Fatih Terim'in sicili!

340264

Hectopat
Katılım
26 Mayıs 2020
Mesajlar
214
Çözümler
1
Öncelikle Atatürk'ün "Ben sporcunun zeki, çevik ve ahlaklısını severim." sözüyle başlamak istiyorum. Sözde Türkiye ve Galatasaray'ın efsanevi ismi olan sahte kabadayı Terim'in rezil olaylarından bahsedeceğim. Bahsetmeden önce bu konunun Galatasaray ile ya da Galatasaraylılık ile alakası yoktur. Ben de Galatasaraylıyım zaten. Ve futbolda ya da sporda ya da Türkiye'nin herhangi bir dalında Terim gibi adamlardan bolca mevcuttur. Mevcut olmasını geçtim bu insanlar, ülkede en çok prim yapan tiplerdir. İşini gerçekten dürüstlükle, onuruyla, şerefiyle yapan insanların Türkiye'de hor görüldüğü açıkça gözükmekte. Ona buna bağıran, küfreden, saygısızlık yapanların vesaire vesaire(siz doldurun işte. Anlatılacak çok şey var ama neyse) Türkiye'de baş tacı yapıldığını aklı selim olan her insan fark etmektedir. Bu arada konuyu futbola açmadım çünkü olayın spor, futbolla alakası yoktur. Bahsedeceğim şeyler bunula ilgili değildir. O yüzden oraya açmadım sevgili moderatör arkadaşlar.
Her neyse konu çok dağılmadan sözde Türkiye'nin en başarılı teknik adamının rezaletleri:
1) Kendisini takımında istemeyen Galatasaray üyesi Emniyet müfettişi Gündüz Aktuğ'u bayıltana kadar dövmüştür. Galatasaray yönetimi maalesef Terim'in yanında yer almıştır.
2) 1977 yılında Müjde Ar için gazino basan Terim, Müjde Ar'ın hayranı olan Turgay Canyurt isimli yurttaşı sırf çiçek gönderdi diye kafasını yarmıştır. GS yönetimi maalesef yine Terim'in arkasında durmuştur.
3) 1980'de oynanan bir maç sonrası emniyet görevlileriyle kavga etmiş, tutuklanmıştır. Araya yine birileri devreye girmiş. Hapis cezası almaktan yırtmıştır. Delikanlı adam vesselam.
4) 1982-83 sezonunda, Adana Demir Spor maçında 3-0 kaybeden Galatasaray şampiyonluk şansını yitirmiştir. Bu maçta Terim eski arkadaşı Erol Togay'a ağır küfürler eşliğinde kafa atıp dişini kırmıştır. Bu olaydan sonra GS yönetimi ceza bile verememiştir Terim'e.
5) 1985'te Antalyaspor kırmızı kart çıkaran hakemin üzerine yürümüş, ağır küfürler edip yüzüne tükürmüştür. 5 maç ceza alan Terim(Şaka gibi ceza) kendisine yakışmadığını, cezayı hak ettiğini söyleyerek mizahi kişiliğini de ön plana çıkarmıştır. Bu olaydan sonra futbolu bıraktı. Ama bozuk sicillini bırakmadı. Şimdi teknik adamlık yaparken olaylarına bakalım.
Bu arada bu olaydan sonra yine gizli bir el girerek Terim'i kurtarmıştır. Kendisi de bir röportajında "Benim arkam sağlam, kimse yıkamaz." demiştir.
Arkadaşlar devam etmeden önce bir şeyler demek istiyorum. İşte olay bu. Bu adamları kim koruyor? Nasıl bu kişiler yaptıkları görmezden geliniyor? Neden bu adamlar Türkiye'de söz sahibi oluyor. Bakın sadece Terim değil her alanda birçok bu tip adamları görmek mümkün. Yeter be yeter. Yahu zoruma giden de bu adamlar en çok ağlayan ve en çok mağdur edebiyatı yapan tipler.
6) 1989'da Ankaragücü teknik direktörü iken hakeme hakaretten 45 gün hak mahrumiyeti alır. Yine gizli el girer cezası askıya alınır ve maçlara katılmaya devam eder.
7)Galatasaray’ı çalıştırdığı 1996-97 sezonunda İstanbulspor maçından sonra rakip takımın antrenörü Saffet Susiç’e yönelik olarak “Benim ülkemde, hele bir Sırp bana hiç böyle laf edemez” demişti. Ki Susiç bir Sırp değil bir Boşnak’tı.
8)2000'de Fiorentina'yı çalıştırırken UEFA maçında, maçın Türk hakemi Orhan Erdemir'e ağır hakaretler etmiş, tribüne gönderilmiştir. Orhan Erdemir ne hikmetse o maçtan sonra kariyerinde hızlı bir şekilde düşüş yaşamıştır.
9) 2003'te Elazığ maçında hakem Ali Aydın'a aleni şekilde küfürler eder. Hem sahada, hem televizyonda izleyenler bu küfürleri duyar. Fakat ne hikmetse hakem raporunda bu küfürlere yer vermez. Zaten daha sonra düdüğünü asmıştır. Astırmıştır GS yönetimi.
10) 2003-2004 sezonunda, İnönü stadında Beşiktaş tribünlerine el hareketi çeker. Bu olayın acı tarafı ise medya, bu olayda Terim'in yaptığı bu terbiyesizliği aklamaya çalışarak Beşiktaş tribünlerini suçlamıştır.
