Dünyanın ilk yazmayıcısı!

Konuda incelenen cihaz, uzun bir dönem "yazıcı" diye satıldı. Bu konuyu, kartuşlu Epson yazıcılar ve diğer kartuşlu yazıcılar hakkında ifşa ve az bilinen gerçeklerin ortaya çıkarılması olarak değerlendirebilirsiniz :)
Bende de Canon yazmayıcı var ilk aldığımda yazma yeteneği verilmiş kısa süreli olarak sonra asıl hizmetine başladı.
 
Rezalet puanım 10 qanka... diyecektim ki neyse burası Technopat ciddi formuma dönüşeyim. Yazıcı kadar parasını haketmeyen bir ürün daha hayatımda görmedim. Eskiden bilgisayarcılardan bilgisayar almaya kalksan monitör, kasa haricinde bunları da komboya dahil ederlerdi. Hiç kullanmasan dahi üzerine dantel örtü serilecek çapta masada boşa yer işgal ederlerdi. 5 yıl kullandığım Pentium III bilgisayarın her tarafı deforme olurken bu yazıcılar daha ilk gün alınmış gibi bir köşede sırıtırdı.

Zaten o Pentium III sistem hakkın rahmetine kavuştuğunda beraberinde milenyum çağı ya belki ilerde lazım olur diye bana itekledikleri yazıcı da hiç kullanılmadan dolap üstüne gitmişti. Yıllar sonra üzerinde örümcek ağları örülmüş halde temizlemeden direk eskiciye postalamıştım. Hiç ihtiyaç duymadığımdan parasını verip kullanmaya tenezzül etmeden resmen sıfır halde çöpe gitmesi ise hiç zoruma gitmemişti.
 
Son düzenleme:
Yıllar önce ilk aldığım yazıcı Epsondu bu saydığınız her halt yıllar önce başımdan bir bir geçmişti. Bir kere paket kartuş almıştık. Hep siyah bitiyor renkliler kalıyordu elimizde. Babam sinirlenip balkondan aşağı atmıştı. Paramızla rezil olmuştuk.
 
13 yıllık HP DeskJet F4180 yazıcımızdan hala ilk günkü gibi çıktı alabiliyoruz. Bir tanıdığımız aynı orijinal gibi dolum yapıyor. Fakat maalesef renkli dolduramıyor. Renkli olarak ise HP'nin orijinal kartuşunu almıştık fakat bizim mahallede bir yazıcı mağazası açıldı ve renkli dolum yapabiliyormuş. HP'nin yazılımı bizi önceden kanser etmişti fakat Windows 10 ile birlikte yazıcı sürücülerini de güncellemişler ve hiç bir dert tasa olmadan işimizi hallediyoruz.

Makine şu:

1568917053036.png
 
Yazıcı piyasası tamamen dolandırıcılık üzerine kurulmuş bir sistem. Uzun yıllardır da hemen hemen herkes farkına varmıştır sanırım. Bir yazıcıya bakıyorsunuz 100 küsür TL fiyatı var, ne olacak ki alayım dursun lan bir kenarda diyorsunuz. İşler kartuş bittiği anda tamamen değişiyor, bir o kadarda kartuş parası tutuyor. Yani marka size diyor ki, delimisin kardeşim, kartuş alacağına at elindeki yazıcıyı yeni yazıcı al, aradaki fark devede kulak zaten.
 
Eskiden bilgisayarcılardan bilgisayar almaya kalksan monitör, kasa haricinde bunları da komboya dahil ederlerdi.
İşin kötü tarafı; ekrana, kasaya ayrı ayrı verdiğimiz para gibi, bir de bu yazıcıya servet kadar para vermemiz.
Yazıcı kadar parasını haketmeyen bir ürün daha hayatımda görmedim.
Bir tek yazıcı değil, pisayasadaki çoğu markalar ne yazık ki bu tip ürünler üretebiliyor :)

----------------------------------------

Hocam sana önerim yazıcıyı kit ile tanklı sisteme çevirmen.
Ben tavsiye istemedim ki. 😀
Bu yazıcı yerine, L4160 model tanklı yazıcı aldığımı söylemiştim. Geçmiş bir mesajımda.
Okumadınız mı? :)

Bu yazıcı yerine L4160 aldım.
 
