En Mantıklı Android Cihaz?

Çok güzel açıklamışsınız, "Donanım mı, yazılım mı" olayını. :) Bende ıPhone'larda bunları sevmem. Yazdığınız telefonların hakkında bir şeyler söylemek gerekirse, biraz görüşlerimi aktarayım. Konu Android cihaz ile ilgili bana göre, bu yüzden ıPhone 6 Plus'ı bu konuya dahil etmeyeceğim.

Lg G3. Çok zarif ve masada durduğunda kendine baktıran bir telefon. Ekranı o kadar keskin hatlara sahip ki... Bilmiyorum kullanma deneyiminiz oldu mu fakat gerçekten çok keskin. Fotoğraf filan muhteşem gözüküyor. Ayrıca g2'ye nazaran, arayüzdeki değişiklikler benim çok hoşuma gitti. Daha ciddi bir telefon olmuş gibi gösteriyor kendini. Kamera konusuna zaten değinmeye gerek var mı bilmiyorum, lazer otofocus'u çok güzel çalışıyor. Knock kod vb. özellikler bana göre kullanılabilir, işlevli özellikler. Tabii burada 2k ekrandan ve inç başına 500 civarı pixel'den bahsediyoruz, sağlam bir bataryaya ihtiyaç var. Burada da kapağın açılması beni çok mutlu ediyor çünkü önceden de çift bataryalı telefon kullanmıştım. 100 Tl gibi bir fiyata idare eder düzeyde bir batarya bulunabiliyor G3'e. Bu sayede 2 gün ve hatta 3 gün gidiyor bataryası. Sentetik testler filan bunlara gerek yok, telefon dediğin eline aldığında hangisiyse o dur.

Bu kadar uzun yazdım çünkü benim tercihim G3 ve bende ileride bir gün G3, 32 gb almak istiyorum :)

Z3 ve One m8'e gelirsek:

Z3'de, compact modeli daha hoşuma gidiyor açıkçası. Kullanımı kolay ve tasarım harikası gibi geliyor bana. Ama G3'e göre daha bir arka planda kalıyor :) Bir de Sony, neredeyse aynı anda 2 tane Z model amiral gemisi duyuracak... Z2 den sonra Z3 lansmanı benim için çok çabuk oldu ve şaşırdım. Bu yüzden, alındığında yeni modeller gelir diye korkmuyorum değil. Suya dayanıklılık zaten başından beri Z serisini öne çıkaran özelliklerden biri ama eğer işimiz veya bulunduğumuz ortam buna çok yatkın değilse, gerek var mı bilemiyorum. Şahsen gerek duymam. Çok kez yağmurda da telefon kullandım, ama bir şey olmadı. Suya da düşürdüm, yine bir şey olmadı :)

One m8. Tam bir VIP telefon. Elde oturuşu filan kendini belli ediyor. Ama o kapesitatif tuşlar niye yok arkadaş ? Hapörleri çok sağlam olan ve bu yüzden alttan üstten boşluk bulunan bir telefon. Bana göre tasarımı çok kötüleyen, bozan bir yapı. Ama bir de HTC'nin arayüzü var ki bir zamanlar en hızlı android telefonları yaparlardı. Bilen bilir. Zaten bu telefon sentetik testlerde bu yüzden üst seviyeye oynar. 2500 Tl fiyatı değişti mi bilemiyorum, değiştiyse affola ama ben o kadar para veremezdim açıkçası. Metal de olsa, buna bir silikon vesaire kılıf takacağız. Takmayalım da çizik mi dursun ? Metal olmanın ne anlamı kaldı :)

Toparlıyayım. Başlıca bu modellerde "Aklıma ilk gelen kendi düşüncelerimi" yazdım. Hepsini kısa süreli kullanma deneyimlerim oldu. Dediğim gibi benim tercihim G3 çünkü verdiğim parayı en sağlam karşılayan telefon o gibi geliyor. Sd kart desteği, batarya değiştirebilirliği, sade arayüzü, çerçevenin mümkün olduğunca küçük tutulması ve büyük ekran deneyimi şahsen beni etkileyen ve onu diğerlerinden ayıran özellikleri. Umarım yardımcı olur.
Hocam harika açıklamışsınız aynen bende bu şekilde düşünüyorum G3 çok hoşuma gitti elime aldığımda açıkçası eve gelince plastik olduğunu öğrendim o derece hoş güzel bir tasarımı var. Özellikle iPhone gibi tasarımı hoş olan telefonun başlıca rakipleri Sony ve htc ama bu sefer Lg çuvallamamış. Sony deseniz makyajlıyor telefonları ikide bir. Htc ise aynen bir vip ve çok şık, hoş ve premium bir telefon. Ancak bende Lg ye daha çok ısındım yarın inceleyeceğim ya hep ya hiç diyerek ya alacağım yada yaza kadar devam edip Amerika'dan 6plus alacağım.
 
Hepsini geç, Galaxy Note 4 seç :) Note 3'ün çıkış fiyatı (2199 TL) den çıkacağı duyurulmuş Kasım'ı bekle hiç pişman olmazsın piyasanın en iyi telefonudur. Anlatmaya gerek bile duymuyorum Snapdragon 805, 3 GB Ram, 2560x1440 çözünürlük (2K), 3220 mAh batarya, 64 bit işlemci vb. Parasına kuruşuna kadar değen bir telefon. 3000 TL'lerde gezmemesi de alınası bir cihaz. Bekle dostum HİÇ pişman olmazsın. LG G3'e gelirsek, çok kötü telefon değil, ama Z2 ile karşılaştırılan bir telefon. 2015 son çeyrek cihazlarınla karşılaştırmak çok yanlış. Ama LG G4 çıksın o güzel olabilir, bunlarla o zaman karşılaştırılabilir. Tereddütün varsa ulaşabilirsin bana.
 
  • LG G3
  • Xperia Z3
  • Iphone 6 plus
  • Htc one M8
Bunları bırak. Galaxy serisinden şaşma.
Nesliniz ne zaman tükenecek?

Konuna gelecek olursak G3 derim ama zevkine ve nasıl kullanacağına bağlı. Ama katılıyorum iPhone yazılımına para vermektense Android donanımına para vermek daha mantıklı. Hem yazılım sorunları Android de ROM'lar ile aşılabiliyor.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Nesliniz ne zaman tükenecek?

Konuna gelecek olursak G3 derim ama zevkine ve nasıl kullanacağına bağlı. Ama katılıyorum iPhone yazılımına para vermektense Android donanımına para vermek daha mantıklı. Hem yazılım sorunları Android de ROM'lar ile aşılabiliyor.
Aynen öyle ancak dün geekbench sonuçlarına baktım iphone 6'nın falan ve gerçekten kendisinden 1 ghz yüksek işlemcili telefonlarla aynı. Zaten ios stabilitesi böyle bir şey 1gb ram var 1.3 ghz bir işlemci var ama yinede m8, s5 ve z2 gibi telefonları benchmarklarda ve kullanımda aratmıyor. Ama yine fiyatına göre kendinden ucuz telefonlarla aynı performans vermesi iyi bir şey değil. Lg g3 tercih edecektim sonra güzide ülkemizde telefonun markasına bakılacağı için htc olarak değiştirdim tercihimi ancak iphone 6'nın testlerdeki retina hd adı verilen ekranını, stabilitesini, ve harika bir izlenim bırakması da bayağı etkili oldu kararsızlığım da. Yakın zamanda fiyat seyrine göre tercihimi yapacağım hepinize teşekkürler. :)
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Apple işletim sistemi ile tam uyumlu işlemci üretiyor. Hatta nasıl yapıyor bilmiyorum bazen işlemci 2ghz hızına çıkıyor sanki. Ama stabilite konusunda haklısınız. Fakat şahsen o telefona o kadar para vermek tercihim değil ve kullanıcı yorumlarıyla LG G2 aldım bence gayet stabil ve memnunum. Kullanıcı yorumlarını da göz önünde bulundurun.
 
Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı