SSD Şart mı?

vbios

Kilopat
Katılım
12 Kasım 2018
Mesajlar
3.181
Makaleler
4
Çözümler
8
Ben sistem toplayacağım ve ona 240 GB bir SSD takacağım ama elimde zaten 120 GB sağlam bir SSD var. Sizce SSD almam şart mı? Yani oyunlar HDD'de iken HDD performansı SSD'de iken SSD performansı mı veriyor?

Not: Bütçem çok değil.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Yani oyunlar HDD'de iken HDD performansı SSD'de iken SSD performansı mı veriyor ?
Doğal olarak.

SSD, FPS'yi arttırmaz; HDD'den kaynaklı olabilecek takılmaları, yavaş yüklenmeyi, textureların yüklenmemesi gibi sorunlu engeller. Oyun için çok da gerekli sayılmaz.
 
Ben sistem toplayacağım ve ona 240 GB bir SSD takaçağım ama elimde zaten 120 GB sağlam bir SSD var. Sizce SSD almam şart mı? Yani oyunlar HDD'de iken HDD performansı SSD'de iken SSD performansı mı veriyor ?

Not: Bütçem çok değil.
Kesinlikle. Oyun yükleme hızlarından tut bilgisayar açılış hızına kadar dağlar kadar fark var. Özellikle yüklemelerde taşımalarda açılışlarda beklemeyi sevmeyenlerden isen SSD şart.
 
Oyun yükleme ekranlarını sorun etmezsen HDD den bir türlü oynarsın. Ama Windows 10 için şart gibi bir şey oldu HDD ile kullanınca insanı bilgisayardan soğutuyor.
 
Zaten şu an 120 GB bir SSD'niz varmış. Kurulumu ona yapıp, para biriktirip 500 GB veya üstü bir SSD almanız daha uygun olabilir. 240 GB'ı çok rahat kullanamazsınız.
 
SSD singleplayer oyunlarda önemli değil. Standart 7200 rpm hdd yeter. SSD'ye windows kurup oyunlarını da HDD'ye koyarsın olur biter.
 
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı