Uydular dünyanın etrafında dönüyor mu?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Uzayda bir nokta var adını tam hatırlayamıyorum maalesef. Uyduları o katmana gönderip belirli bir hıza ayarlanıyor. Örneğin Tükiye için gönderilen bir uydunun katmanda hangi noktada olması gerektiği hesaplanıyor ve oraya gönderiliyor akabinde uydu o noktadan Türkiye'yi takip ediyor. Bu yüzden antenleri sürekli ayarlamana gerek kalmıyor. Detaylı bilgisini biraz araştırarak bulabilirsin. Ben yıllar önce arşatırmıştım aklımda bu kadarı kalmış.
Uzay aracının Dünya’ya göre sabit konumda hareket etmesine imkân veren bu yörünge yerden yaklaşık 35.000 kilometre yüksektedir. Yer sabit yörünge olarak da adlandırılan bu yörüngede hareket eden uydular Ekvator çevresinde, Dünya ile aynı doğrultuda döner.
 
Senin sorduğun soruların benzerini elin mağara adamı da soruyordu. Onların bilgilerine her yeni düşünen ve bilim insanı kendi bilgilerini de koyarak şu anki bilim sistemini oluşturdu. Sen şimdi bir mağara adamı olmaya karar verip Dünya'nın düz olduğunu sorgularsan bu senin zamanını boşa harcamaktan başka bir işe yaramayacaktır.


Yıl olmuş 2020, adamlar kuantum bilgisayar üretiyorlar. Sen otur "Dünya öküzün boynuzunda mı ?" diye düşün.
 
Kütle çekim merkezi ve yörünge adı verilen olgular olmasa dediğin doğru olabilirdi fakat olan bir şeyi yalanlayamayız, bazı yapay uydular hareket halindeyken bazıları sabittir.
 
Büyük oyunu bozacaksın devam et kandırıyorlar bizi. (!)
 
@SideWinder Resimler gerçekten muhteşem. Bende amatör telsizci olmam vesilesiyle ISS ve AO92 gibi iletişim uydularını takip ediyorum, gerçekten farklı bir bakış açısı kazandırıyor insana.
Bu tür düşencedeki insanlara sorduğum soru hep aynı oluyor: Kapkaranlık bir gecede, çıplak gözle gökyüzüne baktınız mı hiç?

Sen dünya düz dediğin zaman, Fizik kanunlarının, teorilerinin, denklemlerinin yarısından fazlasını reddetmiş oluyorsun.

Her şeyi açıklıyorlar mesela, manyetizmayı nasıl açıklayacaklar acaba?

Bu komplo teorisyenliğinden de öte bir şey. Bireyin 5 duyu organını kullanarak bulacağı bir şey.

Umarım trollsündür yoksa cidden kötü bir durum.
 
“Dünya düzdür, yıllardır kandırılıyoruz!” diyen arkadaşıma sesleniyorum: Portekiz’in okyanus kısmına gidiyorsun ve eline teleskobu alıyorsun, ölümüne kadar zoomluyorsun yavrucuğum (tam karşıda Amerika bulunacak şekilde.). Bir de ne görüyorsun 😲 Karşında ağzının dibindeki Amerika’yı değil, kocaman bir gezegen görüyorsun. Demek ki neymiş: Dünya düz değil, geoitmiş :)
 
Büyük ihtimal ceza alacağım ama umrumda değil. Dünya düz diyen ahmaklar ile tartışmak diyeceğim ama adamların bir delili yok. Iki video izleyip kanıtmış gibi sunarlar ve sizin sundugunuz bilimsel kanıt için ise 'yalan bu yeaaaaahhh' derler. Onun için bunlara 'tamam sen haklisin' deyip geçeceksin.

Dünya değil, bunların beyni düz. Düşünmeden ve araştırmadan konuşanlar. Mevlana'nin güzel bir sözü vardir.

Cahille sohbet etmek zordur bilene, çünkü cahil ne gelirse söyler diline.
 
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Geri
Yukarı