Windows 10'dan UEFI 8.1'e Dönüş Yapmak

heisenberg.py

Kilopat
Katılım
10 Mart 2018
Mesajlar
140
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Notebook'umda Windows 10 kullanıyorum eski bir laptop olduğu için artık Windows 10'da çok yoruluyor 8.1'e dönüş yapmak istiyorum sıfırdan UEFI kuracağım fakat gel gelelim konuya bir türlü beceremedim format USB'si oluşturdum fakat boot menüsünde hep takıliyorum. Technopat YouTube kanalındaki videoyu izledim orada ASUS bir bilgisayarda yapıyorlar, benimki HP çok farklı.

Bu arada bilgisayarımın UEFI desteklediğini kontrol ettim sorun yok gibi görünüyor ama yine de yardımcı olacak arkadaş onun kontrolünü yapmamda da yardımcı olabilir mi?

Bilgisayarımın boot menüsü aynı şu videodaki gibi:

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Rufus ile UEFI olarak yazdırman gerekli ama ilk olarak sistem bilgilerin nedir? Windows 10 sistemi yormuyor ayrıca.
Neden ısrarla eski donanımlara bile Windows 10 öneriyorsunuz ?
Tamam yeni donanımlar için en günceli en iyisi ama Windows 10 eski donanımları gerçekten yoruyor. Market uygulamaları vs. gereksiz her şey kapalı olmasına rağmen i5 2450 m 8gb ram ve SSD'li laptopta kaç farklı Windows 10 sürümünü denedim ve gerçekten 1703'ten sonrası benim sistemimi yoruyor. Mavi ekran vs hiç bahsetmiyorum. En güncel en iyisidir mantığı bence eski donanımlar için yanlış.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Neden ısrarla eski donanımlara bile windows 10 öneriyorsunuz ?
Tamam yeni donanımlar için en günceli en iyisi ama windows 10 eski donanımları gerçekten yoruyor. Market uygulamaları vs. gereksiz her şey kapalı olmasına rağmen i5 2450 m 8gb ram ve ssd li laptopta kaç farklı windows 10 sürümünü denedim ve gerçekten 1703 ten sonrası benim sistemimi yoruyor. Mavi ekran vs hiç bahsetmiyorum. En güncel en iyisidir mantığı bence eski donanımlar için yanlış.
İndexleme mağduru oldunuz desenize... Yapmanız gereken sadece birkaç gün beklemekti.
 
i5 5200U, 12 GB DDR3 1600 RAM, 128 GB M.2 SSD, GTX 950M 4G DDR3, Acer Aspire V 15 Nitro.

Windows 10 benim PC'de bile ölüm. Oyun açıyorsun FPS drop yiyor, Adobe programları 3 dakikada açılıyor. Windows 8.1 çok seri, şu an tekrar geri dönüş yapıyorum.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Bahsettiğin sistem Windows 10 ile sorunsuz çalışır. Mavi ekran alıyorsan beni etikletle ve dmp dosyalarını paylaş çözelim. Yorma olayı sizinle alakalı yanlış kullanırsanız sistemi yavaşlama olabilir.
Sayın moderatör konu dışı ama DMP dosyasını nasıl okuyorsunuz ?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Rufus ile UEFI olarak yazdırman gerekli ama ilk olarak sistem bilgilerin nedir? Windows 10 sistemi yormuyor ayrıca.
Windows 10 yormuyor diyorsunuz. Adamın donanımı düşükse nasıl yormasın ya ? Sizin tabi 16 GB RAM’iniz, 3.0 GHz işlemciniz var tabi yormaz.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı