek olursan :) Hiç bir karakter, bu verdiğim basit taktiklerden üstün olamaz.

Bir de hani hep her yerde bas bas bağırıyorlar ya ward atın ward atın diye :D Sup veya jung oynamıyorsam ben de o kadar çok ward atmıyorum. İşte bu bir hata. Ward atıyorum da noluyor sanki diyebilirsin, bu senin en büyük hakkın :) Çünkü wart atsan da insanlar haritaya bakmayacağı için, totemin boşa gidecek :) Ancak sen yine de at, ya bakarsa? Hem Ward'ların sana büyük ölçüde yararı oluyor.

Hiç bir zaman yapma, özenme demiyorum. Ancak Youtube'da , Twitch'de bir takım videoları, yayınları izleyip, "Ben şu karakteri mainleyeceğim" deme. Elbette hoşuna giderse yapabilirsin. Main'in yapabilirsin. Ya da o kişinin verdiği taktikler, oynayış tarzı hoşuna gitmiştir uygulayabilirsin. Ancak sakın hiç bir zaman gaza gelme :) Hatta benim bu yazdığım uzun yazıdan bile gaza gelme :) Evet gaza gel, ancak özel oyunda - yapay zeka oyununda - antrenman modunda gaza gel :D Sana ölünce sövmeyen anlaşabildiğin bi PRE'de bulursan tadından yenmez, çok güzel işler başarabilirsiniz.

Bunları yaptıktan sonra ise, karakter taktiklerine yönelebilirsin.

Buradaki 4 sayfa da bir şeyler yazan insanlar, belki doğru şeyler söylemişlerdir. Ama inanın bana zamanında bu konu hakkında o kadar çok tavsiye okudum ki. Okumak istemedim sıkıldım yanlış anlamayın elbet doğru bir şeyler söyleyen olmuştur, ama en başta insanların bu yazdıklarımı bilmesi gerekiyor :) Eğlenmeyi ve haritaya bakmayı unutmayın...

Çok uzun yazdığımın farkındayım. Ancak şunu bil ki LOL'ün basit de olsa en önemli şeylerini yazdım. Eğer yazmaya üşenirsen (ki baya uzun yazmışım :D) Özetle; Her zaman Ward at, Sana sövmeyen bir pre bulabiliyorsan bul, gözlerini geliştir, haritaya ve ekranın her köşesine bak (chat hariç :) )
 
@deleteduser27 Dostum güzel yazıların için teşekkür ediyorum ancak okumayıp geçtiğin için bahsettiklerinin %90lık bir bölümünü ben ve diğer birkaç arkadaş söyledi. Olayı biraz basit özetlemişsin. Sadece totem atmak ile olacak olay değil bu.

Varsayalım ki bu arkadaş üst koridor oyuncusu. Ormancıyı alt koridorda gördüğünde belirli bir süre kadar totem atmasına hiç lüzum yok. Zaten rakip orta koridor oyuncusunu ve alt koridor oyuncularını haritadan takip edebileceği için totemini bekleme süresine sokmamış olacak. Rakip ormancı alt koridordan kaybolduktan ve bir süre görünmedikten sonra totem atarsa, totem kendi amacını gerçekleştirmiş olur. Bu totemi bekleme süresine sokmamak ve doğru zamanda doğru yerde kullanmak çok önemli.

Yine de tavsiyelerin için teşekkürler. Bu oyunu oynamak ile öğrenerek oynamak arasında bir çok şey var. En az Elmas ve üstü seviyelerde bile bilinmeyen bir ipucu vereceğim örneğin; nehirde dolaşan yampiri yengeci rakip kestiği zaman nehrin tam ortasında kocaman yuvarlak bir görüş olur. Bu görüşe yakalanmadan geçmek mümkündür. Alt nehrin ejder pit'inden üst nehrin ise baron pit'inde karakteri duvara sıfırlayarak geçerseniz çok kısa bir süreliğine görünürsünüz.

Duvarların arkasından geçebilen karakterlerle veya Wukong gibi çok kısa süreli görünmez olabilen karakterler ile görüşe hiç görünmeden rahatça baskın atabilirsiniz. Ben orman oynamıyorum ama oynayanlar için bir tavsiye vermiş oldum. Bunun yanı sıra Kassadin'in Q yeteneği anlık odaklanmaları bozabilir. Fiddlesticks R yeteneğine odaklanırken, Katarina'nın R yeteneği aktifken, rakip oyuncu Vadinin Alametini serbest bırakırken bu ve buna benzer odaklanmaları iptal edebilir. Vadinin Alametini Cassiopea'nın W yeteneği de bozabiliyor.

Bu yüzden oyun bilgisi denen şey çok önemli. Diğer şampiyonlara ilginiz olmayabilir, oynamaktan keyif almıyor olabilirsiniz. Ancak hangi şampiyonun neler yapabildiğini bilmek çok önemli. Rakibi kesmek istediğinizde elinizden kaçırmaktan korkuyorsanız siz onun yerinde olsaydınız ne tarafa doğru kaçmaya çalışır veya nereye doğru sıçra atardınız? Kendinize bu soruyu sorun. Bu konularda kendinizi geliştirdiğiniz zaman artık yeteneklerinizi rakibin sıçra atacağı yere atabilir veya siz yakın menzilli yeteneğinizle rakibin sıçra atacağı yere sıçra atabilirsiniz.
 
Son düzenleme:
Olayı biraz basit özetlemişsin. Sadece totem atmak ile olacak olay değil bu.

