PlayStation 5 ve Xbox Series X

atakan öniz

Kilopat
Katılım
9 Temmuz 2015
Mesajlar
53
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Arkadaşlar 1 hafta içerisinde bu iki konsoldan birini almak istiyorum, açık konuşmak gerekirse PS4'den Xbox Series X'e geçmeyi düşünüyordum. Başlıca nedeni ise özellikle GPU sunun daha güçlü olmasıydı.
Fakat donanımhaber forumlarında ki PlayStation fanboy larının seriesx gerçek RDNA2 değil, Series X oyunlarda daha düşük performans veriyor (oyun testleri maalesef böyle) demesi üzerine konsoldan soğudum.
Ve tam tersine o kişiler PlayStation5'in series X'ten daha güçlü olduğunu yazıyor.
Donanımdan anlayan kişilerden yardım bekliyorum, hangi karar daha iyi olacaktır; ya da ikisi de aynı seviyede mi gidecektir? Bu konsollardan ikisinden birini seçsem pişmanlık yaşar mıyım?
@Ali Güngör @Recep Baltaş
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Ben Series X tercih ettim.
 
Series X daha güçlü kağıt üstünde fakat optimizasyondan dolayı oyunlar PS5'de daha iyi performans verebiliyor.

PS5 mi Xbox Series X mi sorusuna gelecek olursak, bu seçim kişiden kişiye değişebilen bir şey. Eğer sen Forza, Gears gibi oyunlar oynamak istiyorsan Xbox al. Ama eğer exclusive oyunları oynamak istiyorsan PS5 al. Ek olarak oyuna verecek paran yoksa Gamepass'den dolayı Series X öneririm.
 
Epey üzerinden karşılaştırırsam Series X 100 puan, PS5 98 puan. XBOX GamePass gibi bir nimet var iken PS5'in adını ( Türkiye'de ) ağzımıza bile almamamız gerekli. Üstelik xCloud gibi bir nimet varken.
SmartSelect_20201225-131148_Chrome.jpg
 
Epey üzerinden karşılaştırırsam series X 100 puan, PS5 98 puan. Xbox Game Pass gibi bir nimet var iken PS5'in adını ( Türkiye'de ) ağzımıza bile almamamız gerekli. Üstelik xcloud gibi bir nimet varken. Eki Görüntüle 799902

Hocam bu tür şeylerde epey üzerinden kıyas yapmak ne kadar mantıklı olur tartışılır ama gene de teşekkür ederim cevabınız için.
Oyun konusunda ise PlayStation tarafında "Plus Collection" da 20 tane ve içerisinde God of War gibi gerçekten kallavi oyunlarda bulunmakta.
 
İkisi de nesil sonuna kadar aynı performansı gösterecek, biri diğerinden daha güçlü diye tercih etmek mantıksız olur. Asıl tercih nedenlerinde Xbox'ın avantajları; Gamepass üyeliği ile birlikte konsolu alır almaz hiç oyun almadan birçok oynanabilir oyunun olması. PS5 avantajları ise başka platformda oynayamayacağın Microsofta göre çok daha kaliteli exc. oyunlar ve yeni nesilde sabit 60 FPS ve SSD dışındaki en önemli devrim olan Dualsense. Ben oyun fiyatlarını dezavantaj olarak görmüyorum, devamlı indirim var ve kardeşlikle yarı fiyatına alınıyor zaten oyunlar. O da olmadı kutulu oyun takası yapabilirsiniz.
 
Hocam bu tür şeylerde epey üzerinden kıyas yapmak ne kadar mantıklı olur tartışılır ama gene de teşekkür ederim cevabınız için.
Oyun konusunda ise PlayStation tarafında "Plus Collection" da 20 tane ve içerisinde God of War gibi gerçekten kallavi oyunlarda bulunmakta.
E hocam sen zaten PS5 istiyorsun. Yapabileceğim birşey yok. Alıyorsan PS5 al o zaman.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı