Asgari ücretle iPhone almak

fgunduz090

Kilopat
Katılım
30 Aralık 2018
Mesajlar
902
Çözümler
5
Yer
Mersin, Mezitli
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Öğrenci
Asgari ücret alan biri iPhone 8 almalı mıdır? Örneğin, bir baba lise öğrencisi oğluna almalı mıdır?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Dikkat ediyorum. Genelde dar gelirli kişiler bu konuda daha fazla gösteriş yaparlar. Yani sırf masaya elma koyacak diye bir yerlerini yırtan tipler var. Bizi ilgilendiren durum yok. Para benden cikmiyor sonuçta. Ama şu telefon için boğazından, temel ihtiyaclarindan kisanlari gördükten sonra bunun adına net gerizekalilik diyorum.
 
Sadece asgari ücret ile hayatını idame ettiren bir insan iPhone 8 alırsa aşağı yukarı aylık 1000 tl taksit ödeyecek. Operatörlerde veya alışveriş kredisi alarak aylık en fazla 6 taksit yapabiliyorsunuz. Bu durumda bir telefon için 6 ay boyunca maaşının yarısını verecek ve zaten yerlerde düşünen hayat standartlarını hepten yok edecek. Değer mi? Kesinlikle değmez. 10.000 tl maaşınız bile olsa bir telefona böyle komik rakamlar vermemeniz gerekiyor normal şartlarda.

Tek yaşıyorsanız zaten böyle bir şeyin mümkünatı yok. Mağarada yaşayıp soğan ekmek yemeniz gerekiyor ay sonunu getirebilmek için. Aile ile yaşıyorsanız bu çok ciddi savurganlıktır. Gidin evinizin birkaç faturasını ödeyin, ailenize destek olun gidip 1000 lira telefona gömene kadar.
 
Iphone alırsan eline ne geçecek mesela? Asgari ücretle ile çalışan birinin Iphone alması akla mantığa zarar. Özellikle Türkiye'deki Iphone alan kitlenin büyük çoğunluğu hava atmak ve cahilliğinden dolayı bu kadar para veriyor telefonlara. Iphone alınca kendi çevresinde değerli olacağını sanan zavallı insanlar bunlar.

Asgari ücret alıp Iphone alanların kendine, ailesine, emeğine saygısı yoktur.
 
Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı