Aynı fiyata mekanik bir klavye almak yerine Logitech G213 progidy almak mantıklı mı?

Alihan Esen

Hectopat
Katılım
28 Kasım 2019
Mesajlar
13
Şu anda klavye konusunda çok kararsizim. 200 400 TL civarı klavye arıyorum. G213 ilgimi çekti bu fiyata daha iyi bir klavye öneriniz var mıdır?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Sırf marka diye mekanik olmayan bir klavyeye bu kadar para verilmez. 400₺'ye Corsair K68 Red Led satılıyordu, hâlâ var mı bilmiyorum. Alternatif olarak da Cooler Master CK350 var. Daha da ucuz olsun isterseniz Trust GXT 890'a bakabilirsiniz.

Bir süre önce de Cooler Master'ın 300₺ gibi uygun bir fiyata beyaz ışıklı Cherry MX Brown kullanan klavyeleri vardı da maalesef bitmiş onlar da.
 
Klavyenin ne işlevi var ki? Mekanikmiş normalmiş bir şey fark etmiyor. Bende G105 vardı sonra gittim Blackwidow Chroma v2 aldım. Ne fark var dersen şıkır şıkır ses çıkarıyor işte başka bir şeyi yok. Ha madem öyle niye aldım? Mouse bozulunca Razer Lancehead mouse aldım, uygulamısını yükleyince baktım visulizer diye bir özellik neymiş bu diye bakarken çok hoşuma gitti. Gittim Razer klavye ve Firefly mousepad aldım pavyon gibi oldu PC masam.
 
Sırf marka diye mekanik olmayan bir klavyeye bu kadar para verilmez. 400₺'ye Corsair K68 Red LED satılıyordu, hâlâ var mı bilmiyorum. Alternatif olarak da Cooler Master CK350 var. Daha da ucuz olsun isterseniz Trust GXT 890'a bakabilirsiniz.

Bir süre önce de Cooler Master'ın 300₺ gibi uygun bir fiyata beyaz ışıklı Cherry MX Brown kullanan klavyeleri vardı da maalesef bitmiş onlar da.
Cooler Master mantıklı geldi ama red Switch'i her yerde tükenmiş Trust'a da güvenilir mi bilmiyorum.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
"CM Storm Trigger Z" (Chery MX brown switch) kullanıyorum ve gayet memnunum. 400 liraya almıştım zamanında. Sonradan gözüme "Corsair K95 RGB" (Cherry MX speed switch) kestirdim, ama ateş pahası 1000+ lira. Kara cumada 500 lira civarına inerse alırım demiştim, ama indiği fiyat 750-800 lira bende almadım.
Mekanik klavyenin ne özelliği var diye soran arkadaşlar olursa. Tek fark hissiyat. Farkı ilk aldığınızda biraz hissediyorsunuz. Ama esas farkını benim gibi evde mekanik, iş yerinde normal klavye kullanırsanız fark ediyorsunuz.
Çok fazla bilgisayar kullanıyorsanız 500 liraya kadar değer, ama daha fazla vermek benimde zoruma gider.
Bildiğim kadarıyla şu anda 400 liraya adam akıllı bir mekanik klavye yok. (Adam akıllı dediğim Cherry MX switch kullanan yok. Hep bilinmedik marka ya da firmanın kendi iç üretimi olan switch kullanılıyor.)
 
Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı