0'dan vücut geliştirmeye nasıl başlanmalı?

Set aralarında çok uzun bekleme mümkünse 30 saniye 40 saniyeyi geçmesin. Hareket araları da 2 dakikadan fazla tutmazsan iyi olur.

Bu cümleniz dışındaki cümlelerinize katılıyorum. Bir set arasında en az 2-3 dakika dinlenmek gerekiyor. Önerdiğiniz kanallardan biri olan Ağırsağlam'ın da bu konuyla alakalı bir videosu var:

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Açıkçası başlangıç seviyesinde kendin yazacağın bir antrenman programı verimli olmaz bunu vücudunu gerçekten tanıyıp bu işler hakkında bilgilendikten sonra yapabilirsin ancak. Bence başlangıç için en iyi antrenman programı 5x5 olabilir hem çok basit hem de güçlenmek açısından çok iyi sadece haftada 3 gün olduğu için sıkıcı olabiliyor eğer ki sorun olmaz dersen 5x5 öneririm.

Hocam merhaba iyi günler 6 ay fitness yapıp bıraktım 4 aydır yapmıyorum ve yeniden başlayacağım Ağırsağlam 5x5 2 ay uygulayıp güray aydının hipertrofi no 2 programına geçmek mantıklı mı sizce.

Hocam merhaba iyi günler 6 ay fitness yapıp bıraktım 4 aydır yapmıyorum ve yeniden başlayacağım Ağırsağlam 5x5 2 ay uygulayıp güray aydının hipertrofi no 2 programına geçmek mantıklı mı sizce.

Biraz geç cevap veriyorum ama şu an bence tamamen keyfine bağlı. Temelin olduğu için 5x5 gerekli değil ama güçlenmek için gene de yapabilirsin onun dışında Güray Aydın'ın programına geçmen de çok iyi olur ben de guray's hypertophy 1 programını yapıyorum.

Biraz geç cevap veriyorum ama şu an bence tamamen keyfine bağlı. Temelin olduğu için 5x5 gerekli değil ama güçlenmek için gene de yapabilirsin onun dışında güray aydın'ın programına geçmen de çok iyi olur ben de guray's hypertophy 1 programını yapıyorum.

Hocam peki gelişim gördünüzmü kas kütlesi anlamında.

• Set aralarında çok uzun bekleme mümkünse 30 saniye 40 saniyeyi geçmesin. Hareket araları da 2 dakikadan fazla tutmazsan iyi olur.

30-40 saniye çok kısa bir süre. Eğer dediğiniz gibi son tekrarlar çıkmayacak gibi olacak şiddette yani tükenişe kadar çalışılacaksa 2-3dk set arası ideal.

30-40 saniye çok kısa bir süre. Eğer dediğiniz gibi son tekrarlar çıkmayacak gibi olacak şiddette yani tükenişe kadar çalışılacaksa 2-3dk set arası ideal.

Bu arada fullbody bitince güray aydın hypertrophy 2 yapmak gibi bir hataya da düşme.

Bu arada fullbody bitince güray aydın hypertrophy 2 yapmak gibi bir hataya da düşme.
2 demişim de 1'e de geçme.

Bu cümleniz dışındaki cümlelerinize katılıyorum. Bir set arasında en az 2-3 dakika dinlenmek gerekiyor. Önerdiğiniz kanallardan biri olan Ağırsağlam'ın da bu konuyla alakalı bir videosu var:

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

2 demişim de 1'e de geçme.

Şahsen 1 - 1.5 dakikadan uzun süren dinlenme aralıklarından verim almıyorum, 1 dakikalık dinlenme yetiyor. Hele 2 3 dakika dinlenme işi bana çok fazla geliyor açıkçası. Fakat dediğiniz gibi 30 saniye dinlenme için az. Yine de herkesin bünyesi farklı, deneyerek kendisine uygun olanı bulmalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı