Paralel Evren Nedir ?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

BrainHacker

Kilopat
Katılım
8 Eylül 2014
Mesajlar
839
Makaleler
1
Çözümler
1
Yer
Königswinter
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Profesyonel Talebe
Paralel Evren nedir ? Bu konuda Paralel Evren'in varlığı ve nasıl işlediği hakkında bir tartışma konusudur. Bilgilerimizi paylaşalım ve güzel bir tartışma yapalım. (Aman ha kavga deil, münakaşa. :) )
 
Bildiğim kadarıyla her şey değişik işliyor, Örneğin senin kardeşinin ben olma ihtimali gibi. (Ben böyle biliyorum)
 
Şimdi elinde 2 adet tepsi varmış gibi düşün. Bu tepsiler birbirine paralel oluyor. Bunlar paralel evren oluyor. Bu evrenlerin birbiriyle alakası olup olmadığını bilmiyoruz. Bizim fizik hocası böyle anlatmıştı.
 
Paralel evreni anlamak için önce kuantum fiziğini idrak etmek gerekir. İdrak edebildiğim son nokta 11 boyutlu süpersicim teorisi ve bu teoriye göre sonsuz sayıda paralel evren var. Yani kuantum fiziğine girip belli bir mesafe kat ettikten sonra idrak edeceksin, okuyup beş dakika sonra öğrenebileceğin bir şey değil. En fazla sana söyleneni tekrar edersin biri sorduğunda.

Cevap kuantum fiziğinde.. :)
 
11 Boyutu bizim hoca da söylemişti. Pek işe yarar biri değil aslında bizim hoca. Dediğim şey de büyük ihtimal pek doğru değil. Ama bize tepsi yada çarşaf düşünün demişti.
 
@Silinen üye Olsun sen yine de öyle deme. Bir, kafanın içindeki, bir de kalbin içindekini bilmeden yargılamak biraz ayıp. :)

Çok fazla teori var ortalıkta. Kuantum fiziğini, çekim yasası zenginlik diye ortalık malı yaptıklarından beri ciddi bir haber okuyamadım pek medyada. Deneylenemeyen her teori felsefedir. Paralel evrenleri idrak etmek kolay bir şey değil, sonsuz küçüklük ve sonsuz büyüklüğü düşününce bile insan tıkanıp kalıyor genelde. Araştırıp öğrenecek, idrak edecek çok şey var :D
 
Bioshock Infinite hikayesinde paralel evren ve kuantum fiziği işleniyordu. :D
 
Ben paralel evreni şöyle düşünüyorum: Bigbang'de eşit miktarda madde ve antimadde ortaya çıkmış olmalı ancak bizde sadece madde var. Antimadde nerede bilinmiyor. Ve bence paralel evren antimaddeden oluşuyor ve bir ayna gibi. Bizim yaptığımız her şeyi onlar da yapıyor yani anti bizler. Düşündüklerimizi düşünüyorlar. Ama birde şöyle bir düşüncem var. Madem aynı şeyleri düşünüyoruz o zaman ben odama bakarken gördüğüm şeyleri onun beyninde de görmesi gerekir. Ya da onun orada gördüklerini. Yani iletişim içindeyiz belki biraz konsantre olursak oradan görüntüler ala biliriz :D Tabi bilim insanları ne der bilmem :)
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Yanlış hatırlamıyorsam Kardeş Payı 20. bölümde güzel anlatılmıştı, izlemenizi tavsiye ederim.
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Yeni konular

Geri
Yukarı