1 adet ölü pikselli TUF laptop ile THH'ye nasıl başvurulmalı?

01Asmodeus

Hectopat
Arkadaşlar merhaba ürünümü 2023 yılı 8 Temmuz'da aldım. Hepsiburada'dan GPN bilgi ve teknolojileri a. Ş üzerinden sipariş verdim. Ürünümü kendi üzerime değil şirketim üzerine aldım. Şu an ürünümde 1 adet ölü piksel var ve ASUS'la mailleşmelerim sonucunda onların bunu kabul etmediğini öğrendim. THH'ye başvuracağım ama şirketimin üzerinde olması bir sorun oluşturur mu? Ve talep olarak 6502 sayılı kanundaki diğeri mi seçmeliyim yoksa ücretsiz tamiri mi? Ya da ürün değişimi gerçekleştiriyorlar mı?
Sizlere sormak istedim.

Aldığınız yer ile iletişime geçin. Garantisi devam ettiği takdirde kabul edip kendileri ilgili servise gönderirler fakat bildiğim kadarı ile ölü pikselin kusur sayılması için büyüklüğü ve ölü piksel sayısı önemli. bu standartta markadan markaya değişiyor.

0 ölü piksel garantisi yoksa adet sayısı vardır. Zor gibi.
6502 sayılı kanuna baktım artık günümüzde teknoloji geliştiği için kanun bir adet ölü pikseli bile kapsıyor. Şikayet ederken bu kısma gpn i mi yazmalıyım asusu mu ?
1726754230669.png

Şirket adına kayıtlı ürünler (Fatura da şirket adına tabi) için THH ye başvurulamaz.
Sadece bireysel tüketiciler THH ye başvuruda bulunabilir. @834245 @Ssansarsalvo @01Asmodeus

(Ek: Tarfalardan biri tüketici olmalı. Şirketler/Satıcılar da bedeli alamadıkları zaman THH ye başvurabilir.)

Son düzenleyen: Moderatör:
Sizce Böyle bir durumda nasıl bir yol izlemeliyim ?
Ticaret Mahkemesine başvurabiliyorsunuz.
Diğer farklara değinmeyeceğim ama sizin açınızdan en önemli fark:
THH'ye başvuru masrafsız, sonunda haksız çıkarsanız da 0 maliyet.
Ticaret Mahkemesinde hem başvuru da masraf var hem de haksız çıkmanız halinde tahminlerinizin ötesinde bir maliyet olabilir. ( Kazanırsanız karşı taraf başvuru sırasında ve yargılama esnasında yaptığınız masrafları da size ödemek zorunda)

Edit: Yanlışlıkla alttaki paragrafta Tüketici Mahkemesi yazmıştım. Düzeltildi.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı