Vegan Düşmanlığı

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Etsiz yaşam mı olur, et yemek insanın doğasında var.

Ayrıca bu yaklaşım gayet doğru;

Psikolojik bir şekilde yaklaşırsak veganlar genel olarak daha çok gösteriş amaçlı bu beslenme biçimini kabullendiklerini düşünüyorum. Üniversite gibi mekanlarda ne kadar vegan görsem hepsi kendilerine ilginç-marjinal bir hava katma peşinde.
 
5 yıldır vegan olan bir arkadaşım spora başladıktan sonra veganlığı bırakıp et yemeye başladı. Eğer yorucu etkinliklerde bulunuyorsanız vegan yemek tarzının sürdürülebilirliği yok.
 
Neden gösteriş olsun ki ? Bence gösteriş yapmak isteyen gider Nusret'e kendini o kanlı kırmızı kahverengi şeylerin üzerine atar :) asıl gösteriş budur işte.

Vegan olan insanlar size cazip gelmiyor ki gösteriş olsun :) Hani pahalı bir araba alırsın herkes imrenerek bakar falan gösteriş yaparsın ama veganlığa vegan olmayanlar imrenerek bakmıyor ki gösteriş olsun alemsiniz ya hiçbir şeyden haberiniz yok 😂

Doğanda vahşilik var doğru ama insanlıkta var seçim senin :) Etçil miyiz cidden :)

Hayvana acımak üzüntü verici bir durum dimi sana göre ? Yani hayvana ve başka bir canlıya acımak vahşiliğin doğasına ters bir durum. Yakışmıyor :)

Üstüme gelme iki kişilikliyim ikiside canavar seni bile yerim :3 Güç her şeydir atarimiz oturdumu bi koyunu yerdi babam biz bende dahil sacma sapan diyetler yapiyoruz. Ben secmem herseyi yerim trash mideyim biraz yeterki geliseyim. Fazla hayvansal zararli ama haklisin senle derdim yok yinede ustume varma.
 
Marjinal olan Veganlar için ortamda siz etçilleri kücük düsürcek kizlarin yaninda artistlik yaptiklarinda önce güzel bir yumruk atin ama kafatasi duvara carpsin vurmak icin degil itmek icin atin yumrugu sonra alin takedownla vurun yere agzi yuzu kan icinde birakin sonra kolumuzu kiza dogru uzatin kolunuza girsin yerdeki papatyayi ezip gecin :3

İşte hayvan yemek insanı böyle vahşileştiriyor, şiddete yöneltiyor, saldırgan yapıyor ve hayal gücünde fiziksel gücüyle karşındakini laflarla değil kaba kuvvetle alt edeceğini düşündürecek fantezi dünyaları yaratmalarını sağlıyor. Teşekkürler örneğin için :)
@Batina
Rafine olmamış kaya tuzunu bünye istediği sürece yiyebilirsiniz, sağlığa zararı yok.

Onda bile farklı görüşler var vallahi kafam karışıyor ne yapacağımı şaşırdım :)
 
Sizin ne düşündüğünüz umrumda değil. Kendimi kendim biliyorum. Şimdiye kadar hayvanlar için neler yaptığımı da biliyorum. Fakat öğlenden beri benim vicdanım üzerinden konuştunuz hep. Artık beni rahatsız etmeye başladı. Bana bilimsel olarak vegan beslenmeyi savunursanız sevineceğim.
Önceki mesajlarıma ve @Batina'nın yazdıklarına bakabilirsiniz bilimsel veriler için. Baştan beri bilimsel verilerle konuşuyorum zaten. Bana göre hayvansever değildir hayvanların kesilmesine izin veren. Bu sizi neden bu kadar rahatsız etti? Madem takmıyorsunuz neden mesaj yazıyorsunuz? Benim fikirlerime tahammül edemiyorsanız Göz Ardı Et butonu var bak solda. Ona basabilirsin.
 
5 yıldır vegan olan bir arkadaşım spora başladıktan sonra veganlığı bırakıp et yemeye başladı. Eğer yorucu etkinliklerde bulunuyorsanız vegan yemek tarzının sürdürülebilirliği yok.

