Neden Redmi Telefon Almamalıyız?

Arkadaşımız kullanım deneyimlerini anlatıp neden alınmamasının gerektiğini güzelce açıklamış bu fiyatlara daha iyi UI ve donanıma sahip cihazlar varken Redmi almak saçmalık. Aynı Turbox kavgası gibi birşeye döndü bu olay. Kasmıyor diyenler içinde şunu söyleyeyim 2 haftada Redmi cihazlarla ilgili birçok konu açıldı gerek kasması ile ilgili gerek kronik sorunları ile ilgili.

Başka da yorum yapmayacağım takipten çıkıyorum.
 
Anneme geçende Redmi Note 9s aldık ve evet kasmayı hissediyorum. Benim 3,5 yıllık Mi 6 ise hala çok iyi çalışıyor. Telefonumdan memnunum ama şu an telefon alacak olsam Mi serisinin Lite modellerini ya da Samsung S serisinin Lite modellerini alırdım. Bu arada reklam çıkma olayı ne benim başıma gelmedi hiç, farklı ROM kullandığımdan dolayı mı acaba?
 
Cihaz ilk çıktığında aldım (Redmi Note 8). Rootladım ve kendimce özelleştirdim takır takır çalışıyor. iPhone 7'lere taş çıkaracak fotoğraflar da çekiyorum, bence tekonoloji biraz şans işi.
 
İlk olarak Redmi Note 4 kullanıcısıyım. 9'u çıktı benim 4 düşünün artık. 4 yıldır kullanıyorum hiçbir sorunu yok demeyeceğim elbette sorunları oluyor ama 4 yıllık bir telefondan da sıfır hata beklemek ayıp olur. MIUI arayüzünü çok keyifle kullandım o konuda bir şikayetim yok. Yazılımsal olarak gelen güncellemelerin sıkıntılı olduğu konusuna katılıyorum ama o da çözümsüz değil.

Fiyat performans segmenti bu Xiaomi'nin sonuçta. Redmi serisinin F/P oranı, Samsung'la kıyas bile edilemez. Aynı özellikleri Samsung'da iki katına zor alırsınız. Evet artıları var Samsung yazılımı daha iyi falan ama Türkiye'de yaşıyoruz ve ekonomik durumumuz az buçuk belli. Xiaomi'nin Türkiye pazarına girmesiyle ben dahil birçok kişi adamakıllı bir telefon sahibi oldu. Özellikle dar-orta seviye gelir grubundaki kişiler. 4 yıl önce alınabilecek ortalama bir telefon 2 bin civarındaydı ve benim o zaman dahi bu fiyattaki bir telefonu alacak durumum yoktu. Uzun uzun yazmamın sebebi gelirimiz belli iken kimse kimseye şunu alma güncelleme geç geliyor dememeli. Herkes cebine göre hareket ediyor sonuçta.
 
Hayran kaldım mantığa, Redmi ile Hadron, aynı kalite de öyle mi?

Alakası yok. Konu sahibinin argümanlarına yalnızca "ucuz" diye karşılık vermişsin. Rakiplerinde de ucuz olanlar var (aynı fiyat skalasında). Beklenenden kısa süre sürede kasma ve donmalar yaşanıyorsa yazılımsal kaliteden bahsedebiliriz ama. Kıyaslamayı pahalı telefonlarla değil o seviyedeki cihazlarları ele alarak yapmış.

Kısaca fiyat burada bir etken değil.
 
Oha konuya bak, millet sırf bu konuyu beklemiş üye olmak için.🤣

Cidden 17 Ekim ve 18 Ekim tarihlerinde üye olup ilk mesajlarını bu konuya atanlar nereden geldiniz?🧐

Yoksa birileri fake hesap mı açıyor çaktırmadan?🤔

Ayrıca bu kişiler sadece Xiaomi/Redmi markasını savunuyorlar. Eğer gruplaşarak böyle bir şey yaptıysanız bunun yaptırımı olabilir. Bu yüzden konuyu raporluyorum.
 
Oha konuya bak millet sırf bu konuyu beklemiş üye olmak için🤣

Cidden 17 Ekim ve 18 Ekim tarihlerinde üye olup ilk mesajlarını bu konuya atanlar nereden geldiniz🧐

Yoksa birileri fake hesap mı açıyor çaktırmadan🤔

Ayrıca bu kişilerin görüşleri aynı.
Dün açıldığında böyle değildi bugün sayfa sayısı iki katına çıktı sırf övmek için gelenler bile var hocam.
 

Technopat Haberler

Geri
Yukarı