Varsayalım ki bu arkadaş üst koridor oyuncusu. Ormancıyı alt koridorda gördüğünde belirli bir süre kadar totem atmasına hiç lüzum yok.
Dostum burdaki bütün yazılanları okumadım, onda haklısın önerimi yapıp çıkmıştım işim vardı o an. Ama şunu bil ki ben LOL'ün en önemli şeylerini yazdım. Yoksa yazılacak daha o kadar çok şey var ki seninde dediğin gibi...

Ama bir insan LOL'ü iyi oynamak istiyorsa, en başta totem atmayı görüş almayı ve haritaya sürekli bakmayı öğrenmeli. Jungle alt koridora gidiyorsa tamam elbette totemi atarsa boşa gider. Ancak şöyle bir şey var ki, eğer jungle bota gidiyor diye o totemi atmayacaksa, %100 bir şekilde kimsenin gelmeyeceğine emin olmalı. Yani midi de görüyor olmalı harita da.

Ben LOL oynamayı bilmek denilince ilk yapılması gereken şeyleri söyledim :) Ama bir şeyi unutmuşum. Hiç bir oyun kesinlikle bozgun ya da zafer diye bir şey yoktur. Karşı takımdaki 3 kişi trollüyordur oyunu. Siz aşırı öndesinizdir artık böyle gösteriş falan yapıyorsunuzdur mesela. Late game gelirse her şey eşitleniyor :D Bütün şartlar eşitleniyor. "En Önemli" listesinde bu da var yani.

Ve unutmadan, Tilt Olmak = Zaman Kaybetmek ve Eğlenmemek
 
@deleteduser27 Ben bir önceki mesajlarımda da belirtmiştim sohbetin zaman kaybı olduğunu. Eğer ki yazı yazdığınızda kazanıyor olsaydınız ilk ve en fazla yazanlar arasında ben de olurdum muhtemelen.

Totemi atıp atmama konusuna gelince de zaten orta koridoru haritadan görebiliyor. Görmüyorsa kendini tehlikeli pozisyona atmasına gerek yok. Görene kadar daha dikkatli ve açılmadan oynayabilir. Rakip ormancı alt koridorda olduğu için alt koridorunda gelme gibi bir imkanı yok. Bu yüzden rahat bir şekilde ormancı haritadan kaybolana ve bir müddet gözükmeyene dek totemini boşuna harcamamış olabilir.

Bütün şartların eşitlenmesi konusunda haklısın. Oyunu soğutabilmek önemli. Gerideyken oyunun uzaması sizin için iyi ancak siz öndeyken oyunun uzaması rakip takımın şampiyonlarına ve kompozisyonuna göre sizi çok zor durumlara sokabilir. Oyun Nexus'a son vuruş yapılana kadar bitmemiş olduğu için pes etmenin getirisi olmuyor. Pek takımınız için olmasa da en azından son ana kadar kendiniz için mücadele edebilirsiniz.

Senin de eklediğin bilgiler için teşekkürler dostum.
 
Aynı görüşteyiz, ancak tek bir dediğine katılmıyorum :) O da totem konusunda. Mesela şöyle açıklayayım. Haritaya bakıyorsun, görüyorsun ki Mid oyuncusu sana doğru topa geliyor. Evet toteme gerek yok, geri çıkabilirsin. Peki totemi boşa kullanmamak uğruna, gitti mi gitmedi mi diye kule altında bekleyip belki de farm kaybetmeye değer mi o totem?

Aslında bu totem mevzusu Hero'suna göre de değişiyor, ancak oraya hiç girmiyim şimdi :D Bu dediğim şeyi anlamamış olabilirsin belki ne fark ediyor ki diyebilirsin. Matematiksel olarak düşünüceksek şöyle söyleyeyim. Rakip Mid'den Top'a doğru geliyor ve sen onu haritada gördün. Rakibin Mid'den Top'a Top'tan Mid'e gitme süresi kadar kule altı durmak mı, ki belki de sana değil maviye gidiyor :) Yoksa Jungle bot tarafında olsa bile totem atıp farm yapmayı/rakibi dürtmeyi önemsemek mi :)
 
Aynı görüşteyiz, ancak tek bir dediğine katılmıyorum :) O da totem konusunda. Mesela şöyle açıklayayım. Haritaya bakıyorsun, görüyorsun ki Mid oyuncusu sana doğru topa geliyor. Evet toteme gerek yok, geri çıkabilirsin. Peki totemi boşa kullanmamak uğruna, gitti mi gitmedi mi diye kule altında bekleyip belki de farm kaybetmeye değer mi o totem?

Aslında bu totem mevzusu Hero'suna göre de değişiyor, ancak oraya hiç girmiyim şimdi :D Bu dediğim şeyi anlamamış olabilirsin belki ne fark ediyor ki diyebilirsin. Matematiksel olarak düşünüceksek şöyle söyleyeyim. Rakip Mid'den Top'a doğru geliyor ve sen onu haritada gördün. Rakibin Mid'den Top'a Top'tan Mid'e gitme süresi kadar kule altı durmak mı, ki belki de sana değil maviye gidiyor :) Yoksa Jungle bot tarafında olsa bile totem atıp farm yapmayı/rakibi dürtmeyi önemsemek mi :)
Genel olarak aynı şeylerden bahsetmişiz aslında. Uzun lafın kısası küçük detaylar zaferle birlikte zevk almayı beraberinde getirir.
 
Yazılanları okudum ve bayağı etkilendim sonuç olarak çıkardığım ana fikir öğrenmem gereken çok şey olduğu şuan Mobile Legends oynuyorum bu biraz daha basit geldi ve ikinci dönemden itibaren Lol'e devam edicem.En sevdiğim/oynamaktan en çok keyif aldığım hero Cinx😍.
 
Mobile Legends'de oynamazsın yaa Kappa.jpg
 
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı