0 Egea vs 2.el Megane 4

Tamam bilginle övünmene gerek yok bende de 2015 egea var daha 70 binde 😉

Geneline dedi o ayırt etmedi :D
Güle güle kullanın. Urban veya lounge paket ise iyidir.

Hocam size şöyle diyeyim 2011 ile 2021 arasında camız burun kasa Corolla vardı ilk sahibiyim yaklaşık 60.000 km kullandım bakımlar harici 8 yaşında bir akü lastik değiştirdim bir de 2020 yılında tampon değiştirdim o kadar. O arabanın 800.000 km de orijinal motoru üstünde olanını gördüm ve sanayi ustaları daha bir 100-150k km gideri var diyormuş sahibine tabii o araç kmyi uzun yolda yapmış.
Doğrudur eski kasaları gayet iyidir. Efsaneden terra'ya kadar son kasaya gelene dek sağlamdır. Fakat 2020 modelinin kaportasından hiç memnun kalmadım. Iç aksamı, gögsü çok çabuk çiziliyor mesela.

Doğrudur eski kasaları gayet iyidir. Efsaneden terra'ya kadar son kasaya gelene dek sağlamdır. Fakat 2020 modelinin kaportasından hiç memnun kalmadım. Iç aksamı, gögsü çok çabuk çiziliyor mesela.
Teşekkür ederim sizde güle güle kullanın.

Doğrudur eski kasaları gayet iyidir. Efsaneden Terra'ya kadar son kasaya gelene dek sağlamdır. Fakat 2020 modelinin kaportasından hiç memnun kalmadım. Iç aksamı, gögsü çok çabuk çiziliyor mesela.

Yeni kasanın dream pakedini inceledim ne kaput keçesi var ne de motor kapağı ayrıca Megane 4'ünde çamurluklar bile plastik ucuz araba bunlar biraz da normal FC5 Civic'lerin de bir serisinde 150'den sonra kaput sallanıyordu.

Bu arada bu bütçede astra k veya Insignia da önerebilirim. 1.4t bakımlı ve düzgün kullanıldıysa iyidir çok zorlamaya gelmez 1.6 dizeli triger motorun içinde olduğu için triger değişiminde motor inmesi gerekiyor 100.000 lirayı buluyor değişiminin maliyeti triger değişmiş mi dikkat et almayı düşünürsen. B segment düşünürsen fabia b segmentinin en iyisi.

Yeni kasanın dream pakedini inceledim ne kaput keçesi var ne de motor kapağı ayrıca Megane 4'ünde çamurluklar bile plastik ucuz araba bunlar biraz da normal FC5 Civic'lerin de bir serisinde 150'den sonra kaput sallanıyordu.

Bu arada bu bütçede astra k veya Insignia da önerebilirim. 1.4t bakımlı ve düzgün kullanıldıysa iyidir çok zorlamaya gelmez 1.6 dizeli triger motorun içinde olduğu için triger değişiminde motor inmesi gerekiyor 100.000 lirayı buluyor değişiminin maliyeti triger değişmiş mi dikkat et almayı düşünürsen. B segment düşünürsen fabia b segmentinin en iyisi.

Iki arabada da hiçbir şey yok maalesef. 2016'da Megane 4 modelini inceledim boş paketinde arka camlar manueldi. Abime 2020 dream paket 1.6 Corolla aldık kaportasından ve iç aksamlarından şikayet etmesinden dolayı 1 sene içinde sattık. Civic'lerinde arka kaportası iyi değil dediler o yüzden vazgeçmiştim. Öneri olarak önceliğim benzinli motorlar. Golf 7 1.4 TSI gibi, yeni kasanın bir altı astra da olabilir. Civic temiz ise olabilir, Corolla hibrit ise olabilir yok param yetiyor F30 da olabilir diyorsa da kesinlikle F30'a bulaşmamasını öneririm. :)

750 bin TL param var. Şu anda sıfır Egea’larda bir kampanya var, 799 bin TL’ye 1.4 Easy modelini alabiliyorum. Alternatif olarak, 2017 model, 120 bin TL civarında 1.5 dizel Megane 4 var. Sizce hangisini tercih etmeliyim? Aile arabası olarak şehir içi kullanılacak.
Hocam Tofaş otoparkında çalışıyorum kesinlikle 1.4 egea tavsiye etmem. Hatta egea hiç etmem

Anlayın şunu artık 2021 üstünde çözüldü. Araştırmadan etmeden eski modellerde oldu diye yeni modellere de sallıyorsunuz.

Çözüldü. Bizzat gördüm kardeşim. Çoğu Egea kullanan da öyle diyor. Firma da bu sorunu kabul etti ve resmi olarak çözdük dedi.

Makyaj sonrası modellerde yağ yakma (buharlaşma) sorunu çözülmedi.
Aracın yağ soğutucusu ve sensörü olmadığı için yağ, yüksek devir çevrildiği zaman buharlaşıyor. Bilip bilmeden kimseye sallamayın.
Aktif olarak 1.3 kullanıyorum. Şirkette de 1.4 vardı hepsini sattım. Konuşmayın bilmediğiniz konular hakkında.

Makyaj sonrası modellerde yağ yakma (buharlaşma) sorunu çözülmedi.
Aracın yağ soğutucusu ve sensörü olmadığı için yağ, yüksek devir çevrildiği zaman buharlaşıyor. Bilip bilmeden kimseye sallamayın.
Aktif olarak 1.3 kullanıyorum. Şirkette de 1.4 vardı hepsini sattım. Konuşmayın bilmediğiniz konular hakkında.
Peki hocam dediğiniz gibi olsun.

Bu arada konuda F30 iyi diyenler olmuş. 3.16i F30 sahibi olarak şunları söyleyebilirim bu araçlarda yağ eksiltiyor. Turbi o-ring sorunu var kontrol edilmezse motor indirtir. Yüksek devirli gideceğiniz uzun yolları sevmez çünki motor tahrik arızası yakar. Deyim yerindeyse yeri gelince basarım geri şeridime girerim diyebileceğiniz bir araçtır F30. Alırken 320d ve üzeri dizelleri tercih etmek, ve gerek tahrik arızası gerekse o-ring sorunu yüzünden motor açılmış mı diye kontrol ettirmek gerekir.

Bu arada konuda F30 iyi diyenler olmuş. 3.16i F30 sahibi olarak şunları söyleyebilirim bu araçlarda yağ eksiltiyor. Turbi o-ring sorunu var kontrol edilmezse motor indirtir. Yüksek devirli gideceğiniz uzun yolları sevmez çünki motor tahrik arızası yakar. Deyim yerindeyse yeri gelince basarım geri şeridime girerim diyebileceğiniz bir araçtır F30. Alırken 320d ve üzeri dizelleri tercih etmek, ve gerek tahrik arızası gerekse o-ring sorunu yüzünden motor açılmış mı diye kontrol ettirmek gerekir.
Hocam maşallah sizde tüm arabalar var heralde :D.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı