Kutusunu Açtığım Ürünü İade Etme Hakkım Var Mı?

Merry

Hectopat
Katılım
31 Aralık 2018
Mesajlar
869
Makaleler
1
Çözümler
4
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Mühendis
Merhabalar, bir internet sitesinden GoPro kamera aldım. Kutusunu açtım haliyle kullanmak için aldım çünkü fakat ürün beklentimi karşılamadı. İki gün sonra tam aparatları ve kutusuyla düzgün bir şekilde iade talep ettim, kargo ile gönderdim. Fakat "Ürününüz yeniden satılabilirlik özelliği taşımadığından işlem yapılamıyor. " diye gerekçe göstererek ürünüm geri yollandı bana. Üründe hiç bir sorun çizik ezik vs. yok aldığım gibi fakat kutusu açılmış güvenlik şeridi yırtılmış durumda haliyle. Kanunu bilmediğim için soruyorum, bu durumda ürünü iade edemiyor muyum?
 
Peki firma yolladığınız o ürünü ne yapacak? Güvenlik şeridini açmışsınız ve makineyi açmışsınız kullanmak için. Adamlar bunu tekrar satsa ve o ürün herhangi birine gitse yaygara çıkarır. Şu site bana güvenlik bandrolu yırtılmış 2. el ürün satıyor diye. Biz ne istediğimizi biliyor muyuz öncelikle insan olarak? Çok merak ediyorum.
 
Bu da yeni bahane herhalde. İnternet üzerinden aldığınız bir elektronik ürünü cayma hakkı kapsamında iade edebilirsiniz.
Yok bu yeni değil. 2 yıl önce de bana yaptılar. Kesinlikle iade edebilirsin. 14 gün süren var. Mağazadan aldığın şeyler için ise 7 gün. Zamanında Teknosa müdürü ile verdiğim mücadele sonrasında THH'ne gitmek ile tehdit ettim. Bal gibi de aldılar iademi. Bu açtıniz satamayiz külliyen yalan. Açmadan ürünü nasıl bilelim biz X-ray miyiz ? Saçma saçma cevaplar. Kotu niyetli insanlar zaten bunu yapan. Olayı bilmeyenleri kandırmaya çalışıyorlar.
 
Ben de merak ediyorum mesela örneğin sıvı soğutucu aldım, beni tatmin etmedi iade veyahut değişim yapamıyorum. Geçenlerde Vatan'ı aradım bana hiçbir üründe değişim iade yok diyor 😒
 
Ben de merak ediyorum mesela örneğin sıvı soğutucu aldım, beni tatmin etmedi iade veyahut değişim yapamıyorum. Geçenlerde Vatan'ı aradım bana hiçbir üründe değişim iade yok diyor 😒

Vatan Bilgisayar şaka yapmış bence size, iade veya değişimin olmaması gibi bir şey mümkün değil.
 
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı