Sahte Türkçe yama sitesi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bende aynı sitenin mağduru oldum. Konuyu görünce direk sistemi geri yükle yaptım ve Windows'un kendi güvenlik duvarında virüs taraması yaptım. Harici bir virüs programı kullanmıyorum. Malwarebytes, kaspersky vs. gibi programlarla taratmaya gerek var mıdır?
 
Bunu ben de indirmistim. Bilgisayarima virus bulasip bulasmadigini antivirussuz anlamanin yolu var mi ve bulastiysa bunu format atmadan cozebilir miyim
Görev yöneticisi'nden işlemler ve servisler sekmelerine bak, uygulamaların açıklamalarını oku, performans sekmesinde anormal bir şey var mı kontrol et.
 
Az önce Mad Max için Türkçe yama indirirken bu siteyi araştırmadan kullandım. Rar dosyasını indirip şifreyi de girince karşıma oyunun logosunu içeren bir exe dosyası çıktı. Güvenle tıkladım. Yamanın kurulma ekranının gelmesini bekliyordum ki Windows Security Wall bir virüslü dosyayla karşılaştığını, dolayısıyla bu dosyanın açılamaz olduğu uyarısını verdi. Bunun üzerine yama sitesini direkt Google' da arattım ve karşıma ilk olarak bu konu çıktı. Sanırım dediğiniz gibi bitcoin mining virüsü içeriyor bu sitenin dosyaları. Ve o kadar amatörce hazırlanmış ki AMD Accelerator programı ile sistemi yönetebileceklerini düşünüyorlar.
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Geri
Yukarı