Başka bir ülkeye gitmeyi planlıyor musunuz?

Başka bir ülkeye gitmeyi planlıyor musunuz?

  • Evet

  • Hayır

  • Kararsızım


Sonuçları sadece ankete oy verdiğinizde görebilirsiniz.
Okulu kazanabileceğimi ve dil sorununu atlatabileceğimi düşünüyorum. Fakat para sorununu atlatamayacağım anlaşılan.
2 yıl önce ben de üniversiteyi okumak için Almanya'ya gitmek için uğraşmıştım her şey ayarlanmıştı fakat o zaman da Euro 7 küsür civarına çıkmıştı ve ben de maddi olarak sıkıntı çekeceğim için vaz geçmiştim, fakat şu an Euro umrumda bile değil gitmeye karar vedim ve gitmek için elimden geleni yapacağım. Hayat beklemeye gelmez.
 
@VanT0R ailemin veya benim herhangi bir birikimimiz veya mal varlığımız yok ev bile dahil. Bu yüzden benimki hayalden bile öte.
 
Abi kaç kurtul.
Şu anda kurtulacağım bir durum yok ortada. Açıkçası toplumda iletişime geçmek istemediğim kesimden izole, gayet yüksek hayat standartlarına sahip ve benimle benzer hayat görüşü olan iyi insanların bulunduğu bir çevrede yaşıyorum.

İşte bu standartlarımı koruyamadığım ya da etrafımdaki insanları kaybedeceğim zamana kadar buradayım, kalmak istiyorum ama geleceği de kötü ihtimale karşı planladığım için bir ayağımı yurt dışında tutuyorum. Bende kaç kurtulluk bir durum yok, darısı sizin başınıza. :)

Bu hayatı kurmak için yıllarca çalıştım, çok emek verdim. Yaşadığım çevrede de bazı şeyleri iyi yönde değiştirmek için mahalle sakinleriyle birlikte özveri gösterdik. Bir insan yaşadığı çevre ve o çevrede olan şeyler için emek verdiği zaman anında çekip gitmeyi kabullenemiyor. Şu anda İngiltere'ye yerleşsem ilk 10 yıl burada sahip olduğum standartları ve çevreyi orada oluşturmak için çalışmam gerekiyor. Ortalama bir ev 400-450 bin GBP gibi fiyatlardan başlıyor.

Ayrıca burada mühendislik gibi "belirli" bir işi olup da gideyim de bulaşık yıkarım önemli değil diyenlere saygı duymuyorum. Bu şekilde yabancı bir ülkeye taşınıp birine Türkiye'de mühendistim ama burada bulaşık yıkıyorum derseniz emin olun onlar da size saygı duymayacak. Kendine (ve emeklerine) saygısı olmayan birine neden başkaları saygı göstersin de mesleğiyle ilgili diğerlerine verilen fırsatlar verilsin?
 
Şu anda kurtulacağım bir durum yok ortada. Açıkçası toplumda iletişime geçmek istemediğim kesimden izole, gayet yüksek hayat standartlarına sahip ve benimle benzer hayat görüşü olan iyi insanların bulunduğu bir çevrede yaşıyorum.

İşte bu standartlarımı koruyamadığım ya da etrafımdaki insanları kaybedeceğim zamana kadar buradayım, kalmak istiyorum ama geleceği de kötü ihtimale karşı planladığım için bir ayağımı yurt dışında tutuyorum. Bende kaç kurtulluk bir durum yok, darısı sizin başınıza. :)

Bu hayatı kurmak için yıllarca çalıştım, çok emek verdim. Yaşadığım çevrede de bazı şeyleri iyi yönde değiştirmek için mahalle sakinleriyle birlikte özveri gösterdik. Bir insan yaşadığı çevre ve o çevrede olan şeyler için emek verdiği zaman anında çekip gitmeyi kabullenemiyor. Şu anda İngiltere'ye yerleşsem ilk 10 yıl burada sahip olduğum standartları ve çevreyi orada oluşturmak için çalışmam gerekiyor.

Ayrıca burada mühendislik gibi "belirli" bir işi olup da gideyim de bulaşık yıkarım önemli değil diyenlere saygı duymuyorum. Bu şekilde yabancı bir ülkeye taşınıp birine Türkiye'de mühendistim ama burada bulaşık yıkıyorum derseniz emin olun onlar da size saygı duymayacak. Kendine saygısı olmayan birine neden başkaları saygı göstersin de mesleğiyle ilgili diğerlerine verilen fırsatlar verilsin?

Yurt dışına gidenlerin yaptıkları en büyük hatalardan biri ya Allah deyip yurt dışına gitmeleri okul bitirdiyseler diplomalarının belgelerinin denkliğini almadan yurt dışına çıkıp ben mühendisim be şuyum deyip yaşamaya çalışmaları sen diploma denkliği almazsan yurt dışında ki adam senin ne mezunu olduğunu nereden bilsin.
Ek olarak yurt dışında şöyle bir yapı var insanların ne mezunu olduklarına resmi yerler ve bazı firmalar dışında pek bakmıyorlar adamlar şöyle düşünüyor sen benim işimi yapabilir misin yapamaz mısın? Yaparsan gel çalış yapamazsan güle güle.
 
@VanT0R Konu sadece o değil. Bir mühendis/doktor/yönetici isen seni bu vasıflarınla kabul edecekleri duruma gelmen gerekiyor ki bir şirket ya da gideceğin ülke seni orada görmek istesin. Bunun tecrübeyle de pek alakası yok çünkü çoğu ülkede geçmişte bir işi kaç yıl yaptığın umursanmaz, iş mülakatında gösterdiğin potansiyelin ve o ana kadar kendini her anlamda ne kadar geliştirdiğin önemlidir. Gideceğin ülkede rekabete girmen gereken insanların önemli bir kısmı 3-4 dil biliyor olacak, sen kendini bu rekabet için geliştirdin mi? Gittiğin ülkedeki çalışma şekli belki çok serbest görünen ama çalışana sorumluluk yükleyen ya da geceni gündüzüne katman gereken bir tempoda çalışmanı talep eden bir yapıda olabilir. Bu konuda yeterince sorumluluk ya da özveri sahibi misin? Çoğu zaman ABD/Kanada/İngiltere/Fransa gibi ülkelerde işveren seni yönlendirmeyecek bile, sen kendi seçimlerinin sonuçlarını kaldırabilecek kadar olgun musun? Bambaşka bir toplum içine dahil olduğunda birkaç ay sonra gireceğin o kültür şokunu atlatıp adapte olabilecek misin?

Daha önceki konulardan birinde dedim, o gitmek istediğiniz gelişmiş ülkelerde çocuklar ufak yaştan itibaren çalışmaya, sorumluluk almaya ve kendi ayakları üstünde durmaya başlıyorlar. Sizler üniversite bitene kadar babalarınızın dizlerinin dibinde oturuyorsunuz. Çoğunuz bu rezil çocuk yetiştirme kültüründen bir şekilde sıyrılıp "birey" olarak onların yapabildiği şeyleri yapabilecek durumda değilsiniz dedim. Linç etmeye kalktılar, üstüne benden linç yediler. Islak rüyalarla olmuyor bu işler, bir ülkeye "mülteci" olarak gitmek ile "katkı sağlayabilecek istenilen bir birey" olarak gitmek arasında dağlar kadar fark var.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı