Rockstar Games ve Ubisoft gibi şirketlerin Türkiye karşıtlığı

Yukarıda verilen saçma bir örnek var. Neymiş efendim Çin ve Rusya'da çok daha fazla korsan oynanıyormuş. Çin ve Rusya dediğin ülkelerde ekonomik olarak Dünya'da ilk 5 sıraya yerleşir. Küresel olarak da sözü geçen ülkeler bunlar.


Biz de Rusya, Çin gibi gelişmedikçe bu tarz oyunlara TR dil desteği eklenmesini bekleyemeyiz. Üstelik utanmadan korsan oynayıp bunu bekliyorsunuz. Para vermeden oynuyorsanız eleştirmeye de hakkınız yok.
 
Korsandan dolayi gelmiyor diyenler var ama sunu bilmiyorlar ki. Rusya ve Cin Türkiye'den daha fazla korsan oyun indirip oynayan ulkeler. Tum torrent film, dizi, oyun sitelerinin sonu oralara cikiyor. Ama her oyuna da rusca cince dil destegini eklemesini biliyor firmalar.
Eki Görüntüle 735686
Keşke bunun yanında oyun alma verilerine de baksaydın. O çok korsan ülkelerde oyun alanlar da bir o kadar fazla. İşte o yüzden o diller var.
 
Keşke bunun yanında oyun alma verilerine de baksaydın. O çok korsan ülkelerde oyun alanlar da bir o kadar fazla. İşte o yüzden o diller var.
"İstatistikler mini etek gibidir çok şey gösterir ama en önemli yeri göstermez" (Recep Baltas)
Bazıları sadece işlerine gelen verilere bakıyorlar, korsan oynuyorlar ve en önemlisi kendilerini haklı zannediyorlar 😭🤣😂😅😆
 
Evet dostum nereden anladın? Oyunu bedavaya korsan oynuyorum ve Türkçe dil desteği olmadığı için eleştiriyorum.
29df889f208b99523d1831aae0f5a11a.jpg
 
Bana da senin düşündüğün şekilde bize karşı bir garazları var gibi geliyor. Fakat bu yine de korsan gibi bir emek hırsızlığını meşrulaştıracak bir şey değil.

Bazı arkadaşların 'firmalar yerelleştirme yaparlarsa maliyetini karşılayamazmışmış, tl'nin değeri düşükmüşmüş' gibi ekonomi üstadı makamındaymışcasına konuşmaları çok saçma olmuş. Pazarını genişletmek isteyen bir firma böyle ciddi bir müşteri potansiyelinin olduğu yerde fırsatları elinin tersiyle itmez. Ayrıca tahmin edersiniz ki her ne kadar ülkemize göre fiyat biçimlendirme yapsalar da ASLA zarar edecek şekilde satış yapmazlar.
Türkiye'de oyun fiyatları abartıldığı kadar pahalı değil, yani illa indirimsiz fiyattan alınacak diye bir şey yok. 500-600₺lik oyun indirimle 180-200₺ oluyor,geçen sene odyssey ultimate sürümü 180'e aldım, üstelik ps store'dan, ne oldu? Bir aylık sigara parasının yaklaşık yarısını veya hadi o kadarını vermiş olalım, oyun da zaten en az bir ay oynanacak bir oyun.
Kısaca bu firmalar isterse çok rahat Türkçe dil desteği verebilirler, fakat gerek tarihi gerek bizim aşağılık psikolojimiz(yukarıda örnek verdim) gibi sebepler yüzünden en son yerelleştirme yapılacak yerlerden biriyiz.
 
O zaman oyunları Türkçe oynamak için uzun süre beklemeniz gerekecek. :)
Eki Görüntüle 735893
Ceza yediğim için yazamadım. Türkçe dil gelmesini bende istiyorum ve gelmemesine de sinir oluyorum. Ama bu arkadaş hem oyuna para vermemiş, hem de crackli indirmiş bir de utanmadan oyunu eleştiriyor. Oyunu almadan eleştirmeye hakkı yok.
 
Oyunu almadan eleştirmeye hakkı yok.
Bu biraz yanlış oldu, almayıp üstüne üstlük korsan kullanıp da eleştirmeye hakkı yok desek daha doğru olacaktır. Ben de her sene tekrar eden oyunları almayıp eleştiride bulunuyorum ama bi' ton laf ettiğim oyunu da korsan oynamıyorum. Oynayacaksam paramı biriktirip alıyorum.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı