Çözüldü INNO3D iChill RTX 3070 4X yüksek sıcaklık

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Enes Sevis

Centipat
Katılım
24 Aralık 2020
Mesajlar
10
Çözümler
1
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
4X modelini kullaniyorum fakat kart aşırı ısınıyor. 81 dereceleri görüyor tam yükte iken, Corsair Spec Delta RGB kasasi. En son careyi ön ve yan kapağı açmakta buldum 74-77 derece arasında gidip geliyor ama yine de fazla geldi bana. Kartta bir problem olabilir mi? Bu esnada kart %60-%75 2000-2600 RPM fan devrinde çalışma esnasinda bu sıcaklıklar.
 
Çözüm
Nasıl çözdünüz?

Öncelikle üstteki fanın yönünü değiştirdim, ekran kartının üstüne 2 tane 12 cm fan koydum ekran kartının alt kısmına 1 tane 12 cm fan koydum. Driverlerini güncelledim. Şu an test ettiğimde tam yük altinda 69 71 dereceler arasında. Ve sıcak hava tahliyesi oldukca iyi şu anda, islemci ve ekran kartı ısıları eşit seviyelerde hareket ediyor. Oldukça iyi oldu şu anda... Yorumlar için teşekkürler.
Bahsettiğiniz sıcaklıklar aşırı yüksek değil. Kasayı değiştirir, daha iyi bir kasa alırsanız sıcaklıkları 70'lerde tutabilirsiniz. Ancak şu anki sıcaklıklar da abartı değil.
 
O sıcaklıklar normal değil arkadaşların dediğine göre kasa çok kötü. Referans tasarımda bile 75 derecelerde çalışıyor 3070. Pardon 70 derecelerde.
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Geri
Yukarı