Philips 276E8VJSB/00 monitör alınır mı?

Katılım
25 Kasım 2017
Mesajlar
2.441
Makaleler
5
Çözümler
7
Yer
Sancaktepe/İstanbul
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Fotoğrafçı
Philips 276E8VJSB/00 model monitörü yaklaşık iki ay civarı takip ediyorum.
Stokları bir ara bitmişti. Bir haftadır tekrar satışta ve şu an indirimde bu ürün. Bu nedenle fırsatı kaçırmadan ve stokları bitmeden alma niyetim var.

Philips markasının monitör için servis yapısını ve desteğinin ne durumda olduğunu bilmiyorum.
Bu nedenle size danışmak istiyorum. Philips servisi monitör üzerinde desteği ne durumda. Ölü piksel ve IPS panelden kaynaklı sorunlara karşı verdiği destek ne durumda olduğunu bilen arkadaşlar sahip olduğu bilgiyi yazmasını rica ediyorum.

Bunun dışında Philips 276E8VJSB/00 monitör için açıklayıcı bir kaynak yok inceleme olarak. Özelliklerine ve tanımına dayanan yazılar ve birkaç tane yabancı video içeriği mevcut.
Philips 276E8VJSB/00 monitör hakkında bilgisi olan varsa yazmasını rica ediyorum.

Bu monitör Vatan Bilgisayar gibi mağazası bulunan satıcılarda satışı yok veya ben bulamadım.
Almayı düşündüğüm site Hepsiburada.com olacak satıcı olarak.

Ölü piksel çıkma, ışık sızması durumu beni çok tedirgin ediyor marka desteğinin ne durumda olduğunu bilmediğim için.

Önemli bir nokta ise 2018 üretimi olan bir ürünün neden inceleme videoları hala gelmemiş olabilir.
Yukarıda vermiş olduğum link üzerinde Technopat üzerinde tanıtım haberi verilmiş. Liste üzerinde alınabilir olan bir ürün olmasına rağmen neden inceleme videosu çekilmemiş anlamıyorum.

Tüm bu durumlara rağmen bu monitörü sizce almalı mıyım?
Philips markasına güvenmeli miyim?

@Ali Güngör @Recep Baltaş @Oreki @Pantheon @Jira @FrontPage.
 
Son düzenleme:
Bilgilerinizi, değerlendirmelerinizi ve yorumlarınızı bekliyorum.

Herhangi bir yorum içeriği gelmezse artık negatif olarak alıyorum ve incelemesini, sorunları olup olmadığını da paylaşacağım bu konu üzerinden veya inceleme konusu açarak.
 
Monitörü aldınız mı? İnceleme yapacak mısınız? @Mevlüt Çetinkaya

Monitörü aldım ve kullanıyorum.

Photoshop için uygun bir monitör mü diye düşünürsek kesinlikle evet.
Sebebi sRGB desteği var. Beyaz dengesi başarılı birçok ürüne göre.

Oyun için kullanılır bir monitör mü mantığına evet derim ben.
FreeSync veya G-Sync desteği yok.
Warframe, Black Desert Online, Euro Truck Simulator 2, League of Legends gibi oyunları 4K olarak oynadım.
Yalnız şunu unutmamak lazım. 4K 60 Hz akıcılık için ve ideal grafik kalitesi için GTX 1080 üzeri ekran kartına sahip olmak gerekiyor benim fikrimce.
Ben şu an geçici olarak GTX 1050 ile kullanıyorum. En düşük, düşük, orta ayarları kullanabiliyorum oyuna göre.

Ölü piksel sorununa gelirsek eğer bir tane var. Panel kalitesi sayesinde göze hiç batmıyor. Hatta yok denecek kadar çok küçük. Benim monitörde Üst ortadan aşağı doğru 3 cm aşağı, sağ doğru 2 cm civarı bir noktada bulunuyor.

Işık sızması durumuna gelirsek eğer çok az göze batmayan küçük hafif sis gibi sarılık var. Oda sol orta kısımdan 2 cm yukarı yönde.

Ölü piksel ve ışık sızması kendini rahatsız edecek kadar göstermediği için servis sürecine gitmedim. Bu şekilde kullanıyorum ve memnun kaldığım için bütçem olduğu zaman bir tane daha almayı düşünmüyor değilim photoshop işlerim için.

Güncel kur fiyatına bakarak 2 bin TL civarı için kaçırmadan alın diye önerebileceğim tek 4K monitör.
 
merhaba, şuan 4k philips monitör hakkında bir yorum daha yapar mısın, uzun kullanımdan sonra, ona göre almayı planlıyorumda. Viewsonic veya Lenovo nun da 2k monitörleri var ona göre +/- kıyaslamak istiyorum. Özellikle Adobe vs. fotoğraf ve editlemek için
 
Hocam oyunlarda 4k dan 2k ya düşürünce nasıl oluyor ? Yani o şekilde oynanabilir durumda mı yoksa kendi çözünürlüğünde kullanmayınca çok mu kötü görünüyor ?
 
4K çözünürlükten 2K çözünürlüğe düşürünce her 4K monitörde keskinlik ve kalitede kırılmalar oluyor. Bunu bir monitör modeline göre bakmamak lazım. Çözünürlük farkına göre değerlendirmek lazım.
Simge, yazı biçimlerinde gözü yoran ciddi bir kırpılma oluyor benim fikrimce. Oyun üzerinde beni rahatsız etmese de pek oluyor.

Philips 276E8VJSB/00 monitörü alacak kişi ben bu monitör ile oyun oynayacağım mantığı ile alacaksa kesinlikle almasın. 4K çözünürlük üzerinde film ve videolarımı izleyip, oyunlarımı 2K çözünürlükte oynayayım derdindeyse asla bu hataya düşmesin.

Philips 276E8VJSB/00 monitör sRGB değerinin tamamını veriyor.
Philips 276E8VJSB/00 monitör ms değerine rağmen bir kare gecikmesi, takılması söz konusu değil oyunlarda veya genel kullanımda.
Philips 276E8VJSB/00 monitörde FreeSYNC veya G-SYNC mevcut değil. Bu sebeple oyunlarda yırtılmalar olacak. Nvidia ekran kartı kullanan kişiler üçlü ara bellek kullanımını aktif ederek bu durumu en aza düşürebilir.
Philips 276E8VJSB/00 monitörde VESA desteği yok. Kendi ayağı ile kullanmak zorundasınız veya uyumlu olan başka bir ayak çıkarsa onu kullanmak mümkün olacaktır.
Philips 276E8VJSB/00 monitörü kim almalı durumuna gelirsek eğer. Photoshop ve video edit işleri ile uğraşan kişiler alabilir. Bunun dışında film ve video izlemek için 4K monitör arayışına giren kişiler alabilir.

Philips 276E8VJSB/00 monitör negatif durumları FreeSYNC veya G-SYNC bulunmaması, VESA desteği bulunmaması yüzünden kendi ayağının üzerinde kullanıma zorunlu bırakılması.

Monitörde bir tane ölü piksel çıktı ama gözüme batmıyor. Çok küçük kalıyor PPI değeri sayesinde.
IPS monitör modellerinde neredeyse çerçevesiz olan modellerin çoğundan daha iyi ışık sızması konusunda.

Renk ve parlaklık konusunda herhangi bir bozulma söz konusu değil. Çapraz konumdan, aşağı ve yukarı bakış açılarından herhangi bir kayıp söz konusu değil.

Philips 276E8VJSB/00 monitörün ekran yüzeyi tamamen mat bir yüzey değil. Panel üzerinde bir filtre mevcut. Parlama Önleyici, 3H, %25 Mat olarak bir filtre mevcut.

Oyun için önceliğiniz 1080p ya da 2K çözünürlükte en azından 144 Hz olan FreeSYNC veya G-SYNC olan bir model tercih etmeniz daha iyi olacaktır.
Benim photoshop işlerim oluyor diye ben bu modeli aldım. Zamanında oyun ve işi bir arada yürütecek birkaç modeli aldım ama ölü pikselden tut ışık sızması yüzünden kullanılacak halleri yoktu.
VA panel 1ms 144 Hz olarak bir monitör seçin oyun için. Emin olun ki hiç pişman olmayacaksınız. Samsung ve MSI modelleri mevcut alınabilir.

Son olarak 4K ile 2K monitörleri birbirine asla kıyaslamayın kullanım tercihi dışında. Sizi yanlışa sürükler ve pişman olursunuz.

Günümüzde 2K çözünürlük bence ideal genel kullanım ve oyun için fazlasına gerek yok.
Ancak alacağınız monitörün PPI değerine önem verin. 144 Hz 1ms monitör alıp abi benim görüntü diye keskin değil mantığına düşüyorlar. Bunun sebebi PPI değerinin düşük olması ve ölçeğin 100% olarak kullanılmaması sonucunda oluyor.

@Batina @maco
 
Son düzenleme:
Merhaba hocam,

Bu üründen almayı düşünüyorum. Apple TV 4K ve MacBook Pro yansıtacağım. Öncelikli amaçlarım; Swift kodlama, Video Stream(Netflix türevleri), Game Stream(Stadia türevleri).

Çok uzun süre olmamış gerçi sizin de, fakat herhangi bir negatif durum ile karşılaştınız mı şimdiye kadar?

Teşekkürler.
 

Geri
Yukarı