GTX 1050 Ti sistem oyunlarda takılıyor

HornlessDonkey

Femtopat
Katılım
6 Kasım 2020
Mesajlar
49
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Oyunlarda sürekli anlık takılma yaşıyorum. Bu sebepten ötürü işlemci değiştirdim hala aynı sorun. Acaba neden kaynaklı olabilir? Çok canımı sıkıyor.

Sistem;
İşlemci: AMD Ryzen 5 2600
Ekran kartı: MSI GTX 1050 Ti Gaming X
Anakart: MSI A320M Pro VH Plus
RAM: 8 GB 2400 MHz
HDD: Seagate 1TB 7200 RPM
PSU: 400W
 
Son düzenleme:
Son zamanlarda bir PSU furyası tuttu ki aklım almıyor USB çalışmasa PSU denilecek :D inanamıyorum arkadaşlar PSU yetmez veya bozuk ise arkadaş PC kullanamaz kapanır/açılmaz ses yapar gibi gibi oyunu açıyor mu açıyor yüke bindiği zaman elektriği düzenli veriyor mu evet ki PC kapanmıyormuş nedir bu günah keçisi olarak PSU mu olacak.

Yetmezse açılmaz/kullanamaz diye bir şey yok. 5 yıl önce abim GTX 970 aldı ve PSU yetmiyordu. Ekran kartını sadece tam yükte kullanırsa mavi ekran yiyordu. Normal kullanımda ve orta ayarda oyunlarda sorun yoktu. 5 yıldır hala bugün bile aynı şekilde kullanıyor 🤣. Tabii ki her şeyi PSU ya yüklemek mantıklı değil. (Evet abim o kadar üşengeç ki gidip 2 3 yıldır temizlemediği bilgisayarı ben temizledim. Geçen yıl M.2 SSD almıştı. O M.2 ssdinin anakarta nasıl takılmış olduğunu görseniz kalp krizi geçirirdiniz.)
Merak ederseniz abimin sistemi:
EVGA GTX970 SSC
i7 6700K
32 GB 2400MHz DDR4 RAM
MSI Z170A GAMING M7
Cooler Master nepton 280L
Xigmatek talon
1TB M.2 SSD
3TB HDD
Böyle bir sistemi uyduruk 400W huntkey marka bir PSU ile çalıştırıyor ki 400'ün 200'ünü anca veriyor 12V kanalından.
Ayrıca ben de bir dönem zorunlu olarak 300W PSU ile sorunsuz 6 7 ay RTX 2060'lı sistem kullandım. (Markasız bir PSU idi :).) Sanırım bu iki örnek yeterli olur🤣.
 
PSU darboğaza neden olmaz. İşlemci ne kadar ısınıyor. Termal macunu eskidi ise ve soğutucular da iyi değilse yüksek hızlara çıkamayacaktır.
 
Depolama aygıtı ve ısı önemli ölçüde etkiliyor olabilir, soğutma olarak ne kullanıyorsun? Emin olmamakla birlikte şunu da söyleyebilirim Microsoft update de bunu yapabilir(önemli ölçüde).
 
Takılmanın sebebi işlemci gibi görünüyor. Her oyunda oluyorsa Başka bir PSU ile test etmeni tavsiye ederim. Kaliteli PSU larda bile güç dalgalanmaları olabiliyor.
 
İşlemci, ekran kartına göre çok güçlü kalmış. Bundan sebep değildir büyük ihtimalle fakat, RAM ve MHz değeri Ryzen sistemlerde 3000MHz ve üstü dolaylarında daha iyi performans veriyor. Yapabiliyorsanız aynı kodlu RAM olmak kaidesiyle bir adet daha 8 GB 2400MHz RAM alabilirsiniz. Hem Dual Channel çalışırlar, hem de 16 GB oyunlar için gayet iyi olur.
 
PSU darboğaza neden olmaz. İşlemci ne kadar ısınıyor. Termal macunu eskidi ise ve soğutucular da iyi değilse yüksek hızlara çıkamayacaktır.
İşlemciyi yeni değiştirdim stock fan ve macun yeni , genel olarak 3.6 mhz de çalışıyor işlemci , işlemci ısısı 72 dereceyi geçmiyor.
RAM ile alakası dahi yok.
PSU ile alakalı olabilir ama sorun güç kaynağında olsaydı takılmalar yerine sistem anlık açılıp kapanırdı diye düşünüyorum.
O zaman sorun ne işlemci neden tekli çekirdekte anlık olarak %100 oluyor ?anlamadığım o zaten
 
Son düzenleme:
İşlemciyi yeni değiştirdim stock fan ve macun yeni, genel olarak 3.6 MHz'de çalışıyor işlemci, işlemci ısısı 72 dereceyi geçmiyor.

O zaman sorun ne işlemci neden tekli çekirdekte anlık olarak %100 oluyor? Anlamadığım o zaten.

Ryzen ise güç ayarlarını güç tasarrufu yap.
 

Geri
Yukarı