Yazıcı piyasası tamamen dolandırıcılık üzerine kurulmuş bir sistem. Uzun yıllardır da hemen hemen herkes farkına varmıştır sanırım. Bir yazıcıya bakıyorsunuz 100 küsür TL fiyatı var, ne olacak ki alayım dursun lan bir kenarda diyorsunuz. İşler kartuş bittiği anda tamamen değişiyor, bir o kadarda kartuş parası tutuyor. Yani marka size diyor ki, delimisin kardeşim, kartuş alacağına at elindeki yazıcıyı yeni yazıcı al, aradaki fark devede kulak zaten.
Bu arada, yanlış driver, yanlış kullanım gibi kullanıcı hataları yapmadığınıza emin misiniz, olabiliyor böyle şeyler. Çok nazlı cihazlar ve belli detaylar gözetilmezse saçma sapan şeyler yapıyor yada yapmıyor gibi bir durumları olabiliyor diye bir detay kalmış aklımda kendi kullandığım kısa dönem zarfında.
Bu arada, uyumlulukları nasıl oluyordur bilmiyorum fakat internette kartuş dolum kitleri oluyor. Araştırma sonrası bu yönde çözüm aranabilir. İş yerinden birine bir bak bakalım belki işine yarar demiştim, her ne kadar takibini yapmadıysam da işini çözdüğünü ve kullanmaya başladığını biliyorum.
Hımm şimdi gördüm, siz zaten yeni ürünle sorunu çözmüşsünüz sanırım.
 
5 yıl kullandığım Pentium III bilgisayarın her tarafı deforme olurken bu yazıcılar daha ilk gün alınmış gibi bir köşede sırıtırdı.
Ooo... Beş yıl çok kısa bir süre.
Ben, eski "İntel Core 2 Duo İnside" işlemcili Facebook'ta bile kasan "PRO 2000" kasamı 9 sene kullanmıştım.
Deforme de yoktu bu arada :)
Yıllar sonra üzerinde örümcek ağları örülmüş halde temizlemeden direk eskiciye postalamıştım.
Benimki, fotoğraftaki gibi gıcır gıcır, sapasağlamdı hala :)
Eşyalarımı, mümkün olduğunca özenli kullanmaya çalışırım ben :)

----------------------------------
Bu arada, uyumlulukları nasıl oluyordur bilmiyorum fakat internette kartuş dolum kitleri oluyor.
Dediğim gibi; çipten dolayı, doldurtsanız da pek bir işe yaramıyor :)
Yani para verip, doldurtma bile yapsanız çıktı alamıyorsunuz!



Bu arada, yanlış driver, yanlış kullanım gibi kullanıcı hataları yapmadığınıza emin misiniz, olabiliyor böyle şeyler.
Normal bir kullanıcının kullanması gibi kullandım. :)

Bir yazıcıya bakıyorsunuz 100 küsür TL fiyatı var, ne olacak ki alayım dursun lan bir kenarda diyorsunuz. İşler kartuş bittiği anda tamamen değişiyor, bir o kadarda kartuş parası tutuyor.
A-101, BİM gibi yerlerden alacağınız 100 TL civarındaki ürünlerden fazla bir şey beklemeyin zaten.
O fiyat bandındaki ürünleri çöp, bir diğer deyişle; "yazmayıcı" 2.0 olarak değerlendiriyorum ben :)

-------------------------------------------

13 yıllık HP DeskJet F4180 yazıcımızdan hala ilk günkü gibi çıktı alabiliyoruz.
Bir tanıdığımın vardı bu yazıcının aynısından. Ama pek memnun olduğu söylenemez :)
Bir tanıdığımız aynı orijinal gibi dolum yapıyor. Fakat maalesef renkli dolduramıyor.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Şunun gibi bir yöntemle kartuşunuzu siz de doldurabilirsiniz :)
 
Bir tanıdığımın vardı bu yazıcının aynısından. Ama pek memnun olduğu söylenemez :)
Nesinden memnun değildi hocam? Amcam nereden baksanız 300 sayfa falan çıktı aldı 2 haftada bu yazıcıyla, tık demedi makine. Maaşallah diyelim. :) Kartuş doldurma olayını tanıdığımız 5 TL'ye yapıyor zaten. Babamın bu olaya sıcak gözle bakacağını sanmıyorum. Çok teşekkür ederim, düşünmeniz yeterli.
 

Geri
Yukarı