Veganlığı gerçek anlamıyla kavrayan birisi spor için asla veganlığı bırakmaz. Mümkün değil. Sizin arkadaşınız gerçek anlamda kavrayamamış olayı.

Vegan bir sürü sporcu var. Dünyanın en güçlü adamı yarışmasından tutun natural vücut geliştirenlere kadar mevcut.

 
Bu sizi neden bu kadar rahatsız etti?
Öğleden beri benimle bilimsel bir tartışmaya girmek yerine sürekli vicdan üzerinden duyar kastığın için olabilir mi acaba? Maalesef ki
Benim fikirlerime tahammül edemiyorsanız Göz Ardı Et butonu var bak solda. Ona basabilirsin.
Olay fikirlerinize tahammül edememek değil. Maalesef ki kendi fikirlerinizi başkasına empoze etmeye çalışıyorsunuz ki ben kendi fikirlerimi size empoze etmeye çalışmıyorum.
 
@Gordon Freeman Son kez yazacağım. Önceki mesajlarıma bakarsanız bilimsel verilerle konuştuğumu görürsünüz. Bana göre hayvanın kesilmesine göz yuman insanlar hayvansever değildir. Bu kadar basit. Sen bunu göremiyorsan ve kendi kendine ben hayvanseverim diyorsan banane! Ben kendi fikrimi söylüyorum. Fikirlerime bayılmak zorunda değilsin.
Ben ortalığa fikirlerime söylerim beğenen, beğenir; beğenmeyen, beğenmez.
Ona bakarsanız siz de fikirlerinizi empoze etmeye çalışıyorsunuz. Et yemek sağlığa yararlıdır, doktorlar öneriyor, diyorsunuz. Ama ben bunu konuşma özgürlüğü olarak algılıyorum. Sizin anlayışınız farklı olabilir tabii.
 
Yaşarken olabildiğince hayvanlara zarar vermemeye çalışmayı anlamanın bu kadar zor olduğunu görmek cidden üzücü. Mikroplar da canlı o zaman hadi bütün canlıların anasını ağlatalım dimi ? Doğanın dünyanın içine edenler Veganlar değil. Dünyanın geldiği bu durumdan memnunsanız bu duruma getirenlerin Vegan olmadığını bilin. Veganların sırf bu açıdan bile saygı duyulması gerektiğini anlayamıyorsunuz.

Bilgisizlikten bahsetmişsiniz oysa sizin bu konuyu araştırmadığınız çok belli. Çünkü hayvanlara değer vermediğinizden onların durumlarıyla ilgili hiçbir bilginiz olmaması normal. Aldığınız her üründe bir hayvanın acı çekişini düşünmüyor olmanız asıl bilgisizliktir.

Farklı olma isteği değil farkında olmaya çalışmak. İkisi arasında büyük fark var.
Ben sizin düşündüğünüz gibi düşünmüyorum. Bunun sebebi Vegan'ların en azından ülkemizdeki çoğunluğu sizin anlattığız amacı gütmüyor. Hesapta hayvanlar zarar görmesin diye Vegan ama dediğim gibi hamam böceğine terlik fırlatıyor. Madem diyorsun ki hayvanları korurum, onlarında canı var ve zarar vermeye hakkım yok. Alacaksın onu peçete üzerine, dışarı bırakacaksın. Bu kadar basit. Etrafımda bir sürü Vegan var ve ben bir böceğe, karıncaya o "Vegan" arkadaşımdan daha iyi yaklaşıyorum. Hesapta hayvan sever, bir böcek görüyor, kaçıyor. Buna kim nasıl hayvan sever diyebilir ki? Hayvandan kaçarak hayvan sevmek nasıl bir anlayış? Bu Ateist'im Allah'a şükür demek gibi birşey değil mi? Vegan olsun, sizin gibi olsun başımın üstünde yeri var. Dediğim gibi hayvan sever olup, böcek ten kaçarsa ne diyeyim ben buna?
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Yeni konular

Geri
Yukarı