Erzurum'da Corona Virüs isyanı

Virüs ülkemize gelecek orası kesin ancak en önce önlem alan ülkelerden biriyiz. Belediyeler de dezenfekte işlemlerine başladı. Gelişmeleri Instagram üzerinden takip edebilirsiniz.
@trcoronviruss diye bir instagram hesabı üzerinden son derece güvenilir, son dakika haberleri veriliyor; sayfanın Admini TRT World'de çalışıyor.
Önlem alınmadı demiyorum zaten, yetersiz diyorum çünkü birçok komşu devlette bu hastalık görüldü (en basiti devletin halka maske dağıtımını ücretsiz olarak gerçekleştirmesi gerekli, halkın karaborsadan edinmesi değil).
 
Koronavirüsü ülkeye geldikten sonra saklamaları zor gibi. Eğer o adamlar temiz çıktı dedikten sonra salmazlarsa gazeteciler pusuda zaten hemen haberini yaparlar. Virüs varsa salamaz zaten. O yüzden ben olduğunu sanmıyorum. Bugüne kadar şansa gelmedi ama gelmesi yakın. Gerçi aşısı bulundu artık 3-4 ay daha ölmezsek iyiyiz arkadaşlar.
Önlem alınmadı demiyorum zaten, yetersiz diyorum çünkü birçok komşu devlette bu hastalık görüldü (en basiti devletin halka maske dağıtımını ücretsiz olarak gerçekleştirmesi gerekli, halkın karaborsadan edinmesi değil).
Dostum annem Ege üniversitesinde çalışıyor hastanede bile maske stoğu erimiş durumda insanlara kim nasıl dağıtacak? Devletin böyle bir stoğu olduğunu hiç sanmam alınan vergiler maske gibi gerekli seylere harcanmaz.
 
Çinliler herşey yerse olacağı buydu
Şimdi aşıyı da Çin buldu parayla satarlar o aşıyı. Hem virüsün ortaya çıkmasına sebep olan onlar hem kazanan onlar bu nasıl iş?
Maske dağıtımı biraz zor görünüyor.
Zor değil imkansız. Hastanedeki çalışanlara maske stoğu bitti özenli kullanın diye bildiri gelmiş.
Yani maske dağıtılsa bile öncelik hastanelere verilmeli ki o bile zor.
 
Aynen öyle yarasa çorbası içerlerse olacağı buydu
Ya sadece yedikleri şeyden değil. Adamlarda hijyen yok ve herkes iç içe. Pazarların durumu rezalet.
Ayrıca her şeyi yedikleri doğru buna canlı ahtopot da dahil. Ayrıca bunlar pangolin'in neresini kemiriyor hayvanda et yok?
 
Corona'nın geldiğini ellerinden geldiğince saklamaya çalışıyorlar sanırım. Çin'e olanların olmasını istememeleri normal. Zaten ekonomi denen şey ortada yokken bir de virüs çıkıp da zaten az olan satışları, fabrikaları etkilerse b** yoluna gideriz. O sınır kapısı işleri vs. pek bilmiyorum ancak benzer sebeplerden kapatılmıyor olabilir. Dediğim gibi ülkenin durumu pamuk ipliğine bağlı. Hemen altımızdaki savaş günden güne ülkenin iskeletini kemiriyor zaten.

Mantıken doğru, kalben yanlış bir karar.
 
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı