Cooler Master MWE 650W 80+ PSU Tıkırtı Sesi

Hielaph

Kilopat
Katılım
28 Haziran 2018
Mesajlar
2.582
Makaleler
2
Çözümler
14
PSU bugün elime ulaştı ve sisteme montajladım. Ancak bilgisayarı açtığımda PSU'dan bir tıkırtı sesi geliyor. Sürekli olarak. Yaklaşmadığınızda duyulmuyor. Yakından dinlediğinizde kulağınızı tırmalıyor. Ara ara ses kesiliyor. Sonra devam ediyor. Sizce sesin kaynağı nedir?
 
Şöyle bir güncelleme yapayım. İlk çalışmada gelen bu ses bir süre sonra tamamen kesiliyor. PSU ısınınca ses gelmiyor bir daha.
Bunu yapabilecek tek mekanik fan. Diğer bileşenler cızırtı, akım gibi sesler yapar. Açılışta tam devirde döndüğünü varsayarsak, fan yuvasından kaynaklı veya kanatlarda bir problem gibi. Bunu tam yükte PSU ısınınca da yapar diye tahmin ediyorum.
 
Bunu yapabilecek tek mekanik fan. Diğer bileşenler cızırtı, akım gibi sesler yapar. Açılışta tam devirde döndüğünü varsayarsak, fan yuvasından kaynaklı veya kanatlarda bir problem gibi. Bunu tam yükte PSU ısınınca da yapar diye tahmin ediyorum.
Stres testine soktum sistemi. GPU ve CPU ayrı ayrı da soktum. PSU'dan ses gelmiyor.
 
Aynı PSU'dan bir hafta önce aldım. Sanırım aynı sorunu yaşıyoruz. Bahsettiğiniz ses fan sürtmesine mi benziyor yoksa elektrik akımı gibi mi?
 
Herkese merhaba,

Konuyu tekrar hortlatmak gibi olacak ama aynı PSU, aynı soruna sahibim ve ben de Vatan'dan aldım. Markaya güven duyduğum için gözüm kapalı aldım aslında. Aldığımda KDV indirimi vardı ve Dolar daha düşüktü yani iade edersem en azından 100 - 150 TL zarara girme ihtimalim var yeni bir PSU için. Bununla ilgili üç adet sorum mevcut;

- Bu problem en fazla neye mal olabilir ? Sesten dolayı baş ağrısı mı? Patlama, yanma v.b. konular meydana gelebilir mi? Bunu sormamın sebebi eğer sadece ses sorunum olacaksa değişim - iade süreciyle kaybedeceğim para ve zaman ile daha fazla mutsuz olacağım. Yük altında bu ses zaten kesiliyor, yani diğer fanlar bastırmıyor ses komple kesiliyor.

- Diğer bir sorum ise PSU, daha önceki kullandığımdan (Everest Rhino Modeli kasanın dahili PSU'su) farklı şekilde bir kapanma sesi veriyor. Nasıl anlatılacağını tam olarak bilemesem de eski floresan lambaların açılış sesini bilirsiniz, tam olarak yanmadan önce birkaç sefer çınlar. Bu çın sesinin bir sefer olduğunu ve biraz daha tok ve kalın halini düşünün. Kapanış esnasında tüm fanlar vesaire sustuktan sonra PSU bu şekilde ses çıkartıyor. Bu normal bir durum mu? Özellikle markanın kullanıcılarından yorum rica ediyorum.

- Üçüncü ve üstteki sorulara bağlı bir soru daha; eğer bu üründe ciddi bir problem olduğunu ve değiştirmezsem daha büyük problemlere gebe olduğunu düşünüyorsanız bana 650 W 80+ ve Vatan'dan alabileceğim 300 - 400 TL aralığındaki kaliteli PSU'ları önerebilir misiniz?

Şimdiden zamanınız için teşekkür ederim.
 
Aynı üründe aynı sorunu yaşadım. Kronik sorunlu ürün. Acaba cooler master mühendisleri 2 3 dakika kullanmıyor mu ortaya çıkardıkları ürünü. Aldığım gibi iade ettim vatana.
 
merhabalar sırf bu konuya yazmak için üye oldum. geçtiğimiz günlerdeki kdv indirimiyle cooler master h500 kasa ve yanında cooler master mwe 750w güç kaynağı aldım. bende de aynı ve tam tabir edildiği tıkırtı sesi geliyor. değişim veya garanti için vatan bilgisayar'a gideceğim umarım kasayı da almazlar. 😅
 

Geri
Yukarı