Hedefleriniz Neler?

Atanmak... KPSS'den 85 ortalama almak. Maaşı olan herhangi bir memurluğa razıyım. Türkiye'de hedef bundan ibaret. :) Çevremdeki mühendisler ve sağlıkçılar yedek subay oldular, geri kalanı atanamadı polis olmaya çalıştı. Oda olmadı herkes postacılığa bile razı... gençler hayal kurmak güzeldir ama gelecekte her şey bittiğinde mevzu iş başına gelince işler değişiyor bu ülkede. Çok üst seviye üniversite ve aranan bir meslek dalını okumazsanız işiniz zor. Üst postta mekatronik mühendisi demiş bir arkadaşımız, biraz gülümsetti çünkü bitirip iş başı yapan adam yok. Ha en üst seviye üniversitelerde okuyup kendini çok ileri seviyeye geliştirecekse olur. Onun içinde para lazım.
 
Maaşı olan herhangi bir memurluğa razıyım.
Bir de Reno araç, 2+1 ev. Oh deme keyfe. 2.2 ile mühendislik dalı bitirip ben mühendisim diye dolaşanlar yüzünden ülke bu halde zaten. Her yıl binlerce mühendis mezun oluyor sözde. Bu binlerce kişiden sadece sayılı kişi ''mühendis'' olarak çıkıyor. Geri kalan boş. O çıkanlar da iyi yerlere geliyor, gönlünüz rahat olsun.
 
Bir de Reno araç, 2+1 ev. Oh deme keyfe. 2.2 ile mühendislik dalı bitirip ben mühendisim diye dolaşanlar yüzünden ülke bu halde zaten. Her yıl binlerce mühendis mezun oluyor sözde. Bu binlerce kişiden sadece sayılı kişi ''mühendis'' olarak çıkıyor. Geri kalan boş. O çıkanlar da iyi yerlere geliyor zaten.
İyi yer Türkiye dışında zaten.
 
İyi yer Türkiye dışında zaten.
Türkiye'de de güzel iş imkanları var her dal için. Ama hak edene. Hak etmeyen sözde mezunlar sadece sızlanır. Kendi hatasını saçma sapan şeylere atarak kendini tatmin eder.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı