0 Kelvin nasıl bir sıcaklık?

Peki şunu yorumlar mısın? Güneş enerjisi'de yok olacak bence.

Enerji yok olmaz. Güneş yok olacağı zaman süpernova fazına girip patlayacak. Güneş gibi yıldızlar böyle "yok olur." İçinde depoladığı nükleer enerji (Ki kendisi çok ama çok büyük bir nükleer reaktördür.) bu patlamayla etrafa yayılacak. Enerjiyi yok edemezsin. Her reaksiyonda girenle çıkan bir olmalı.

Enerji yok olmaz. Güneş yok olacağı zaman süpernova fazına girip patlayacak. Güneş gibi yıldızlar böyle "yok olur." içinde depoladığı nükleer enerji (ki kendisi çok ama çok büyük bir nükleer reaktördür.) Bu patlamayla etrafa yayılacak. Enerjiyi yok edemezsin. Her reaksiyonda girenle çıkan bir olmalı.

Tamamdır teşekkür ederim.

Güneş yok olacağı zaman süpernova fazına girip patlayacak.

Güneşimiz supernova ile patlamayacak. Supernova patlaması onun kütlesinden daha büyük kütleli yıldızlarda gerçekleşiyor. Güneşimizin kütlesindeki yıldızlar kızıl dev fazına girerek önce genişliyor ve ardından geride beyaz cüce bırakıyor.

Güneşimiz supernova ile patlamayacak. Supernova patlaması onun kütlesinden daha büyük kütleli yıldızlarda gerçekleşiyor. Güneşimizin kütlesindeki yıldızlar kızıl dev fazına girerek önce genişliyor ve ardından geride beyaz cüce bırakıyor.

Doğru. Çok daha büyük kütle gerekiyor. Düzeltme içi teşekkürler.

Peki bu konudaki düşünceniz nedir?
-273.15 Derecenin 0.00001 derece bile altı sonsuz dereceden daha sıcakmış ve hatta bu yöntemle devri daim makineleri bile yapılabilirmiş. Ben değil, bilim adamları söylüyor.

Bu konudaki fikrim ile ilgili pek çok ileti ve makale gönderiyorum. Takibe başlayabilirsiniz. Bana neyi yapamayacağımı söylemeyin!

Orijinal makale

-273.15 derecenin 0.00001 derece bile altı sonsuz dereceden daha sıcakmış ve hatta bu yöntemle devri daim makineleri bile yapılabilirmiş. Ben değil, bilim adamları söylüyor.

Bu konudaki fikrim ile ilgili pek çok ileti ve makale gönderiyorum. Takibe başlayabilirsiniz. Bana neyi yapamayacağımı söylemeyin!

Orijinal makale.

Peki ya bu derece yapay üretilmiş olsa idi bütün atomlar döngüsüz bir biçimde sabit kalırdı bence öyle bir soğukluktan sıcaklığa geçmesi göreceli (benim için) saçmalık.

Mutlak sıfır bana mutlak durağanlık gibi geliyor. Düşününce, Büyük Patlama öncesi böyle bir durum var olmuş olabilir. Atomaltı parçacıkların herhangi bir termal hareketinin olmadığı, dinamik süreçlerin tamamen durduğu, hatta zamanın bile akmadığı bir durum. Bu, madde ve enerjinin en düşük enerji seviyesinde olduğu, adeta bir hiçlik hali olarak tasvir edilebilir. Ancak, kuantum mekaniğine göre bir sistemin enerjisi hiçbir zaman tam anlamıyla sıfıra inemez. Bu yüzden mutlak durağanlık, aslında sadece bir kavramsal durum olabilir.

Enerji, hareketle bağlantılı olduğu için mutlak durağanlık, enerjinin en düşük seviyeye inmesiyle ilişkilendirilir. Ancak termodinamiğin üçüncü yasasına göre mutlak sıfıra ulaşmak imkansızdır, çünkü bir sistemin entropisini sıfırlamak veya sabit bir noktaya getirmek sonsuz bir işlem gerektirir. Halbuki evrendeki toplam entropi sürekli artar. Bu da zamanın yönünü ve olayların doğasını belirler.

Buradan yola çıkarak zamanda geriye gitmenin imkansızlığı, entropiyi geriye çevirmenin imkansızlığıyla doğrudan bağlantılı olabilir. Eğer bir sistem, teorik olarak mutlak sıfıra ve ötesine ulaşabilseydi, bu, entropiyi tersine çevirerek zamanın akışını da tersine çevirmek için kullanılabilirdi. Bu da bizi mutlak sıfırın yalnızca durağanlıkla değil, zamanın başlangıcı ve yönüyle de ilişkili olabileceği fikrine götürüyor.

Mutlak sıfırın altını düşünmek ise kütlesiz parçacıkların ışık hızını aşabileceği fikri kadar spekülatif ve fiziksel yasaların ötesine geçen bir kavram. Örneğin ışık hızını aşma durumunun bilimkurgu ve teorik fizik bağlamında zamanda geriye gitmekle ilişkilendirilmesi gibi, mutlak sıfırın altı da fizik yasalarının ötesinde bir durumu temsil eder.

Bu konudan hareketle mutlak sıfır sıcaklığını mutlak durağanlıkla, enerji ve maddenin entropisini durdurma fikriyle ve hatta zamanı geriye çevirme olasılığıyla bağlantılı düşünmek, zihinsel olarak oldukça ilginç bir yaklaşım oldu benim için.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı