Ryzen 5 3600X soğutucu tavsiyesi

Mc_Neyzen

Centipat
Katılım
29 Nisan 2020
Mesajlar
161
Çözümler
1
Ryzen 5 3600X işlemcim var ve kendi kutusundan çıkan fanı çok sesli çalışıyor ve soğutma performansı pek iyi değil gibi. Elimde Ryzen 7 1700 işlemci vardı onun fanı ile değiştirdim ses sıfır ama sıcaklık değeri aynı. Şimdi bu işlemciye daha büyük ve performanslı bir soğutma takmak istiyorum. Ne takabilirim hiçbir fikrim yok. Aslında sıvı soğutmada takabilirim ama bakımı vs sorunlu olur dediler kullanan arkadaşlar bilgi verebilir mi? Sistem boşta iken 50-60 arası gidip geliyor derece.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Bütçen nedir? Hemen hemen adı duyulmuş tüm modeller iş görür. Sıvı soğutmaya girmenin pek mantıklı yanı yok. Bazı kule tipi soğutucular kafa kafaya soğutma sağlayabilir.
 
Soğutma için max 1500-2000 ayırabilirim, ilerde ryzen 7 3800x e geçtiğim zamanda yetsin istiyorum, işlemciyi değiştirince bi daha soğutucu masrafına girmek istemiyorum.
 
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı