Yaklaşık 700-800 bin TL civarına araba bakıyoruz, mümkün mertebe sorun çıkarmayacak bir araba lazım. 1.4 en güçsüz motor biliyorum ancak bizim kullanım koşullarımıza göre dizelden daha mantıklı geliyor, şöyle açıklayayım: Soğuk bir şehirde yaşıyoruz kışın geceleri -10 derece civarına düşüyor ve bazen sabah erkenden arabayı kullanmak gerekiyor o yüzden arabanın erken ısınması ve titreme, boğulma yapmadan çalışması lazım. Araç sürekli şehir içinde kullanılacak, şehir dışına 2 senede bir falan anca çıkılırsa çıkılır. Yaşadığımız bölge yokuş değil öyle arabayı zorlayacak yollar yok ve araç aile arabası olarak kullanılacak yani öyle performansla falan işimiz de yok. Otomatik, manuel fark etmez. Gelelim asıl soruya; bu bütçelerde 1.4 Egea Cross bulunabiliyor ancak 1.4 almak yerine 1.6 Multijet sedan da alabiliriz ancak dizel arabalar soğukta bayağı bir sorunlu çalışıyor ve biraz da sesliler, o yüzden dizele çok sıcak bakmıyorum ancak bizim için önemli konu "sorunsuzluk". 1.4 Fire'ın yağ yaktığına dair çok fazla yazı okudum ancak bu kadar yaygın bir sorun olsaydı her yer yağ yakmadan dolayı motor yiyen Egea dolardı. Yine de kullanmadığım için yorumu size bırakıyorum. Araç soğuk bir yerde kullanılacağı ve tamamen şehir içinde kullanılacak aile aracı olacağı için 1.4 Egea cross almak, 1.6 Multijet almaktan daha mantıklı görünüyor, küçük bir şehirde olduğumuz için de zaten gidilecek yere hızlıca gidebildiğimiz için dizel motor ısınasıya kadar zaten kontağı kapatıyoruz bunlarla uğraşmak yerine benzin daha bir iyi tercih olur mu? Son olarak 1.4 Fire çok çabuk bozulan, yağ yakan sorunlu bir motor mu?