Türkiye'de Oyun Kültürü

Alleince

Decapat
Katılım
1 Haziran 2019
Mesajlar
326
Türkiye'de oyun kültürü denince aklıma ilk korsan oyun kullanımının fazlalığı geliyor, siz neler düşünüyorsunuz?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Bence Türkiye'de oyunun ''sadece bir oyun'' olduğunu algılama sorunu var. Oyunların korsanına yönelmek sadece ekonomik bir sorun. Bunun kültürle ilgisi olduğunu düşünmüyorum. Ülkenin büyük çoğunluğu oyun kavramının anlamını henüz idrak edememiş durumda. Ciddi bir hayat sorunu gözüyle bakıyorlar oyuna. Türkiye'de de oyun kültürü maalesef insanları asosyalleştiren ve bencilleştiren bir boyutta. Bilinçsiz toplumlara ne verirseniz verin ortaya hoş şeyler pek çıkmıyor. İstisnalar hariç.
 
En yüksek FPS alımı mücadelesi, oyunlarda hilecilik ve Ruslara saydırma şeklinde nitelendirilebilir, şimdilik sosyal ağlarda gözlemlediğim bunlar. Korsan oyunlardan bahsetmek istemiyorum. Oyunlar ebeveynlerin kontrolünde olmadığından gençler kötü birşey yaptıklarını sanıyor sanırım.
 
Hatta Türk oyunu olan Warband'e bile para vermekten çekinenler var.
Ne kadar düşünülmeden yazılmış bir yorum. Warband'a para verdiğimiz zaman ülke süper güç vs. mi olacak? Anladık ülkenizi seviyorsunuz. Ama unuttuğunuz bir şey var. Ülkemizi biz de seviyoruz. Türk yapımı bir oyuna para verdiğin zaman zengin olmuyoruz, ekonomi güçlenmiyor, aç insanların sayısı azalmıyor, işsizlik oranı düşmüyor.
 
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı