Abu Dhabi GP Sıralama

Çoktan markalar şampiyonu oldukları için bu seneki arabayı geliştirmek yerine seneye kullanılacak araba üstünde geliştirme yaptıklarını düşünüyorum.
Bu bilinen bir şey, aynen böyle yapıyorlar her zamanki taktikleri. Mercedes araba gelişimini çoktan dondurmasına rağmen diğer araçlardan açıkça hızlıydı. Abu Dhabi yarışında hem lastikleri ısıtamadılar hem de motoru tam performansta çalıştıramadılar MGU-K arızasından dolayı dün Toto bizzat bunu açıkladı.
 
Ricciardo'dan sonra o koltuğa düzgün bir pilot geldi sonunda. Yalnız Perez'de, Albon ve Gasly gibi sorun yaşarsa oklar direkt Helmut Marko efendiye çevrilir.
 
Çoktan markalar şampiyonu oldukları için bu seneki arabayı geliştirmek yerine seneye kullanılacak araba üstünde geliştirme yaptıklarını düşünüyorum. Bu sebeple hem yarış hem de antrenmanlarda diğer takımlarda Mercedes'e yakın bir performans verdiler.

Bunu senelerdir yapıyorlar. Özellikle son 3 4 senedir, bu sayede Red Bull öne çıkıyor.
Verstappen'in sezonu galibiyet ile noktalamasına sevindim. Ayrıca Perez'in RB ile anlaşmasına çok mutlu oldum.

Perez hızlı ve istikrarlı pilot. Ama Force India'da Ocon'a yaptıkları da ortada. Kafası atarsa ya da ikinci planda kalırsa, takımı ve takım arkadaşını yıpratabiliyorlar. Zaten RB'de bu nedenle uzun uzun düşünüyor, Perez hakkında.

Şampiyona'da Verstappen'e yardımcı olacak ve gerektiğinde pole alıp yarış kazanacak pilot lazım RB'ye, aynı Bottas gibi. :)

Memur işte ya. :D
 
Perez hızlı ve istikrarlı pilot. Ama Force India'da Ocon'a yaptıkları da ortada.
Force India da Ocon'u daha başarılı buluyordum özellikle tek turda Perez'den çok üstündü. Yarılş temposunda Perez daha istikrarlıydı ama Ocon kesinlikle baş edebiliyordu Perez ile ve son derece başarılı oldu. Ocon'un bu seneki performansı ise hayal kırıklığı hem tek turda hem yarış temposunda çok kötü. 1 yıl ara vermek Ocon'a hiç yaramamış. Araca adapte olamadı bir türlü.
 
Şampiyona'da Verstappen'e yardımcı olacak ve gerektiğinde pole alıp yarış kazanacak pilot lazım RB'ye, aynı Bottas gibi. :)

Memur işte ya. :D
Bottas yakında paylaşımlara falan başlar. Yok kendimi yeniliyorum, motivasyonumu artırdım falan filan. 2019 yılında Avusturalya GP'yi kazandığında nasıl gaza gelmişti. 😂
 
Geçen sezon Bottas 2.0 diyordu kendine, gelecek sezonda Bottas 3.0 olacak her sezon Android güncellemesi alıyor bu memur.

Hamiltonu ancak Nico gibi kendini parçalarsa yenebilir, ki o bile 2016'nın sonunda mental açıdan yorulduğu için bırakmıştı zira mental olarak bir şampiyonluk mücadelesini kaldıramayacağını söylemişti.

Bottas abinin ana görevi Hamilton abiye puanları toplarken yardımcı olmak. Hızlı pilot aslında. Ama istikrar yok. Bence halinden memnun da.
 

Geri
Yukarı