ASUS VG258QR monitör alınır mı?

Massaka36boys

Centipat
Katılım
1 Şubat 2020
Mesajlar
9
ASUS VG258QR almayı düsünüyorum. Öncelikle özellikleri beni çok etkiledi, 165Hz ve 0.5MS TN panel olması. Monitörü canlı canlı test etme imkanım olmadı ama internet sitelerinden bakıyorum. Ben genellikle FPS tarzı ve açık dünya oyunu tarzı GTA 5, CS:GO, Zula, PUBG vb. oyunlar oynuyorum bu yüzden TN panel almak istiyorum. Deneyimli Hocalarıma sormak istediğim soru:

1) Kullananlardan ölü pixel ile karşılaştılar mı?
2) GTX 1660 ve i5 9600K kullanıyorum. Monitör 165Hz olduğu için (ekranda dalgalanma, yırtılma vb. ) Gibi sorunlar olur mu?
3) Değerli Hocalarım sizden monitör önerisi istemiyorum.

Cevaplarınız için teşekkürler.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Ben de 1 aydır kullanıyorum. Açıkçası monitör güzel renkler de bence kötü değil film izlerken olsun video izlerken olsun. 60 Hz den geçince FPS oyunlarında farkı görüyorsunuz. Kaliteli bir ürün. Hâlâ ideal ayarları bulamadım ben gerçi ama bu haliyle de güzel. Input lagi da baya düşük.
Beni üzen tek şey 165 Hz olmasi. Salt rekabetçi oyunlar için alıyorsanız almışken 240 Hz alın derim. Şayet benim tek pişmanlığım bu.
 
165hz yazilimsal oldugu icon goruntu rahatsiz etmisti beni iade edip zowie xl2430 almistim. Sizde onun yerine ayni monitorun QR yerine Q kodlu modelini alabilirsiniz. VG258Q
 
TN paneli neden bu kadar istiyorsun ki VA ve IPS daha kaliteli iken?
Oyun için TN daha iyi hurafesinin hiçbir verisel desteği yok. Görüş açısına hiç girmiyorum bile. Sadece tepki süresinde biraz iyi onda da diğer monitörlerde benzer tepki süresinde %10 fiyat oynar o kadar.
 

Dosya Ekleri

  • download.jpeg
    download.jpeg
    65,7 KB · Görüntüleme: 697
Son düzenleyen: Moderatör:
TN paneli neden bu kadar istiyorsun ki VA ve IPS daha kaliteiyken?
Oyun için TN daha iyi hurafesinin hiç bir verisel desteği yok. Görüş açısına hiç girmiyorum bile. Sadece tepki süresinde biraz iyi onda da diğer monitörlerde benzer tepki süresinde yüzde 10 fiyat oynar o kadar.
Fps oyunları oynadığım için TN panel istiyorum ve ıps panelde ışık sızması ve 1 ms yazdığı halde 4ms 5ms oluyormuş, VA panelle ilgili bi bilgim yok. Oyuncularda TN panel kullandığı için TN panel istiyorum.
 
Son düzenleme:
Önermiyorum, 2 gün önce teslim aldım ürünü fakat hiçbir ayar Color Bleeding sorununu çözmüyor. Ayrıca sosyalde aratırsanız aynı konudan muzdarip çok kişi görebilirsiniz.
Örnek olsun diye bir resim atıyorum, resimin alt kısmında siyah ve gri arasındaki geçişteki rezil bulutlanmayı rahatlıkla görebilirsiniz.
indir.png
 
Önermiyorum, 2 gün önce teslim aldım ürünü fakat hiçbir ayar Color Bleeding sorununu çözmüyor. Ayrıca sosyalde aratırsanız aynı konudan muzdarip çok kişi görebilirsiniz.
Örnek olsun diye bir resim atıyorum, resimin alt kısmında siyah ve gri arasındaki geçişteki rezil bulutlanmayı rahatlıkla görebilirsiniz.Eki Görüntüle 495758
o değilde bu animeyi bende izliyorum hastasıyım :)
 

Yeni konular

Geri
Yukarı