Çözüldü Witcher 3 Düşmanlar Çok Güçlü

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Erdal Bakkal

Kilopat
Katılım
28 Temmuz 2018
Mesajlar
953
Çözümler
5
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Başlığa ne yazacağımı bilemedim, zira bayağı bir sorun yazdım alta.

Arkadaşlar oyunda 5 saat geçirdim ama 4 seviyeyim, düşmanlarla karşılaşıyorum, onlar 10 seviye.
Haliyle savaşta canım bayağı gidiyor, düşmanların saldırıları savuşturulamayacak kadar hızlı.
Ve sadece hikayedeki görevleri yaparak ilerliyordum. Oyun nasıl kasacağımı da anlatmadı, sadece yetenek puanlarını nasıl harcayacağımı anlattı.

Bu arada para konusunda da saçma bir döngü var. Mesela bir yerden 50 altına eşya alıp, geri verirken 5 altına veriyor.
Elimdeki eşyaları satacağım, 1 altın falan veriyor.
 
Çözüm
Yan görev yapmayla falan alakası yok. İsterseniz yapın, isterseniz yapmayın zorunlu değil. Oyun sizden zorunlu olarak yan görev yapmanızı istemiyor. Sadece 1-2 kere zorunlu olarak yan görev yapacaksınız o kadar. Siz yanlış görevi yapıyorsunuz. Düşmanları da bu yüzden öldüremiyorsunuz. Oyunu oynarken, düşmanların üstünde kafatası işareti varsa mutlak ölüm demek oluyor. Öldürmeniz neredeyse imkansız. Çünkü sizin damageniz az, onların damagesi çok oluyor.

Oyuna yeni başladığınıza ve daha 4 level olduğunuza göre, siz Kanlı Baron'un görevlerine yeni başlamış olmalısınız. Doğru görevi yaparsanız, düşmanlar sizin seviyenizde veya 1 seviye üstünde çıkar. Fakat karşınıza 10. seviye düşmanlar çıktığına göre, siz bu görevleri yapmayıp direk "Novigrad'ın Odun Ateşleri" görevine geçmiş olmalısınız. Görevi yapamamanız da doğal.

Görevleri sırasıyla yaparak, görev için önerilen seviyelere ulaşılabiliyor. Dediğim gibi 1-2 istisna hariç yan görev yapmanıza gerek yok. Yaparsanız size fayda sağlayacak fakat zorlama yok. Sadece ana görevleri yaparak da görev için gerekli seviyeye, güce ulaşabiliyor ve oyunu bitirebiliyorsunuz.

Oyuna girip "J" tuşuna basın. Ve oradan sizin seviyenize yakın hangi ana görev varsa, onu işaretleyip onu yapmaya çalışın. Örneğin ben, burada kendi seviyeme uygun olduğu için ana görev olarak "Kırık Çiçekler" görevini yapmam gerek. "İstikamet: Skellige" veya yan görev olarak "Kılıçlar ve Börekler" görevlerini yaparsam, arada büyük bir seviye farkı olduğundan dolayı görevi yapamamam çok olası. Görevlerin ve seviyemin yüksek olmasının nedeni, oyuna New Game diyerek başlamam yüzünden. Belirteyim dedim :)
Adsız.png

Para sıkıntınız varsa kontrat, hazine avı görevleri, gittiğiniz yerdeki her şeyi sömürüp satarak para sıkıntısını giderebilirsiniz. Evet, aldığınız bir eşyayı satmaya çalıştığınızda çok daha ucuza satıyorsunuz. Fakat tüccardan tüccara değişiyor. Kendiniz arayıp bulmanız lazım. Çoğu da Novigrad'da zaten.

Son olarak, "J" tuşuna bastıktan sonra ekran görüntüsü atabilir misiniz @Erdal Bakkal?
Kardeşim kendin de yazmışın 4. seviyeyken 10. seviye adama daldığını. Sence de bu olamaz mı sorun? Hani Level sistemi de biraz o işe yarıyor ya. Oyunu oynayanlara zaten en zor veya bir altında oynamaları tavsiye ediliyor normal zorluğun kolaylığından dolayı, ha gayret azıcık sabret oynamayı öğrenmeye çalış. Daha oyunda taş catlasa 5 saatin var normal.
 
Oyunda ayarlar kısmında seviyene göre düşmanı eşitleme tarzı bir kısım var onu eşitleyin. Ayrıca her savaşa girerken yağ ve iksirinizi hazırlayın. Oyunun ilk kısımlarındasınız ve The Witcher evreninde yeniyseniz yetenek ağaç kısmında kırmızı, mavi, yeşil, sarı şeklinde dallar var. Sarı olan yetenek ağacına girin ve bir yiyecek veya içecek tükettiğinde etkisi 20 dakika sürdür şeklinde bir yetenek var. Onu etkinleştirip yeteneği kullanma slotuna koyun. O sizi savaşlarda bayaa canlı tutar. Büyük ihtimal potlar ve yiyecekler yetersiz geliyor olabilir size. Ayrıca bol bol Quen yeteneğini kullanın. İyi eğlenceler :)
 
100 saat oynama sürem var, yarısından fazlası yan görev. Sana tavsiyem hikaye görevlerini yapmadan önce yan görev yap, benim kadar işsizsen çok daha iyi olur. Çünkü itemlerin oyunun başına göre çok güçlü oluyor, Grifin zırhı falan yapıyorsun. Ben de öyle yapmıştım.
 
100 saat oynama sürem var, yarısından fazlası yan görevsana tavsiyem hikaye görevlerini yapmadan önce yan görev yap, benim kadar işsizsen çok daha iyi olur. Çünkü itemlerin oyunun başına göre çok güçlü oluyor, grifin zırhı falan yapıyorsun. Ben de öyle yapmıştım.

Ben direk hikayeyi bitirdim 50 saatte sonra bir 30 saat yan görev yaptım kalan 20-30 saat DLC. Oyun harbiden sarıyor :).
 
Kardeşim kendin de yazmışın 4. seviyeyken 10. seviye adama daldığını. Sence de bu olamaz mı sorun? Hani Level sistemi de biraz o işe yarıyor ya. Oyunu oynayanlara zaten en zor veya bir altında oynamaları tavsiye ediliyor normal zorluğun kolaylığından dolayı, ha gayret azıcık sabret oynamayı öğrenmeye çalış. Daha oyunda taş catlasa 5 saatin var normal.
İyide ben tutup 10 seviye düşmana saldırmadım ki, oyundaki görev benim karşıma onu çıkardı.
Ayarlarda bir şey imleci vardı onu kapat.
Ayarlardan yine sadece hikayeyi seç.
Hocam zaten sadece hikaye ayarındaymış, imleç şeyini de bulamadım.
Haritadaki yan görevleri yap.
Yan görevlere gidiyorum, orda da 10 seviye düşman çıkıyor.

"Seviye kasmak için yan görev yapmam lazım, yan görevdeki düşmanları kesmek için seviye kasmam lazım" şeklinde kısır döngüye girdim.

Sarı olan yetenek ağacına girin ve bir yiyecek veya içecek tükettiğinde etkisi 20 dakika sürdür şeklinde bir yetenek var.
Hocam öyle bir ayar bulamadım, yada ben körüm bilemiyorum.
1605571437261.png
 

Yeni konular

Geri
Yukarı