Hedefleriniz Neler?

Biraz zor tabii ama uzay mühendisliği istiyorum Amerika'da veya İngiltere Oxford'da okumak ki umarım başarırım uzay ve uzay bilimlerine o kadar ilgiliyim ki yaşım 14 bu arada lise olarak ise bu sene gireceğim sınavda Ankara Fen istiyorum.
 
Merhaba arkadaşlar. Bu konudan birkaç tane daha vardı ama hortlatma olmaması için daha güncel bir konu açayım dedim.
Kendi hedefim, üniversite sınavından yüksek bir puan almak. Bilgisayar mühendisliğini, iyi bir üniversitede okumak...
Peki, sizlerin hedefleriniz nelerdir?

Okumadım pizza ustası olma hedefim var.
 
Makine yüksek mühendisi olup, önce kendi ülkeme hizmet edip, daha sonrasında imkanlar el verdiği sürece Amerikan Donanması'nda AR-GE faaliyetlerinde bulunmak istiyorum, olmazsa da gelişmiş batı ülkelerinden birinde çalışmayı hedefliyorum. Son söylediğim benim için uçuk bir hedef gibi, bakalım gelecek günler beni nereye sürükleyecek. @Hielah, hocam mütercim olmak gibi bir hedefiniz varsa ve dil bilginizin üst seviyede olduğuna inanıyorsanız öncelikle buraya odaklanın derim, mesleklerin geleceği açısından değerlendirme yaparsak böylesi daha mantıklı olacaktır ama E-spor konusunda başarılı olduğunuz alanlar varsa bunu da eksik etmeyin derim 😀.
 
@Jonathan North İngilizcem C1 seviyesinde, C2 için biraz daha zaman harcamam gerekiyor.
E-Spor biraz şans işi aslında, herkes E-sporcu olamayabiliyor. Ancak elimden geleni yapmaya çalışıyorum.

C2 işin doruk noktası zaten 🙂 , benim de hedeflerim arasında diyebilirim aslında. İngilizceyi ana dilim gibi severim, geliştirmek için de gerektiğinde her şeyi yapmaya hazırım. Geçen sene Oxford'un yaptığı uluslararası dil seviye testinde seviyem B2 olarak belirlendi, kaybettiğim taraf hep hızlı diyalog halinde muhabbet eden kişilerin listening section bölümleriydi. Bu konuda hızlı hafıza ve anında anlama yeteneği biraz kör bende. Ne yapmamı önerirsin bununla ilgili? Aynı sene YDS sınavına girmiştim daha önceden, 78 puan almıştım ondan da. İlerde de TOEFL sınavı için hazırlanmayı düşünüyorum, kendi ana bölüm ders ve aktivitelerim haricinde biraz zaman ayırmayı planlıyorum bu İngilizce'ye kısacası. Yoksa yurtdışı işi biraz yaş benim için.
 
kaybettiğim taraf hep hızlı diyalog halinde muhabbet eden kişilerin listening section bölümleriydi.
Bu aslında birçok kişide var, bende de var. Çünkü küçüklüğümüzden beri bize yazılı olarak ingilizce öğretildiği için diyalog veya muhabbet eden kişilerin sözlerini anlamakta güçlük çekebiliyorsun, kelimeleri bilsen bile kaçırdıkların olabiliyor. Bunun için ingilizce film izleyerek, oyun oynayarak, müzik dinleyerek en aza indirgeyebilirsin. İngilizceyi çok akıcı bir şekilde konuşabilen insanlara baktığımda onların hep yabancı insanlar ile sohbet, muhabbet ederek ingilizcelerini geliştirdiklerini görüyorum.
Tabii herkesin yurtdışına gitme imkanı olmadığı için bunu tek başına yapmaları gerekir. Zaten yurtdışına ingilizce öğrenmek için gidilmez, ingilizceyi geliştirmek için gidilir. İnce nokta bu aslında.
 

Geri
Yukarı