R5 1600 işlemciye OC işlemi yapamıyorum

Karperion

Kilopat
Katılım
24 Ekim 2015
Mesajlar
392
Çözümler
1
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Ben Ryzen 5 1600 işlemcime biraz OC uygulamak istiyorum. Stok hızı 3.2GHz. Anakartımda ön ayarlı olarak voltaj yükseltilip 3.4GHz olarak değiştirilmiş, ancak ben bu ayara müdahale edemiyorum, müdahale etmek için tek bir seçeneğim var Auto moda almak, bu da 3.2GHz olarak düşürüyor ve bir daha BIOS ayarlarını sıfırlamadan tekrar 3.4 yapamıyorum, izin vermiyor. Sorun nedir?
 
Şu anda 3.6GHz olarak yükselttim voltajımı 1.22 değerinden 1.24 değerine yükseltip Small FFTs testi başlattım detayları aktarıcam, özet geçicem.
Offset Mode yerine, Override varsa onu kullan. Dediğim gibi Asus BIOS'a hakim değilim. Iki mod arasındaki fark; Override sen ne değer verirsen o değer de kalır. Offset yanlış bilmiyorsam, voltaj yetmediğinde kendi arttırıyor.
 
Az önce test yapılırken fanların ne kadar ses çıkardığını merak ettiğimden ekran kartımın fanını en yükseğe ayarladım, 10 saniye sonra bilgisayar tamamen kapandı. İşlemci ile alakalı olduğu zaman ekran gidiyor fanlar dönmeye devam ediyor diye biliyorum, Psu kaynaklı olabilir mi?
Override olarak sadece "Max CPU boost clock override" var.
 
Mosfet olmaması OC yapamayacağı anlamına gelmez.
Yapacağı OC çok fark yaratmayacak ama.
Mosfet soğutucu olmaması ufak çaplı OC yapamayacak anlamına gelmiyor ezbere ve boş konuşuyorsun.
Ben ''Kesinlikle ufacık bile OC yapamaz'' demedim, kullandığı anakart iyi değil mosfet soğutucusu bile yok dedim. Bu anakart ile o işlemciye yapacağı OC 1-2 FPS bile belki farkeder veya farketmez. Aylardır bugünü bekliyorsun herhalde?
 
Ben voltajı 1.30 yapmışım yeni fark ettim 😄
1.19V ile basla 3.6GHz için çok bir voltaj istemez. Olmadi yavas yavas yükselt. OC amacı az voltaj ile çok GHz gibi dusun ama 3.6 ile stock arasında pek fark olmaz. Stock kullan gitsin. Ilerde PSU ve soğutucu alınca yaparsın mantığını anladın.
 
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı