Suriyeliler Ülkelerine ne zaman döner?

  • Konuyu başlatan pusat57
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 45
  • Görüntüleme 6B
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bir yerde toplansalar iyi ama ne diye geliyorsun Ankaraya İstanbula? Parası yok, dilencilik, hırsızlık, her şeyi yapıyorlar. Ha iyileri de yok değil ona bir şey demiyorum ama bir an önce gitsinler. Sanmıyorum gideceklerini ama.
 
@Silinen üye Kadın bir birey değil sanki çocuk fabrikası. Bir sürü çocuk yapıyorlar ama nasıl büyüteceklerini düşünmüyorlar. Olmadık şeylerin suçunu devlete atıyorlar.
Devlet ne yapsın o kadar çocuğa, bakamayacaksan yapmayacaksın o kadar çocuk.
 
Olaya biraz da şöyle bakın. Her halkın içinde arsız, geçimsiz insanlar olabilir hatta bu halkın çoğu böyle olabilir ama insanları 200 bin kişinin öldüğü savaşın ortasında bırakmak daha mı iyi sizce. Ölmek pahasına uçağın iniş takımlarına saklananlar var, mecbur olmasalar bunu yaparlar mı?

Burada, gerekli altyapıyı sağlamadan burada konuk etmek isteyen devletimizin de suçu var. Birçoğu bir sürü çocukla sokaklarda kalmak, dilenmek zorunda kalıyorlar. Adamın eğer çocuklarına yemek verecek, kalacak yer sağlayacak durumu yoksa hırsızlığa karışıyor, düzen bozmuş oluyor. Eğer kişisel haklarınıza tecavüz edip, huzursuzluk çıkarıyorlarsa yapabileceğiniz şey polise şikayet etmektir.
 
2 çift sözüm var.
Tamam anladım çocuk ve kadınları. Ama 20-50 yaş arası erkekleri vatan haini olarak görüyorum. Ülkende savaş çıkıyor sen korkak tavuk gibi başka ülkeye kaçıp arsızlık yapıyorsun. Gidip ülken için savaşsana be gundi! Ülken refah içindeyken yaşıyorsun da kötü gününde niye kaçıyorsun?
Bir de pkklılar sınır koruyor muhabbeti var. Herifler bizim sınırımızı korumuyor. Kendi ülkelerinin sınırlarını koruyorlar. Adamlar canlarını sokakta mı buldular neden bizim sınırımızı korusunlar? Doğu bölgesi artık bizim elimizden çıktı. Atatürk'ün kemikleri sızlıyor...
 
Şunu dedikten sonra konudan çekiliyorum, bir adam kolay kolay kendi eşini ve çocuklarını bırakamaz. Hele özellikle yabancı bir ülkede.
 
Ülkeye alınmamalıydılar bence, alınsa bile sınırda kurulacak kamplardan dışarı çıkmalarına izin verilmeyecekti. O kadar insanı almak marifet değil onların masraflarını ödeyen biziz zaten. Yakında ''toprak istiyoz'', ''Hatay bizim'' Faşik Türkolar gidin ülkemizde'' diye ayaklanırlar benden söylemesi. Bu arada soruna cevap olacaksa adamların gitmesini bırak daha geliyorlar.
 
Ankara'nın merkezi Kızılay'da bunlardan binlerce var.
 
Şunu dedikten sonra konudan çekiliyorum, bir adam kolay kolay kendi eşini ve çocuklarını bırakamaz. Hele özellikle yabancı bir ülkede.
Bence bir insan doğup büyüdüğü şehride kolay kolay bırakmaz. Eğer atalarımız bıraksaydı, savaşmadan kaçsalardı şuan belki bu durumda olmazdık.
 
Adamlar dik kafalı babalarının Ülke'lerindeler gibi davranıyorlar.
 
Bence bir insan doğup büyüdüğü şehride kolay kolay bırakmaz. Eğer atalarımız bıraksaydı, savaşmadan kaçsalardı şuan belki bu durumda olmazdık.
Teoride haklısın ama pratikte o iş öyle kolay değil. Batan gemiyi en son kaptan terk eder değil mi? O zaman bu sene İtalya'da batan Costa Concordia isimli gemiyi ilk terk eden neden kaptanıydı? Sadece örnekti bunların cevabını elbette senden beklemiyorum o yüzden bunları sözde soru cümlesi olarak görürsen sevinirim. :)
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Yeni konular

Geri
Yukarı