11) 2005'te İsviçre ile oynadığımız dünya kupası elemeleri maçında rezil bir durum olmuştur. İsviçre maçından sonra olaylar, kavgalar, kıyametler.. Bunu detaylı anlatmayacağım ama baş sorumlusu malum kişidir. O gün Türk futbolu için utanç gecesidir. Dünyaya rezil olmuştuk.
12) 2012'de, Mersin İdman Yurdu maçından sonra, basın toplantısında, canlı yayında, yanında kadın bir görevli varken medyaya demeç verir. Kadın görevlinin yanında, medyanın önünde gazetecilere "onu çekme bunu çekme" diyerek cinsel organını göstermiştir. Adamdır kendisi. Türkiye'de utanmaz, eyyamcı, yandaş(siz doldurun işte) medya sessiz kalmıştır bu olaya.
13) 2012'deki süper final maçında evinde Trabzon ile oynarken Terim yine hakemlere hakaret ediyor ve son Fener maçı öncesi ceza alıyor. Ne hikmetse cezası erteleniyor.
14) 2015'te, Alaaçatı'da lüks bir villa alan Terim, mahallelinin baktığı köpeklerden rahatsız olmuş ve onların atılmasını söylemiştir. Haber, Vatan Gazetesinde yayınlanmış ancak terim haberi Vatan'ın internet sitesinden kaldırtmıştır. Gizli el sayesinde elbette. Bununla yetinmeyip haberi yapanın da ekmeğiyle oynamış onu kovdurmuştur.
Evet arkadaşlar. Yine araya girdim. Bakın işini namusuyla yapan kişilerin başına ne geliyor. Çok sinirliyim şu an. Klavyeyi yumruklayarak yazıyorum.
15) A milli takım teknik direktörü kebapçı mekanını basmaya gider, kavgadan sonra bir hafta ortalıkta gözükmez. Bu şahıs futboldan men edilmez.
16) 2018 ekim ayında oynanan Galatasaray-Fenerbahçe maçı 2-2 sonuçlanmıştır. Hakemin GS aleyhine olan tek hatası, Fenerin ikinci golünden önce taç atışını yanlış verilmesi. Oysa Galatasaray'ın ikinci golünden önce de korner yanlış verilmişti. Her neyse yine hakemlere küfür, hakaret etmiştir. O maçtan sonra çıkan olayların baş mimarı olmuştur kendileri.
17) Mayıs 2019 yılında Galatasaray, Başakşehir ile şampiyonluk maçına çıkar. Maç esnasında Terim, rakibin yedek kulübesinde olay çıkarmıştır. Hakaretler, küfürler, yumruklar....
Evet arkadaşlar daha çok var. Küfürler, hakaretler, kavgalar, olaylar da olaylar. Irkçılık, tehdit, kabadayılıklar, mafyacılık oynama. Say say bitmiyor. Zaten gören de görüyor. Bu adamlar işte Türkiye'de "ağam, paşam ,padişahım" diye ağırlanır. Tekrar ediyorum. Bir Galatasaraylı olarak bu olayın Galatasaray ile ilgisi yoktur. Fener'de 20 yıl başkanlık yapan Aziz Yıldırım denilen mahlukatın da hiçbir farkı yoktur. Ama hırsız bizdense, suçlu bizdense susanlardan değilim. Güçlüye, paraya tapanların ülkesinde insan eleştirecek bu adamları. Ben sırf Galatasaray'a 20'den fazla kupa kazandırdı, UEFA kupası kazandırdı diye futbolda yeri olamayacak adamı savunmam. Bu ülkenin en büyük sorunu da bu değil midir? Hak etmeyen insanların göğe çıkarılması. Bu milletin bilmem neyine koyacağız diyen adamların baş tacı yapıldığı bir ülke, burası. Milyar dolarlık şirketlerin vergi borçlarının silindiği ama işsiz bir yurttaşın elektrik faturasını ödemediğinden dolayı intihar ettiği ülke burası. Bu olaya futbol ya da spor üzerinden değil. Fanatikliğinizi bir kenara bırakarak düşünün ve sorgulayın. Haksızlığa ve adaletsizliğe dur deyin. Sadece sizin ağzınız yandığında konuşmayın, her namussuzluğa karşı durun da vicdanınız ve yüzünüz olsun. Şu ülkede, hak edenler bir yerle gelsin. Dün lider Alanyaspor'un hocası, Çağdaş Atan'ı adam yerine koymadı basın mensupları.
Evet arkadaşlar durum bundan ibarettir. Yorum ve karar sizin. Umarım onaylanır konu. Burada tartışma açma gibi niyetim yok. Gelip Fenerden ya da başka bir olaydan örnek vermeyelim. Şunu da ekleyeyim takım fark etmez bu tarz tiplerin baş tacı edildiği ülkede, futbolda, sporda ya da başka hiçbir şeyde dostluk-barış olmaz. Mühendis Oktay Akdemir gibileri daha çok katledilir bu ülkede. Zihniyetinizi değiştirin yorum yapmadan önce.

KAYNAKLAR: Fatih Terim'in çılgın vukuatları!.. - Galatasaray
Hocasından öğrencisine şiddet: 40 yıl önce Terim de şiddete bulaşmıştı
 
Terim in kavgacı olduğu doğru ama pek haksızlık yapan bir insan olduğunu düşünmüyorum. Mücadeleci ve çok hırslı olduğu için bu şekilde bazılarınca kötü lanse edilmeye çalışılıyor.
 

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı