İslam dinini çok sorguluyorum

  • Konuyu başlatan 348606
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 230
  • Görüntüleme 14B
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Merhabalar bay ve bayanlar. Öncelikle Müslüman'ım, onu belirtelim. İslam, din olarak gerçekçi bir din olduğunu sanmıyorum. Mesela cinsel ilişkiye girmek günahtır. Ama cinsellik doğanın bir parçası, bunun için evlenmenin zorunlu olması saçma geliyor. Başka bir örnek vereceksek adını hatırlamadığım bir peygamber vardı. Sürekli oğlunun boğazını kestiği bir rüya görürmüş ve bunu Allah'tan onun yapmasını istediğini düşünmüyormuş. Bir gün oğlunun boğazını keserken bıçak kesmemiş ve Allah gökten ona koyun mu inek miydi tam hatırlamıyorum ama onu kurban etmesi için bir hayvan gönderiyordu. Bunlar gerçekten saçma geliyor bana. Beni aydınlatır mısınız?
Hz. İbrahim, uzun bir dönem çocuğu olmadığından "Tanrım, bana bir evlat ver sana kurban edeceğim" gibi ithamlarda bulunmuş. Çocuğu olduğu zaman bu dediği şeyi unutmuş ama sonradan rüyalarına girmeye başlamış. Olayın aslı bu. Sorgulamak güzel bir şeydir. Ben İslam dini hakkında çok şey bildiğimi, kafasında soru işareti olanları ise aydınlatabileceğimi düşünüyorum. Bazı çıkmazlar var, evet. Bunlara ulaşırsan benim ve çoğu insan gibi dinden uzaklaşırsın.
 
Yok kardeşim sana demedim yanlış anlama lütfen, biz İslam'i savunanlar ile karşıt görüşlü olanlar arasında büyük bir tartışma oldu 5 dk önce. Aynı kişiler burada sana bak burada bu sayfa var diye göstermeye çalışıyorlar. Vallahi üzülüyorum 2 inanan burada sana Allah'i anlatmaya çalışırken. 20 kişi sana ateist ol diyor. Allah şahidim kalbim dayanmıyor. Yani insanlar bir şüpheye düştüğünde bunu kapatmak yerine daha çok parçalamaya çalışıyor. Yazık. Anlayabiliyor musun beni. Şimdi 20 kişi sana bir Rab yok diyorken sen gidipte bir kişinin dediğine mı bakacaksın, hayır tabii. Bu konuda tek değilsin. Gerek siyaset gerek yaşam şartları yüzünden biricok kişi şüphede. Bende rahatsızım bu durumdan. Ama bir kişi yol seçerken işin kolayına bakıyor. İslam desen namaz ister oruç ister vb. Ama ateizim ne ister? Koca bir hiç. Buradaki herkes şahit tirki bir gün öleceğiz peki öldükten sonra bir hayat olduğunu bunca din kabul ederken, nasıl bir zihniyet 'şu s₺laklara bak ahirete inanıyorlar' hayret. Bak araştırmalar eyvallah ama sorsan tek yaptıkları meal okuma. Meal nedir bozuk demek. E sen şimdi bozuk bir kitap okuyunca nasıl şüpheye düşmeden yaşadın ki?
Bunca tevsir, açıklama, tartışma olan bir kitabı nasıl bir çırpıda saçma görebilirsin ki. Kusuruma bakmayın ama. İnanın üzülüyorum.
Sursu lisan ettiysek affola. Hayırla akşamlar. Dualarım üzerinize olsun.
Ateistler sussun, arkadaş sorgulamasın, sizde "Allah, Allah, Allah." dedirtin kardeşimize.
Düşünceyi paylaşıyoruz burada, herkesin buna hakkı var.
 
Sadece islam'i degil, tum din'leri sorgulayin. Sorgulamak iyidir, dogru yolu bulmanizi saglar..

Din'lere degil, varlik'lara, an'a inanin.. Inanciniz din'e degil, inandiginiza olsun. Arastirin, sorgulayin, ogrenin, mantik kurun, dogrulayin, bilgiyi paylasin, her seye inanmayin, aramaktan vazgecmeyin.
 
Ayet atmak yasak, atsam atardım fotoğrafını buraya.

"Göğüsleri tomurcuklanmış" erkek varsa, ne bileyim artık.

Hala aynı noktadayız. Göğüsler kelimesi nerede? Bir önceki ayette üzümler, bir sonraki ayette üzümlerden yapılan içkiler, arada göğüsler kızlar ne kadar da bütünsel (!).
 
Herkes kendi doğrusundan bahsetmiş size. Kimine doğru gelir kimine yanlış... Benim tavsiyem bütün dinleri araştırıp size doğru gelenlerin kitaplarını okumak ve ondan sonra da kesin kararı vermektir. Şahsen sınav senemin bitmesini bekliyorum kuran mealini okuyacağım. Siz özgürsünüz ve özgürlüğünüzün içinde doğru yolu bulun.
 
Hala aynı noktadayız. Göğüsler kelimesi nerede? Bir önceki ayette üzümler bir sonraki ayette üzümlerden yapılan içkiler arada göğüsler kızlar ne kadar bütünsel (!).
Google'dan ayeti aratır mısınız acaba, ben sinir krizi geçirebiliyorum bazen de, size patlamak istemem.
 
Merhabalar bay ve bayanlar. Öncelikle müslüman'ım, onu belirtelim. İslam, din olarak gerçekçi bir din olduğunu sanmıyorum. Mesela cinsel ilişkiye girmek günahtır. Ama cinsellik doğanın bir parçası, bunun için evlenmenin zorunlu olması saçma geliyor. Başka bir örnek vereceksek adını hatırlamadığım bir peygamber vardı. Sürekli oğlunun boğazını kestiği bir rüya görürmüş ve bunu Allah'tan onun yapmasını istediğini düşünmüyormuş. Bir gün oğlunun boğazını keserken bıçak kesmemiş ve Allah gökten ona koyun mu inek miydi tam hatırlamıyorum ama onu kurban etmesi için bir hayvan gönderiyordu. Bunlar gerçekten saçma geliyor bana. Beni aydınlatır mısınız?

Cinsel ilişki değil zina günah.
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Geri
Yukarı