Her Geçen gün Türkiye'den Bıkmak

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

thebigboss

Hectopat
Katılım
15 Mart 2019
Mesajlar
475
Çözümler
3
21 Yaşındayım, İstanbul doğumluyum. Doğma büyüme İstanbulluyum hayatımda hiç İstanbul'un dışına çıkmadım. Gözlerimi bağlasınız İstanbul'un bütün sokaklarını gözüm kapalı bulurum. Yalan yok sene 2008-2010 arası benim için ülke çok güzeldi. Dolar falan düşük istediğimizi alabilme imkanımız az da olsa vardı. Ama şimdi yıl 2021 oldu hayat inanılmaz derece de pahalı bütün her şey çok pahalı. Benim için Türkiye öldü artık. Bilgisayar, Tablet, Telefon fiyatları uçmuş 2 bin TL'den aşağı ne PC, ne de telefon var. 2. el bulursunuz anca. PC'yi geçtim eskiden sadece Ekran kartı fiyatına PC diziyorduk şimdi sadece Ekran kartı bile alamıyoruz. Almanya'da bizim ekran kartına verdiğimiz fiyata adamlar araba alıyorlar. Bizim burada amele gibi çalışıp yudum yağ alırken orada çalışan genç 1 günlük maaşı ile Notebook falan alıyor. Ülkeden nefret etmek için bir sebep işte bunlar. Türkiye'de Türk vatandaşı değil de mülteci olsaydık daha lüks bir hayat yaşardık. Eskiden gezip, tozmaya doyamadığım ülkemden şimdi kaçmak için elimden geleni yapıyorum...
 
bodrum-city.jpg


Burası Amerika. Şaka yaptım Bodrum. Bende bodrum olduğunu bilmiyordum. Yurt dışına gideceksen Almanya'ya gitmeni öneririm. Yardımları mevcut.
 
Diğer ülkelere okul okumadan gitsen bile durumun buradakinden de kötü olacak. En iyisi okumak için iyi bir üniversiteye gidersin oradan yurt dışına diploma ile alırlar ancak.
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Geri
Yukarı