AMD, NVIDIA ve Intel karşı savaşı kaybediyor

AMD sıkıntılı günler yaşıyor. NVIDIA tarafıdan RTX 3000 serisi duyurdu, Intel ise 10. nesil işlemcileriyle AMD ile kafa kafaya gitmeye başladı. AMD bu sürede bayağı kan kaybetti. Yüksek edit kartların satamıyor, Intel ise 10. nesil işlemciler ile Mobile ve masaüstü için fetih etmeyi düşünüyor. Peki AMD ne yapıyor? AMD'den daha bir hamle gelmedi.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
AMD çok kan mı kaybetti? Şaka mı yapıyorsun? AMD ile Nvidia pek rakip sayılmaz, sadece iki farklı ekran kartı üreticisi o kadar. Nvidia daha üst segmente oynarken, AMD daha çok F/p odaklı ilerliyor. Yakın bir zamanda daha iyi alternatifler geleceğine inanıyorum, RDNA 2 ekran kartlarından da ümidim var.
İşlemci konusuna gelirsek, asıl Intel tam 4 yıldır kan döküyor. Daha 10. nesili çıkarmasının ardından 11. nesili tanıtan ben değilim :) Buna ek olarak daha 3. nesil Ryzen işlemcilerle dahi 10. nesil Intel işlemcilere kafa tutabiliyorsa, 4. nesil Ryzen ile neler olur düşünmek zor değil :)
Başlık clickbait ve bu arkadaş gelişmelerden yoksun birisi, hani verilere baktığımız zaman bile ekran kartı çok olmasa da işlemci tarafında her 10 işlemciden 7'si falan AMD'ye ait.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
 
Ekran kartı olarak pek beklentim yok ama iyi çıkarsın da NVIDIA fiyat düşürsün işlemci konusuna gelirsek 4000 serisini beklemek gerek.
AMD 4000 serisi işlemcileri çıkarttı zaten ama bu işlemciler mobil versiyon yani dizüstü bilgisayarlar için. Yanlışım yoksa Ekim-Kasım aylarında 5000 serisi masaüstü işlemcilerini çıkartacak.
 
...Intel ise 10. nesil işlemciler ile Mobile ve masaüstü için fetih etmeyi düşünüyor. Peki AMD ne yapıyor?
Yalnız şöyle bir şey var. AMD'nin geçen sene çıkardığı 3. nesil işlemcilere cevap(?) olarak Intel, bu sene 10. nesil işlemcilerini çıkardı. Ki ondan önce de AMD tarafında 4. nesil mobil işlemciler çoktan duyurulmuştu. Yani burada İntel AMD'ye karşılık vermeye çalışıyor, AMD'nin kan ağladığı falan yok :D


Intel ise 10. nesil işlemcileriyle AMD ile kafa kafaya gitmeye başladı. AMD bu sürede bayağı kan kaybetti.
10. nesil işlemciler yeni çıktı, AMD ne ara yaralandı da o kadar kan kaybetti(?) acaba :D
 
Bu konu biraz saçma olmuş. Evet 10. nesil işlemciler bence de daha iyi fakat AMD'nin işlemci yelpazesi çok büyük. Her sınıf için işlemcisi var. Yani şu an AMD işlemci pazarında daha büyük bir yere sahip. NVIDIA grafik kartı konusunda AMD'den yıllardır daha iyi. İnsanlar yeni RDNA mimarisini bekliyor ama ben ampere ile denk geleceğini düşünmüyorum. Umarım AMD grafik kartlarını daha iyi yapar özellikle sürücülerini. Bu şekilde bir rekabet oluşur.
 
Intel'den pek emin değilim çıkma taraftarında yayınlanan son Xeon'la iş isteyen kitleye yeni 10 nesil işlemcilerlede fiyatı düşürüp performansı yükseltti Intel.
Amma ben her zaman AMD'ye şunu derim ilk rakibi sonra kendisi daha iyisini çıkarır RTX 3080 3090 haberini okuduğum gün AMD yeni ekran kartını tanıttığı ve yeni RTX serilerinin performansını bile geçeceğini duydum yanı bence AMD yeni işlemcisine hazırlanıyor.
Ayrıca Intel hala tek soket sorununu çözemedi.
 
Başlık: İntel 32 çekirdekli 10 Ghz işlemcileri piyasaya sürecek.

Konu: Moruq intel candır.

NVIDIA ise şu an zaten önde olan halini (Performans olarak) uçurdu, bakalım RDNA 2 ile yetişebilecek mi AMD? Bence zor.
 

Geri
Yukarı