Forum üyelerinin hiç bilmediği ve kullanmadığı ürünler hakkında kesin yorumlar yapması

Amacım hurda bir bilgisayarı tekrar iş için canlandırmaktı, SanDisk SSD Plus 240 GB aldım. Memnunum çünkü parama Samsung alamayacağımı biliyordum.
Açıkçası o fiyata WD Green varken yüzüne bile bakmazdım. Böyle alternatifler olduğu için gömülüyorlar çoğu zaman, performansı/sorunundan değil genel olarak.
 
Evet anlayabiliyorum herkesin bütçesi her ürüne yetmeyebilir ancak ben kimseye kalitesiz bir ürünü önermem. Everest olsun, Rampage olsun malzeme kalitesi bakımından kalitesizler. James Donkey'in diğer ürünlerini bilmiyorum fakat SSD'si sıkıntılı. Yani bazı ürünlerin gerçekten sıkıntılı ve kalitesiz olduğu biliniyorken birilerine önerilmesi doğru değil bence. Zorlayıp daha kaliteli bir ürün almak, uzun vadede daha mantıklı ve faydalı olur.
 
Evet anlayabiliyorum herkesin bütçesi her ürüne yetmeyebilir ancak ben kimseye kalitesiz bir ürünü önermem. Everest olsun, Rampage olsun malzeme kalitesi bakımından kalitesizler. James Donkey'in diğer ürünlerini bilmiyorum fakat SSD'si sıkıntılı. Yani bazı ürünlerin gerçekten sıkıntılı ve kalitesiz olduğu biliniyorken birilerine önerilmesi doğru değil bence. Zorlayıp daha kaliteli bir ürün almak, uzun vadede daha mantıklı ve faydalı olur.
Aynen hocam zaten bende onu diyorum tabii ki dandik bir ürüne para vermektense hiç alma daha iyi. Benim kızdığım nokta denenmemiş ürünlere karşı olan ön yargı.
Mesela ben şahsen Rampage ve Thrust markasına hiç güvenmiyorum, bu markaların ürünlerini alanların hep sıkıntı yaşadığını gördüm ama mesela geçenlerde bir arkadaşım denemek için Thrust'ın bir mekanik klavyesini aldı (tasarımı razer blackwidow kopyası) ama malzeme kalitesi hiç beklemediğim kadar iyi çıktı. (yine de uzun vadede anlayacağız bakalım nasıl bir ürünmüş)

JM SSDlerde ise performans bakımından bir sıkıntı görmesem de içerisindeki komponent üreticilerinin düzgün belirtilmemiş olması ve bazı bioslar ile uyumsuz çalışıyor olması insanda doğal olarak bir güven sıkıntısı yaratıyor bende tavsiye etmiyorum.
 
Everest Rampage ETX sırf sabıkalı marka isminden kaybediyor, halbuki listede Tier B'de yer alan PSU'dır. O modelin markası FSP, High Power, Corsair vs. olsa bir çok önerilerde bahsi geçerdi. Bunun aynısı Frisby adı altında satılan Cougar üretimi PSU'lar içinde geçerlidir.
Tam olarak Tier B değil ama kötü de değil.
 
Haksız değilsiniz ama eşeğe verilerimi emanet etmem.
Bende etmeyin diyorum zaten :)
Mesela ben JM 120GB SSD'yi 90₺ gibi komik bir rakama almıştım zamanında ve şuanda eski bir bilgisayarı hızlandırması için kullanılıyor (10tb den fazla veri yazılıp silinmiş hala çalışıyor).
Bu tarz bir senaryoda bence neden olmasın? (not: şuanda böyle bir durum yok JM SSD fiyatına bilindik markaların ürünlerini alabiliyorsunuz o yüzden almak hiç bir şekilde mantıklı değil.)
 
Burada yıllarca üretim sorunlu olduğu bilinmeden eski üretim Corsair VS, CX seri PSU'lar önerildi, aylık sistemler toplandı. Bilinçsizce zamanında CX alıp mağduru olduğum, tavsiye konularında üstüne basa basa önermediğim halde Corsair markasına duyulan anlamsız güven sebebiyle bu kolaycılığı kırmak yine Corsair'in kendisine kaldı, yeni seri ürettiler de artık tüketiciler bile isteye bu modellerle hüsran yaşamaz oldular.
 
Marka diye bir şey yok o firmalarda. Zaten ekipmanları baskı ürün oluyor ve çoğu marka da bunu yapıyor. Steelseries, Razer gibi markalardan tabi bahsetmiyorum. Philips bile ucuz fiyatlı Blue switch ürününde replika bir model gene. Aliexpress'de araştırıp aynı klavyeyi araştırırsanız bulursunuz. Bunlar zaten belli bir firmanın ürettiği bir ürün markasını ekliyorlar kendileri, yazılımı olan modelleri de anca kulaklık oluyor. Ama bütçe dostu mu, evet, fiyatına göre iyi mi evet. 1-2 Sene kullanıp bozulan görmedim. Şöyle söyleyim kısaca, 300 TL'ye James Donkey SSD ve Kingston bir SSD arasında kalıyorsan Kingston tabi. Ama adamın bütçesi 180 TL'dir James Donkey 180 TL, Kingston 300 TL ise bu adama Kingston al bütçe arttır bunu al maalesef diyemeyiz ve fiyatına göre performansını karşılayan bir SSD'mi evet. Kronik sorunları var mı, vardır. Ama zaten Crucial ve çoğu daha saymadığım markanın da öyle. Düzgün kullanım sonucunda bu çin markalı bütçe dostu ürünler uzun süre dayanabiliyor. Ama tabi yüksek bir kalite beklememek lazım. Allah'ım bir de şu konuya son verin artık kendimi asacağım. Adam 300 TL'si var James Donkey modeli öneriyorum git Membrane al git kaliteli Logitech al. Ya arkadaşım, Switch nedir, membrane ile arasındaki fark nedir bir araştırın lütfen. Adam zaten membrane bir klavye almak istese 300 TL'de bütçe ayırmaz demek ki mekanik ve istediği oyunlarda avantaj yakalayabilecek bir Switch'e sahip klavye istiyor. Ayrıca PSU konusunda da ikinci sistemimde kaç kez bahsettiğim gibi Rampage 600W modelini kullanıyorum bizzat 334 TL'ye Vatan'dan aldım halen taş gibi bir sorunu yok.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı