Bu Hayattan Nasıl Kurtulabilirim?

Konuya başlamadan önce şunu söyleyeyim, buradan kastım intihar etmek falan değil, artık doğru düzgün (adam gibi) bir hayat yaşamak istiyorum. 11 yaşındayım, daha geleceği parlak bir çocuğum. Fakat bu yaşıma kadar bir günüm huzurlu geçti ise, gelin beni kendi ellerinizle öldürün. Bakın, bu konuyu açma amacım içimi dökmek için falan değil. Artık gerçek bir çözüm bulmak istiyorum çünkü ben böyle bir hayat istemiyorum artık. Hatırlayanlarınız vardır, ben buna benzer bir konu açmış, orada da sinirlendiğim bir anda küfür ettiğim için ban yemiştim. Bu konuyu 2.kez açıyorum fakat artık cidden bir çözüm bulup kurtulmak istiyorum. Sorun şu ki, annem ile babamın saçma sapan durumları yüzünden, ağabeyim ile benim hayatımız kurudu. Bir gün huzur yaşamadık, huzur görmedik. Sürekli evde bir kavga, bir gerginlik, bir sersemlik... Hayatımızda hiçbir şey yolunda gitmiyor, artık hayattan keyif alamıyoruz. Neyse ki ağabeyim üniversite de şu an da bu durumları yaşamıyor, çocuk zaten doğru düzgün bir çocukluk yaşayamamış. Yani demek istediğim şey şu, eğer böyle devam ederse ikimizin de on sekiz yılı (yani çocukluğu) boşa gitmiş olacak ki ağabeyim zaten çocukluğu bitirdi artık. Benim bunlardan kurtulmam lazım. Anneme diyorum boşanın diye, bir türlü anlaşamıyorlar. Ne zaman arka balkona konuşmak için gitseler, ben endişeleniyorum yine mi kavga çıkacak diye. Nadiren şiddet de işin içine girebiliyor maalesef. Ben bu durumdan bıkıp, artık kavga olduğu zaman anneanneme kaçıyorum fakat çözüm bu değil arkadaşlar😣 Gerekirse sokaklarda yaşayayım fakat bu durumdan kurtulmak istiyorum ya ben. Bazen kendimi bir odaya kapıyorum fakat bir çözümü olmuyor, yine kavga yine gürültü. Ben ne yapabilirim, vallahi aklıma bir şey gelmiyor bunlardan başka. Yardımınıza ihtiyacım var dostlarım😪 Artık hayattan keyif alamıyorum, eğitimime doğru düzgün devam edemiyorum, derslerim kötüleşti. Yani anladınız olayı.
Öncelikle Allah yar ve yardımcın olsun kardeşim. Rabbim bulunduğun bu durumdan seni tez zamanda kurtarsın. Sana şöyle tavsiyede bulunayım: İmkanın doğrultusunda ebeveynlerinden biriyle bir pedagoga gitmelisin. Yani senin şu anki durumun psikolojik. Tek başına bu yaşta atlatabilmen çok zor. Hele de ailen bu şekilde iken. Allah ailene de huzur versin inşallah. Dilerim tez zamanda bu durumunuz düzelir. Allah'a emanet ol kardeşim.
 
Genelde kadınlar husustur. Bence babanın tarafından bak dövmek için haklı mı haksız mı ona göre taraf tut neden kavga ettiklerini öğren olmadı kaç polisi ara başka ne yapacan.
 
Allah yardımcın olsun kardeşim. Ailende birtakım olaylar yaşanmış ve sen bunlara şahit olmuşsun ve en kötüsü de elinden geleni yapamaman.

Tek yapabileceğin bu durumda huzur bulduğun yerlere git ve Allah'a bolca dua edip sığın, ailen ile kendin için huzur dile ve her şeyin yoluna girmesini dile. Her insan kendisinden mutlaka üstte bir güce sığınmayı ister ve dünyada yalnız olmadığımızı düşünmek insanın doğasında vardır. Bunları düşün.

Ailendeki yaşadığın kötü şeylerden kendine ders çıkar ki ileride aynı şey senin çocukların olursa başına gelmesin. Annen ile babanın aralarını düzeltebiliyorsan düzelt düzeltemiyorsan uyar onu da yapamıyorsan kalbinle o kötülüğe buğz et.

"Sizden her kim bir kötülük görürse, eğer gücü yetiyorsa eliyle düzeltsin. Yetmezse, diliyle düzeltsin. Onu da yapamazsa, hiç olmazsa kalbiyle buğz etsin. Fakat bu, imanın en zayıf mertebesidir."

(Tirmizi, Fiten, 11; İbnu Mace, Fiten, 20; Ebu Davud, Salat, 242) - (Hadis-i Şerif)


Bunların haricinde psikolojik durumun için seni rahatlatacağını düşünüyorsan bir kliniğe gidebilirsin.

Allah yar ve yardımcın olsun kardeşim.
 
"Başkalarının suçlarını bağışlarsanız, göksel Babanız da sizin suçlarınızı bağışlar. Ama siz başkalarının suçlarını bağışlamazsanız, Babanız da sizin suçlarınızı bağışlamaz." Matta 6:14

Bagislayin onlari ki onlar da birbirlerini bagislasinlar.
 
Ailenin kavga etmemesini istiyorsan 155 ara belki biraz ailen daha az tartışırlar kavga ederse deki onlara ben sizle yaşamak istemiyorum ya boşanın ya da kavga etmeyin diye biraz bağır seni dinlemezlerse eve biraz geç gel 3-4 gün.
 

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı