1.4 fire Egea Cross alınır mı?

eowejan

Hectopat
Yer
City 17
Yaklaşık 700-800 bin TL civarına araba bakıyoruz, mümkün mertebe sorun çıkarmayacak bir araba lazım. 1.4 en güçsüz motor biliyorum ancak bizim kullanım koşullarımıza göre dizelden daha mantıklı geliyor, şöyle açıklayayım: Soğuk bir şehirde yaşıyoruz kışın geceleri -10 derece civarına düşüyor ve bazen sabah erkenden arabayı kullanmak gerekiyor o yüzden arabanın erken ısınması ve titreme, boğulma yapmadan çalışması lazım. Araç sürekli şehir içinde kullanılacak, şehir dışına 2 senede bir falan anca çıkılırsa çıkılır. Yaşadığımız bölge yokuş değil öyle arabayı zorlayacak yollar yok ve araç aile arabası olarak kullanılacak yani öyle performansla falan işimiz de yok. Otomatik, manuel fark etmez. Gelelim asıl soruya; bu bütçelerde 1.4 Egea Cross bulunabiliyor ancak 1.4 almak yerine 1.6 Multijet sedan da alabiliriz ancak dizel arabalar soğukta bayağı bir sorunlu çalışıyor ve biraz da sesliler, o yüzden dizele çok sıcak bakmıyorum ancak bizim için önemli konu "sorunsuzluk". 1.4 Fire'ın yağ yaktığına dair çok fazla yazı okudum ancak bu kadar yaygın bir sorun olsaydı her yer yağ yakmadan dolayı motor yiyen Egea dolardı. Yine de kullanmadığım için yorumu size bırakıyorum. Araç soğuk bir yerde kullanılacağı ve tamamen şehir içinde kullanılacak aile aracı olacağı için 1.4 Egea cross almak, 1.6 Multijet almaktan daha mantıklı görünüyor, küçük bir şehirde olduğumuz için de zaten gidilecek yere hızlıca gidebildiğimiz için dizel motor ısınasıya kadar zaten kontağı kapatıyoruz bunlarla uğraşmak yerine benzin daha bir iyi tercih olur mu? Son olarak 1.4 Fire çok çabuk bozulan, yağ yakan sorunlu bir motor mu?

1.4 fire motorda "yağ buharlaştırma" sorunu var diye biliyorum.
Düzgün, bakımı yapılırsa sorun oluşturur mu? İlla her araba yağ eksiltiyor zaten ufakta olsa. Başımıza çok iş çıkaracak ağır bir sorun olmasa yeterli bizim için. Dizelde soğuk havada kısa süre kullanımda DPF tıkanmas, turbo'nun soğukta çalışması falan daha büyük sorun olur diye düşündüm.

Yakın arkadaşım 2023 model sıfır urban egea cross almıştı. Yağ yakma sorununu bizde teyit ettik. 5000 kmde yağ çubuğunu çektiğimizde %60 doluydu. Bunun haricinde çok iyi arabaydı sessiz konforlu yol tutuşu sınıfına göre çok iyiydi. Performans düşüklüğü ve yağ yakma sorunu arabayı almamak için büyük etken. Yerinizde olsam yağ yakan, bayırlarda kendinden geçen bir araba almaktansa multijet motor alırdım 1.3 1.6 farketmez. Ancak altını çizerek söylüyorum DPF ve EGR sorunu şehir içi az km binilen sıkıştırılmadan kullanılan arabalarda ortaya çıkıyor. 2013 euro 5 1.3 multijet linea kullanıcısı olarak bunu yaşadım ve iptal ettirdim hepsini. En iyisi japon ailesinden corolla tercih etmeniz.

Yakın arkadaşım 2023 model sıfır urban egea cross almıştı. Yağ yakma sorununu bizde teyit ettik. 5000 kmde yağ çubuğunu çektiğimizde %60 doluydu. Bunun haricinde çok iyi arabaydı sessiz konforlu yol tutuşu sınıfına göre çok iyiydi. Performans düşüklüğü ve yağ yakma sorunu arabayı almamak için büyük etken. Yerinizde olsam yağ yakan, bayırlarda kendinden geçen bir araba almaktansa multijet motor alırdım 1.3 1.6 farketmez. Ancak altını çizerek söylüyorum DPF ve EGR sorunu şehir içi az km binilen sıkıştırılmadan kullanılan arabalarda ortaya çıkıyor. 2013 euro 5 1.3 multijet linea kullanıcısı olarak bunu yaşadım ve iptal ettirdim hepsini. En iyisi japon ailesinden corolla tercih etmeniz.
EGR iptali falan yaparsak araç fenni muayeneden geçer mi? Corolla'da hangi motoru önerirsiniz. Ayrıca corolla'nın tasarımını çok beğenmiyorum, 800 bin TL'ye satılanları da ya ağır hasarlı ya da km'si yüksek oluyor eski kasalar da kötü gözüküyor ondan çok sıcak bakmıyorum. Bir de arazisi düz olan bir yerde yaşıyoruz bayır vs. yok arabanın zorlanacağı hiç bir yol yok neredeyse.

Benim linea aracımda DPF boşaltıldı ve EGR mühürlendi tabi yazılımda atıldı mecburen. İptalden sonra 2 kere muayene yaptırdım aracıma bir sorun yaşamadım zaten dışarıdan gözle görülemeyecek bir şey. Ama ben hala corolla taraftarıyım 1.6 132 hp 2018 model.

@eowejan Ayda birkaç defa şehir dışında ya da çevre yolunda yüksek hızda sürülür ise sorun çıkaracağını düşünmüyorum dizel motorun. Tabi nerede yaşadığınızı bilmiyorum, bu genel geçer bir yorum olacaktır.
İşte araba neredeyse hiç uzun yola veya yüksek hıza çıkmayacak. Kütahya'da yaşıyoruz her yer zaten arabayla 15-20dk. Sabahları soğuk hava da dizelin titremesi ve zor çalışması da cabası. Aracın sabahları soğukta zor çalışması bizim için sorun.

1.4 Egea'yı atmosferik araba kullanmasını bilen satın almalı. Araçta yağ yakma sorunu yok yağ soğutucusu olmadığı için yağ buharlaşma sorunu var. Kaliteli bir yağ koyarsanız bu durum en aza iniyor. Zaten Fiat 1.4 için yağ markalarını internet sayfasında belirtmiş diye biliyorum. Atmosferik bir araba olduğu için bayırlarda devir çevirmeniz lazım devir yükseldikçe de motor ısınıyor ve yağ bu yüzden buharlaşıyor. Ancak dizele göre bakımları bütçeye uygun olur. Fakat Fiat Multijet motor konusunda daha önce. Bulabilirseniz 1.4 tjetlere de bakın derim ama cross modelinde yok sedan veya hatchback de var.

1.4 Egea'yı atmosferik araba kullanmasını bilen satın almalı. Araçta yağ yakma sorunu yok yağ soğutucusu olmadığı için yağ buharlaşma sorunu var. Kaliteli bir yağ koyarsanız bu durum en aza iniyor. Zaten Fiat 1.4 için yağ markalarını internet sayfasında belirtmiş diye biliyorum. Atmosferik bir araba olduğu için bayırlarda devir çevirmeniz lazım devir yükseldikçe de motor ısınıyor ve yağ bu yüzden buharlaşıyor. Ancak dizele göre bakımları bütçeye uygun olur. Fakat Fiat Multijet motor konusunda daha önce. Bulabilirseniz 1.4 tjetlere de bakın derim ama cross modelinde yok sedan veya hatchback de var.
Hocam 1.4 Cross alacak gibiyiz, dediğiniz tavsiye yağlar listesini bulamadım Castrol Edge 5W-40 kullanmayı düşünüyorum kaliteli bir yağ gibi duruyor.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı