Ailemin Beni Kısıtlaması

Teşekkür almak? Basit bea. Öyle aman aman çalışmana gerek yok. Bölüm seçtikten sonra sadece sınav öncesi çalışıp takdir aldığım yılları hatırlıyorum. Matematikten kalma yeter. Her türlü alırsın. Edebiyat ve İngilizce gibi derslerin 70-80 bandının üzerinde olursa çok iyi.
 
Teşekkürü alıp 9000 TL sistemi aldıktan sonra ne olacak? Hepten derslerinden kopacaksın. Zaten ''E-spor'' kariyeri gibi saçma sapan şeyler söylüyorsun. Ailenin yerinde olsam o sistemi sana hiçbir şekilde almam. Hayatta gerçekten başarılı olmak istiyorsan o sistemi kendi emeğinle kazanarak al. E-spor kariyeri yapıpta ne yapacaksın? Hayatını gerçekten bu kadar riske atacak mısın? Varsayalım ki başarılı olamadın. Sandığın kadar yetenekli değilmişsin. Ne yapacaksın CV'ne çok iyi ''Pubg-CS:GO-LoL'' oynarım mı yazacaksın?

Sana tavsiyem kendi ayakların üzerinde durana kadar böyle düşünceleri aklından çıkar. Hayatını garantiye aldıktan sonra ne istersen ol.
 
Şimdi sana bilgisayar almamaları, seni kısıtlıyorlar anlamına gelmez. Tam tersine senin faydana bu olay. Her ailenin temel isteği ve dileğidir çocuklarının yüzlerini güldürmesi. Teşekkür getirmek hiç de zor bir şey değil. Dersi derste dinleyip, sınav önceleri verimli çalışsan bile getirirsin. Ben de senin gibiydim, ilk TEOG kurbanıydım. Hedeflediğim liseye gidersem Laptop sözünü bende almıştım. Çalıştım, çabaladım o Laptop'u aldırmıştım. Hatta GTX 860M vardı. Sonra ne oldu dersin? Oyun oynamaktan Lise 1-2 bomboş geçti. Yani ilk hedefin bilgisayar, E-spor olmasın derslerin ve başarın olsun. Gerisi zaten gelir. Ayrıca hayaline karışmak istemem fakat E-spor'cu olmak çok zor, daha gerçekçi ve oluru yüksek hedeflere yönelmeni dilerim. Başarılar. :)
 
E-sporcu olduktan sonra her gün bıkmadan sıkılmadan 12 saat antrenman yapabilecek misin? Kendine bunu sor önce.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Merhabalar, ben ileride e-spor ile ilgilenmek istiyorum, yeteneğimi de görüyorum :). Ama maalesef bilgisayarım el vermiyor, çok eski bir laptop, Pentium ve 4GB RAM falan var. Ailemle anlaştım, bu sene teşekkür alırsam ortalama 9000TL'lik bir sistem toplayacağım fakat yarı tatilde babama teşekkür belgesi getirmem gerekiyor ama dersler bildiğiniz üzere çok zor, başaramayacağım diye çok korkuyorum, çünkü neredeyse bu yöntemi 3 yıldır deniyorum. Ortaokulda takdir getir dediler, bu sene teşekkür oldu. Bu sene de başaramazsam çöküşe girerim herhalde :(. Abilerim taktik verir misiniz, ne yapmalıyım? E-spor işini söyledim aileme, sen bilirsin dediler.
Bence E spor diye bir meslek yok. Sadece insanları bu piyasaya yönlendirip , para kazanmak amaç ama sen diyorsan ki PC almak istiyorum ,sen bana göre çok şanslısın benim ekran kartım Ati hd3650 ve ailem yenisini almayız diyor. Fen lisesinde okuyorum. hayatımda şimdiye kadar ortalamam 95 altına düşmedi. hep başarılıydım ama işte bunun da zararı bu aileme hiç şart koşamadım. Hatta bunun için sınavda bilerek kötü yapmışlığım var:)
 
Şu anda bile ders çalışmak sana zor geliyorsa birde 9K'lık sistem aldıktan sonra nasıl derslerine ve okuluna odaklanmayı planlıyorsun? Tamam bilgisayar alınır ancak bilgisayar üzerine bir gelecek planlamak ne kadar mantıklı? Realist olursak biliyoruz ki istediğin sistem alınınca başından kalkmayacaksın ve okul hayatını riske atacaksın. Bence oyun oynamak bir hobidir ve yapılması da gereklidir ama ders çalışmak zor geldiği için kolaya kaçıp ben E-sporcu olacağım demekte yersizdir. Kendine daha iyi bir gelecek planlamalısın. Ailen sana böyle bir söz verdiyse sende ailene onların bu emeğini karşılıksız bırakmamak adına bir söz vermelisin. Derslerine çalışırsın sonra oturur oyununu da oynarsın ama sadece bilgisayar başında oyun oynayarak bir gelecek planlamak doğru değil.
 
Son düzenleme:
Lisede başarılı olmak kadar kolay bir şey yok. Benim zamanımda defterden sorumlu idik halen öyle mi bilmiyorum? Oturup defteri ezberlerdim oradaki sorulara çalışırdım matematik fiziği bile ezberlemiş oluyorsun aslında çünkü aynı soruların rakamını değiştirip soruyor adamlar bir tane de belirleyici soru oluyor full döşerdim o soruyu da yapamazsan 85 alırsın gibi yani olay böyle. Ha kötü mü biraz ders çalışma disiplini kazandırıyor insana kopya da hazırlardım kopya hazırlamakta çok faydalı insan öğreniyor onları yazarken kağıda. Yazarak çalışmayı da deneyebilirsin çok faydalıdır illa git kopya çek demiyorum ben çekmesem bile her zaman hazırlardım psikolojik destek olurdu. Kopyasız sınava girmediğim olmadı diyebilirim. Bu arada hali hazırda oyun oynayabildiğin sistemin varsa ders çalıştıktan sonra oynayabilirsin. Ama aklından at günlük dersi derste dinle eve gel otur onlara çalış zaten sınıftaki en başarılı ilk üç öğrenciden biri olursun. Zaten yazılı sınav dönemlerinden bir hafta önce çalışmaya başla yine alırsın teşşekkürünü. Günü gününe ders çalışmak zor bende çalışmazdım.
 
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı