Et yemek cinayet midir?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Eziyet ve vahşet içinde öldürülen hayvanlar cinayete girer ve buna karşıyım. İnsan, ihtiyacı olan besin maddeleri ve vitaminleri sadece meyve ve sebzeden alamayacağı gibi gerekli olan madde ve vitaminleri yerden öylece çıkan veyahut gökten öylece düşen (!) herhangi bir şeyden de alabilmesi mümkün değil. Bu nedenle hayvansal gıdaların yenmesi hem insan için hem ekolojik denge için gereklilik olduğunu düşünüyorum.
 
Geçenlerde bir aslan, afrika antilobunu kovalıyordu, bir süre sonra yakaladı ve kaba etlerini yiyip terketti. Arkasından sırtlanlar geldi ve Aslan'ın bıraktıklarını yiyip gittiler, sonra ise leş yiyici kuşlar gelip onlar da alacaklarını aldı ve gittiler. Bitti mi? Hayır, bu sefer de böcekler geldi, onlar da payını alıp çekip gittiler. Uzun bir süre içinde de toprağın içine karıştı ve toprak ondan gübre olarak faydalandı. Uzun süre sonra toprakta yetişen bir filiz, antiloptan faydalanarak büyüdü, gelişti ve meyve verdi. Orada yaşayan yerli bir kabile meyveleri topladı ve yedi. Bu döngü sonsuza kadar gidiyor bu şekilde, düşünelim bakalım sizce bu cinayet midir yoksa döngünün bir parçası mı, bir ihtiyaç mıdır?
 
Ya ne biliyim sorasım geldi herkesin görüşünü görmek istedim yani veganlar şöyle diyor sonuçta et yemedende yaşayabiliriz.Neden hayvanları katledelim ki.Onlar bizde olabilirdik.
 
Ya ne bileyim sorasım geldi herkesin görüşünü görmek istedim. Yani veganlar şöyle diyor sonuçta et yemeden de yaşayabiliriz, neden hayvanları katledelim ki? Onlar bizde olabilirdik.

Tadımın güzel olduğunu bilebilecek iradede olsaydım kesinlikle kendimi bile yerdim. 😋
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı