1.5 senede ülkenin geldiği hal

Bitti kardeşim, sağlık durumum iyi.
Geçmiş olsun hocam, en azından atlatabilmişsiniz :)
Sadece tat ve koku duyularımı %75 oranında kaybettim. Kendi parfümümün kokusunu az çok alabilsem de yediğim 10 şeyden 8'i hala saman gibi geliyor... :D
Onlar da umarım tez zamanda geçer hocam, daha sizden edineceğimiz fikir ve tartışacağımız konu çok gibi duruyor 😀
 
1.5 sene önce aldığım SSD'nin şimdiki fiyatı, aşağıya resimlerini ekliyorum bu sadece çok küçük bir örnek. En alt seviye ürünleri bile çok görüyorlar millete. Bu yönetimle ve sorgusuz biat eden insanlarla bu ülke hiçbir zaman düzelmeyecek. Araba fiyatlarını falan yazmama gerek bile yok. Çoğu Avrupa ülkesinde yaşayanların asgari ücrete göre bile alım güçleri 10 kat daha fazla 10 kat.

Verdiğin örnek çok yanlış. SSD'lerin fiyatı dövizden veya ekonomiden çok NAND ve DRAM çiplerinin fiyatına bağlı ki şu an global çip tedarik krizi içindeyiz.
 
Hiç kimseye acımıyorum ben. Sesini bir kişi bile çıkartmıyor, demek ki herkes olduğu durumdan memnun. İnşallah bir 100 yıl daha dururlar da gitmezler.


Şu an tek istediğim ben yurtdışına yerleştiğim zaman şu anki yönetimi ülkenin başında görmek.
Şimdiden iyi taşınmalar. Umarım öyle olur ve sesini çıkarmayanlar sürünür.
 
Verdiğin örnek çok yanlış. SSD'lerin fiyatı dövizden veya ekonomiden çok NAND ve DRAM çiplerinin fiyatına bağlı ki şu an global çip tedarik krizi içindeyiz.

Kardeşim yurtdışında niye değişmiyor fiyatlar o zaman, burada 2 kat artıyor ama amazon.de veya amazon.com, newegg.com gibi sitelerde 4-5 dolar değişiyor fiyatlar. Çip krizi sadece Türkiye'ye mi var, adamların geliri sürekli artmasına rağmen fiyatlar aynı oranda yükselmiyor ve alım gücü sürekli artıyor. Türkiye'de maaşlara yapılan zamlar ise 1 ay geçmeden eriyor ve alım gücü sürekli azalıyor, yıllar içinde alım gücü hep azaldı hep azaldı, 2 sene önce 2007-2008 Peugeot alınabilen fiyatlara şimdi 1992-1993 şahin satmıyorlar.
 
Yine de bu düşünce doğru değil; imkanı olmayıp da gidemeyen, burada olanlardan da memnun olmayan bir sürü insanız burada.
Beyefendi bu işler köşeye pısıp ağlamakla olmuyor. Eğer ki gidişattan memnun değilseniz hakkınızı arayın, tepkinizi gösterin. Ha eğer ki en doğal haklarınızı kullanmıyorsanız demek ki bu durumdan memnunsunuzdur. Öyle değil mi? Durum bunu gösteriyor çünkü. Veya birçok insanın yaptığı gibi yurtdışına gitmeye çalışın. Ülkedeki çoğunluk hala mevcut yönetimi seviyor, yapacak birşey de yok. Bende inşallah uzun bir süre daha kalırlar diyorum.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı