Dışarda bir şey söylemek için dokunan tipler

@Jira Sert dokunma ve dürtmelere karşı sert tepki verdiğimi ve doğru olduğunu savunmadığımı zaten söyledim. Dokunmaya göre niyet belli olduğu için herkese tepkim bu şekilde olmuyor fakat birine dokunmadan dikkatini çekebilecek bir sürü şey varken çok ciddi bir konu dışında dokunmak bence bir tercih değil.

@KillerTomato Şimdilik 30 yaşı gördüm, bakalım hayırlısı daha kaç yıl göreceğimi zaman gösterecek.
 
''Bağa do-kun-ma-yın''.

Lütfen insanların kişisel alanlarına saygı duyun ve onlara dokunmayın. Size uyarı amaçlı çok çok hafif şekilde dokunan kişilere dirseğinizle ağzına geçirip dişlerini dokun. Bu kişisel alan ve medeni kanuna göre hakkınız. Dişlerini dökün. ''Yımrığ atın''. 🤣
 
Son düzenleme:
Arkadaşlar merhaba, dışarıda insanlar bir şey söylerken konuşmanın yanında dokunuyor ve ciddi anlamda rahatsız oluyorum. Örnek vereyim: toplu taşımadayım, adam bir şey söyleyecekse omuzumdan dürtüyor. Bunu neredeyse herkes yapıyor ve çok rahatsız edici. Böyle bir hakları var mı? En sonunda sağlam ters yapacağım birine.
Rahatsız olacaksanız söyleyeceksiniz "Hayırdır baba ne dokunuyon?" bunları diyemeyecek kadar özgüvenli değilseniz bence çok kafaya takmayın, yapacağımla olmuyor o işler.
 
Hadsiz şekilde sınırı aşıp dürtükleyerenlere karşı yaptığım şeyin medeni olmasa da ne kadar doğru olduğunu göstermeye devam ediyorsunuz. Bir insanın kendisine yapılmasını istemediği bir şeyi yapma konusunda amma heveslisiniz. Çıkın sokağa sorun, tanımadığınız biri gelip sizi dürtüklese hoşunuza gider mi diye, cevapları alın. Burada da gördüm ki 2 kişi üstüne basa basa kendisine bunun yapılmasını istemediğini söylüyor ve diğerleri inadına bunda ne var, dokunuruz demeye devam ediyor.

Birisinin kendisiyle ilgili asla hoş görmeyeceği, yapılmasını kabul etmeyeceği bir şeyi inadına yaparsanız bir gün onun karşılığını alırsınız bu kadar basit. O dokunmaların çok büyük kısmının sadece 1-2 parmakla omza dokunmak olmadığını, genelde hadsiz birinin sigara, para ya da başka bir şey istemek için yaptığını hepiniz biliyorsunuz.

Bir insan kendisinin dürtüklenmesini istemiyorsa, kendi prensiplerinden birisinin hadsizce aşılmasını istemiyorsa bunda başka kimsenin söz hakkı yok. Denileni yapmayacaksanız ya hiç muhatap olmazsınız, ya kişinin özlük hakkına saygı gösterirsiniz ya da inadına bunu yapmaya devam ederseniz karşılığını alırsınız. Etki tepki... Hafif bir dokunma olsa bile hoşnutsuzluğumu "dokunmak zorunda değilsin" diyerek söylerim, dokunanın amacı beni etki altına almak için yaptığı sert bir müdaheleyse karşılığını da anında vermeye devam ederim. Kişisel alan, özlük hakkı gibi kavramlara saygısı olmayanların laftan anlamayacağı ortada.

Son olarak bir şey daha ekleyeyim. O sadece temas dediğiniz şey anayasadaki 2 kişisel hakkın ihlali anlamına geliyor. Benim verdiğim tepki sınırı biraz aşmak oluyor, şikayet olsa muhtemelen hafifletici nedenden dolayı basit bir hastane masrafı ve ufak bir tazminat cezası alırım fakat benden daha insani bir tepkiyi gösterdikten olaylar büyürse sonrasında hakim karşısında sadece dokundum bana bunu yaptı hakim bey diye dert anlatmaya çalışırsınız.
 
Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı