Mastürbasyonu nasıl bırakırım?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
1584729815534.png

Neyse ciddi olalım, onu günlük yerine iki günde bir yapın, sonra 3 günde bir diye gitsin, haftada biri görünce bırakın azaltmayı ve o tempoda devam ettirin.
 
Yaşından mütevellit hormonlar 3.jeolojik zamanda oluşmuş genç ülke gibi. Haliyle depremler, aktif sıcak su kaynakları/gayzerler sık/çok olacaktır. Yaş ilerledikçe elbette azalacaktır lakin bazı arkadaşların dediği: "Sevgili" veya "evlilik" gibi durumlar yani kaba tabirle karşı cins ile birlikte olmak bir çözüm değil hatta Türkiye gibi sert etik kalıpları olan bir ülkede bu vahim bir durum olabilir. (özellikle evlilik ahmakça olur ki yaşınızın ufak olması bu bakımdan iyi) Uzun lafın kısası yine bazı arkadaşların önerdiği gibi kendine vakit geçirecek şeyler bul. Özellikle pornografinin bu kadar afişe olduğu bir dünyada netten bu manada uzak dur. Daha yararlı şeylerle uğraş; akademik makale olabilir, kitap okuyabilirsin veya bunlardan sıkılırsan oyun oynayabilirsin... (artık örnekleri veya uğraşacağın şeyleri çoğalta bilirsin) Ha elbette bu mastürbasyon yapmak zararlı veya yapmamalısın gibi bir manaya gelmez ama bunu her gün gibi absürt bir duruma getirirsen mastürbasyon bağımlılığı denen şey ortaya çıkar ki bu da ilerleyen zamanda günlük yaşam kaliteni bozabilir. Tabi son olarak şunu belirtmekte fayda var: Mastürbasyon yapıp, yapmamak tamamen iradi bir olaydır. Hayatın boyunca hiç mastürbasyon yapmazsan da hiçbir şey olmaz zaten testisler gereğinden fazla dolarsa vücut bunu "pollüsyon" denen olayla gerektiği miktarda meniyi dışarı atarak ayarlayacaktır. (tercihe göre kontrolü sağlamak amaçlı haftada 1-2 kez yaparsanız, pollüsyon (halk dilinde rüyalanma diye tabir edilir.) denen olayın önüne geçebilirsiniz.)
 
Çok fazla mastürbasyon yapıyorsan çok fazla boş zamanın vardır. Bu boş zamanı değerlendirirsen aklına mastürbasyon yapmak falan gelmez, diğer bir değişle enerjin kalmaz. Şu an aktivite yapmak için dünyaca kötü bir haldeyiz ancak bu olaylar bittiğinde bir spora başla, evde kaldığında ise dizi/oyun gibi uzun soluklu şeylerle takılman seni bundan uzak tutacaktır.

Ha arada küçük dostuna vakit ayır tabii ki, herkesin ihtiyacı o :) Bu yaşlarda çok fazla yapmanın vücuda zararı olmasa dahi ilerde erken boşalma gibi cinsel problemlere yol açabilir, bu da emin ol senin hoşuna gitmeyecek bir şey olur.
 
Fazla yapmanız yorgunluğa sebebiyet verebilir o kadar.

NoFap'i araştır.
Cinsel açlığın zirvede olduğu bir ülkede başka ülkelerdeki insanların her şeye rağmen bunu bırakamadığı için yaptığı şeyi uygulamak doğru mu?
İlk olarak değişik rahatsızlıklara yakalanabilirsiniz. Mesela sistit, idrar yolu enfeksiyonu, üretratit gibi.
Bunlara mastürbasyon sebebiyle yakalanmak mümkün mü?
 
Ben hic yapmıyorum acaba bende sıkıntı mi var? Durduk yere kafama takıldı şimdi. Biri beni aydınlatsın :)
 
Yüzde yüz libido azaltıcı bir eylem. DHT'nin artmasıyla olur cinsel istek. Bunu fark ettiğin zaman hemen bu videoyu açıyorsun. İki dakika boyunca izliyorsun. Video sonunda hiçbir istek kalmıyor. Cinsel isteği bırak, yaşama isteğin kalmıyor. O derece etkili.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Yeni konular

Geri
Yukarı