Uçağa Etki Eden Kuvvetler ve Kaldırma

Hepiniz yanlış biliyorsunuz, uçakların uçmasını sağlayan şey fabrikalarda çalışan ve uçaklara uçma büyüsü yapan büyücülerdir. O süpürgeleri uçurtanlar uçaklara takla bile attırırlar. (!)

Olay aşağılamaya kadar gitmişken ciddi cevap vermeye gerek yok.
 
Son düzenleme:
Daha helikopterlerin pallerini ''pervane'' olarak tanımlayan bir ''havacının'' mesleki hakimiyetini sorgularım.
Sen bu hayatta benim havacılığımı sorgulayabilecek son kişi bile değilsin. Dengim zaten hiç değilsin. Ama senin gibi kara cahilleri de kurtarmaya çalışıyorum işte ne yaparsın.
nelere sahip olduğunu gayet anlaşılabilir şekilde anlatmışım.
Anlatabildiğin tek şey çevir kazı yanmasın o kadar.
Ben diyeceğimi dedim, alınanlara gitmesi dileğiyle...
Sana cevap verme gafletine düştüğüm için bütün kainattan özür dilerim. Senin seviyene inip sana fırsat verdiğim için asıl kızıyorum kendime. Bir de kalkmış havacılık bilgini sorgularım diyorsun. İstediğin tartışmada ezerim seni hiç sorun değil sadece uğraştığım zamana yazık!

Sana pal ile pervanenin ayrımını da açıklardım ama o oksijene ve kilobyte’a yazık. Daha faydalı şeylere kullanmak gerek.
Olay aşağılamaya kadar gitmişken ciddi cevap vermeye gerek yok.
Lütfen. Biz avamlara bir şey açıklamaya ne gerek var değil mi;)
 
Daha helikopterlerin pallerini ''pervane'' olarak tanımlayan bir ''havacının'' mesleki hakimiyetini sorgularım.
Daha dönerkanatı ''helikopter'' olarak tanımlayan bir ''havacının'' mesleki jargonunu sorgularım ben de. :D

Sana doğrusunu da öğreteyim. Pervane yapmak için blade yani pallere ihtiyacın vardır. Pallerin bir araya gelmesiyle pervane göbeği elde edersin. Daha sonra bu hub'a monte edilir. Yani pervane denmiş, paller denmiş fark eden bir şey yok. Üreticisi bile bu ayrıma takılmazken bu ayrımlara takılarak egoistliğini konuşturmaya çalışmanın da kimseye faydası yok.
 
Üreticisi bile bu ayrıma takılmazken bu ayrımlara takılarak egoistliğini konuşturmaya çalışmanın da kimseye faydası yok.
Overdose ego hakim şu sıra buraya boşver:) Ha şimdi kalkıp ego kimde belli diyecek bak gör. Daha özgüvenle egonun ayrımını yapabileceğini sanmıyorum maalesef;)
 
Kanatların alt ve üst yüzeyleri arasındaki basınç farkları ile kaldırma kuvvetinin açıklanması tam olarak doğru değildir. Çünkü kanadın üst kısmından geçen hava akımının alt kısmından geçen hava akımı ile aynı anda girdiğini kabul etseniz dahi aynı anda kanat profilini terk etmesi imkansızdır. (Simetrik olmayan kanat profillerinden bahsediyorum.) Daha detaylı bilgi için Aircraft Performance & Design: Anderson, John: 9780070019713: Amazon.com: Books bu kitaptan faydalanabilirsiniz.

Lütfen bilmediğiniz konuları sadece forumlardan ve Wikipedia gibi sitelerden öğrenmeyin. Gerçek ve kabul görmüş bilgiler kitaplardadır. Teşekkürler.
Belki bir kitap değil ama NASA'nın sitesinden aldım bu açıklamayı:

Airplane wings are shaped to make air move faster over the top of the wing. When air moves faster, the pressure of the air decreases. So the pressure on the top of the wing is less than the pressure on the bottom of the wing. The difference in pressure creates a force on the wing that lifts the wing up into the air.

1597748241676.png


Kaynak:

Ah, pardon; havacı olmadığım için yazılanları anlama yetim yoktu. Gerçi konudaki havacı arkadaşların bilgilerine, fikirlerine ve görüşlerine de saygınız olmadığından bir şey değişmemiş olabilir sizin açınızdan.
 
Airplane wings are shaped to make air move faster over the top of the wing. When air moves faster, the pressure of the air decreases. So the pressure on the top of the wing is less than the pressure on the bottom of the wing. The difference in pressure creates a force on the wing that lifts the wing up into the air.
Sanki göklerden indirilmiş gibi sözlerin güzelliğine bakar mısın🤣 İşte uçmanın kutsal sözleri sadece bunlar.
Ah, pardon; havacı olmadığım için yazılanları anlama yetim yoktu.
Senin gibi açık görüşlü ve zeki biri neden anlamasın? Sence ne gibi bir karmaşası var bu sözlerin? Çok basitçe açıklamamış mı? Bu kadar tartışmaya ve saygısızlığa gerek var mıymış hiç?
 
Belki bir kitap değil ama NASA'nın sitesinden aldım bu açıklamayı:
NASA'dan kaynak paylaşamaya nasıl cesaret ettin? Şimdi bunlar ama NASA uçak ve helikopter üretmiyor ki der.

Sonra bunlara uzun uzun o yüzlerce kanat yapısının birçoğunda NASA'nın parmağı olduğunu ve NASA patentli olduğunu kanıtlamak için uğraşıp dururuz. :D

NASA bile olayı 3-4 cümlede, basitçe özetlemiş. Hala süslü kelimelerle oyun yaparak egolarını kabartmaya çalışıyorlar. Havacılık sektöründe bu kadar egoist olanlar da sevilmez, içinizde biriktirip bu forumlarda mı kusuyorsunuz anlamadım gitti. :D
 
1597749629680.png


@Alpha Centauri, bakın işte sorun burada ki hap bilgiyle bildiğinizi düşünüyorsunuz. Galiba iki adet NASA kurumu var bu dünyada. Biri de ''incorrect'' diyor. Ancak burada yanlışlanılmaya çalışılan varsayım yukarı ve aşağı moleküllerin aynı anda çıkmasına olan itirazdır! Yoksa kaldırma kuvvetinin oluştuğu durumda basınç farklılığı gözlemlenir!

1597749791655.png


Bakın bu da etki-tepki teorisi. Ancak burada da yanlışlanılmaya çalışan etki-tepki işin içine girdiğine moleküllerin sekmesi gerekirken moleküllerin yüzeyi takip etmesidir! Ancak hesaplamalar son tahlilde ne kadar molekülü etkilediyseniz o derece bir kuvvetle karşılaşacağınız yönündedir.

Ben burda kimseyi aşağılamaya çalışmadım. Olabildiğince kibar bir şekilde, ''siz'' zamirini kullanarak bana ''sen''le hitap eden, ''otur, kitaplarınıza gömülün'' diyen; tartışmayı ezme-ezilme kavgası olarak gören, hakimiyetinin sorgulanamayacağını düşünen bu kitleye karşı düşüncelerimi ifade ettim. Artık ne diyeyim; sizin yolunuz size, benim yolum bana...
 
Havacılık eğitimini soruyorum hala sana. Hala hala hala... Bu forumda bu tarzda konuştuğumu gören olmamıştır belki ama sen benim havacılık bilgimi sorgulayacaksın öyle mi! Hala sözlerimin arkasındayım. Seni havacılık bilgimle ezerim! Sen sınırı çoktan aştın. Ne avamlığımız kaldı ne başka bir şey. Bana havacılık eğitimini ve geçmişini söyleyeceksen konuş yoksa içinde beni ima edecek cümleler kurma bir daha! Densizliğin de bir sınırı vardır.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı